• Pregleda: 3698

Regionalna deponija kroz nekoliko nedelja počinje sa radom

Danas će biti potpisan Ugovor pred početak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću, a dugo očekivana Regionalna deponija treba da bude stavljenja u operativno stanje u narednih nekoliko nedelja.
Regionalna deponija kroz nekoliko nedelja počinje sa radom

Na današnjoj konferenciji za medije u sedištu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) pred novinarima su bile tri teme - dve infrastrukturne i jedna društveno-političkog karaktera. O temama je govorio Balint Pastor, potpredsednik ove političke organizacije.

Nakon višegodišnjeg iščekivanja, Regionalni sistem za upravljanje otpadom između Bikova i Oroma, u narodu poznatiji kao "Regionalna deponija" kroz nekoliko nedelja trebalo bi da krene sa radom, najavljuju iz SVM. Projekat koji je većim delom finansirala Evropska unija (87% / 24 miliona evra) infrastrukturno je završen pre skoro dve godine, čak su krajem decembra 2017. godine bili raspisani konkursi za prijem radnika, međutim tu je došlo do nekih komplikacija, kako je svojevremeno rečeno zbog dozvola za rad koje nisu izdate.

Nadležni su poručili da se početak rada deponije može očekivati u narednih nekoliko nedelja, ali više informacija oko početka rada, odnosno pojašnjenje zašto se ovoliko dugo čekalo da centar postane operativan (početak izgradnje avgust 2015. godine, a probni rad je počeo u decembru 2017. godine), znaće se tokom naredne sedmice, kada je najavljena poseta iz ministarstva.

Takođe, saopšteno je da će danas biti potpisan Ugovor između JKP "Vodovod i kanalizacija" i izvođača radova na projektu izgradnje kanalizacione mreže na Paliću, duge 15 kilometara.

- Projekat se realizuje uz podršku KFW banke i veoma je bitan kako za Palić tako i za celu Suboticu zbog toga što će doprineti očuvanju životne sredine - rekao je Balint Pastor.

Na kraju izlaganja, potpredsednik SVM-a pozvao je građane da izađu na izbore za Mesne zajednice, istakavši još jednom da će na istima SVM nastupiti sa SNS-om, koalicionim partnerom na svim nivoima vlasti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

13
Alas Odgovori
Dobre vesti, a na izbore izlazimo. To je naše pravo!
ffilozoff
DS je poceo graditi tu deponiju,pa je Maglai doveo SNS na vlast...pa ga Laban sjebo...i tako da jos nema deponije!! Isto i zelena fontana...Y krak,pozoriste...DJINDJIC je stvorio sistem da bi klosari danas ubirali poene njegove genijalnosti ! Ubio ga Slobo i Mira,zlotvori srpskog roda !!!
Petar Odgovori
Konačno.
Samo da ne ostane na lepoj priči za potrebe izbora.
AKOTEPITAJU Odgovori
Svakih 6 meseci pocinje sa radom.
PSIHOLOSKINJA
Godinama primaju plate za nerad.
Ridick Odgovori
E moji SVM, bivša kao"direktorica" vas dobro unazadila sa projektom regionalne deponije.
Olivia Bajor
Svaka čast! Samo napred Subotica!
Simo Odgovori
Da li ce iko platiti penale za ovoliko kasnjenje u radovima?
Ko je vodio ovako propali projekat?
Koliko je dogovorena cena i koliko je na kraju kostalo?
Radovi su kasnili jer je trebalo nekako oprati tu razliku u ceni.
DeusEx
Srbija ima preko 4000 divljih deponija i odlaganje otpada je ozbiljan problem koji većina političara ne shvata ozbiljno, jer čitavu ekologiju ne shvataju ozbiljno, kako zbog svojih interesa tako zbog ne znanja.

Do god ne budemo imali političare koji ekologiju shvataju kao ozbiljan problem nećemo napraviti pomaka.

Pazite ovo, EU im finansira većinu a oni nisu u stanju da to reše to pre, dok im gradska deponija viri i "miriše" na šetalištu na Prozivci, a smeća svuda po gradu.

Nismo još ni otvorili poglavlje 27 koje će doneti puno drugih uslova vezanih za ekologiju a nismo u stanju rešiti odlaganje otpada za početak.

Održavaoci reda (komunalna) koji se plaćaju od poreza građana ne rade ono što bi trebali da rade, kao ni čistoća i zelenilo a ujedno i dobar deo građana baca smeće gde god stigne i tako se sve vrti u krug.

Kazne su nama potrebne, pa vi bacajte, zagađujte i palite.
Deks Odgovori
Cesto prolazim putem gde se nalazi deponija,prosao sam pre neki dan,cela deponija se nalazi u korovu visine oko 2 metra,pa se samo pitam sta pocinje za par nedelja,kosenje korova ili rad deponije?
Komarac Odgovori
Pokosite travu na spomeniku PROZIVKA!!!! ALO
Malena Odgovori
Nemojte ljudi biti ovoliko kritični, ubićete nam botove i partijske poslušnike. Džaba se koprcaju, dolazi neko novo vreme, lopovi baj, baj. Nadam se da će i ovi golubovi preletači, ili pijavice uz svaku vlast- SVM, konačno stati pred lice pravde i odgovarati za sva nedela i zloupotrebu
Uvek u pravu Odgovori
Osim deponije tu je još mnogo propalih, započetih, nezavršenih investicija, lažnih obećanja i sad se oni sećaju svega i pred izbore pokušavaju nekom vrstom kontranapada da se opravdaju za sve lopovluke i mutne radnje kojih je nebrojeno. Dozovi se pameti narode i skidajte ovaj ološ sa vlasti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.