Komentara: 5
Pregleda: 4656

Regionalna deponija između Bikova i Oroma

28.09.2011. u 15:32h
Izvor: RTV Yueco
Regionalna deponija između Bikova i Oroma

Za gradnju regionalne deponije između Bikova i Oroma dobijena je lokacijska dozvola. Direktorka preduzeća “Regionalna deponija” za yueko kaže da su sada na korak za dobijanje građevinske dozvole. Gradnja prve faze objekta staje između 15 i 18 miliona evra u zavisnosti koliko će biti obezbeđeno bespovratnih sredstava. Sada su se stekli svi uslovi za za izradu studije izvodljivosti i glavnog projekta.

Izgradnja regionalne deponije je od velike važnosti za Suboticu, ali i opštine Senta, Čoka, Kanjiža, Mali Iđoš, Bačka Topola i Novi Kneževac. Objekat će se graditi na 40 hektara državnog zemljišta na Bikovačkom putu, tri kilometra od naselja Bikovo i dva kilometara od Oroma.

U preduzeću Regionalna deponija kažu da će gradnja objekta sa transfer stanicama početi 2013. godine i da će tada radovi i biti završeni. Ove i naredne godine završiće se svi projekti i studije i dokumenta potrebna za gradnju deponije.

U Subotici se godišnje baci oko 80.000 tona smeća. Preduzeće “Regionalan deponija” ove godine je obezbedila parcelu, imovinsko-pravni odnosi su rešeni i zemljište je preimenovano u građevinsko. Za pripremu potrebne dokumentacije do sada je utrošeno oko 30 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4656

Povezane vesti

Povezane teme

regionalna deponija

izgradnja regionalne deponije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.