Komentara: 13
Pregleda: 5880

Regionalna deponija kroz nekoliko nedelja počinje sa radom

03.07.2019. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
Danas će biti potpisan Ugovor pred početak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću, a dugo očekivana Regionalna deponija treba da bude stavljenja u operativno stanje u narednih nekoliko nedelja.
Regionalna deponija kroz nekoliko nedelja počinje sa radom

Na današnjoj konferenciji za medije u sedištu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) pred novinarima su bile tri teme - dve infrastrukturne i jedna društveno-političkog karaktera. O temama je govorio Balint Pastor, potpredsednik ove političke organizacije.

Nakon višegodišnjeg iščekivanja, Regionalni sistem za upravljanje otpadom između Bikova i Oroma, u narodu poznatiji kao "Regionalna deponija" kroz nekoliko nedelja trebalo bi da krene sa radom, najavljuju iz SVM. Projekat koji je većim delom finansirala Evropska unija (87% / 24 miliona evra) infrastrukturno je završen pre skoro dve godine, čak su krajem decembra 2017. godine bili raspisani konkursi za prijem radnika, međutim tu je došlo do nekih komplikacija, kako je svojevremeno rečeno zbog dozvola za rad koje nisu izdate.

Nadležni su poručili da se početak rada deponije može očekivati u narednih nekoliko nedelja, ali više informacija oko početka rada, odnosno pojašnjenje zašto se ovoliko dugo čekalo da centar postane operativan (početak izgradnje avgust 2015. godine, a probni rad je počeo u decembru 2017. godine), znaće se tokom naredne sedmice, kada je najavljena poseta iz ministarstva.

Takođe, saopšteno je da će danas biti potpisan Ugovor između JKP "Vodovod i kanalizacija" i izvođača radova na projektu izgradnje kanalizacione mreže na Paliću, duge 15 kilometara.

- Projekat se realizuje uz podršku KFW banke i veoma je bitan kako za Palić tako i za celu Suboticu zbog toga što će doprineti očuvanju životne sredine - rekao je Balint Pastor.

Na kraju izlaganja, potpredsednik SVM-a pozvao je građane da izađu na izbore za Mesne zajednice, istakavši još jednom da će na istima SVM nastupiti sa SNS-om, koalicionim partnerom na svim nivoima vlasti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5880

Povezane vesti

Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

regionalna deponija

balint pastor

upravljanje otpadom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.