• Pregleda: 3585

Regionalna deponija do 2012. godine?

Regionalna deponija do 2012. godine?

Nakon što je 46 hektara zemljišta između Bikova i Oroma na kojem će se graditi regionalna deponija smeća postalo vlasništvo grada, uskoro sledi izdavanje lokacijske dozvole i revizija idejnog projekta sa studijom izvodljivosti.

Osim državne komisije, ovu reviziju radiće i stručnjaci Evropske unije, što će omogućiti, kada Srbija postane kandidat za članstvo, da se iz IPA fondova Evropske unije obezbede sredstva za izgradnju deponije.

U preduzeću "Regionalna deponija" kažu da će sva potrebna dokumentacija u toku ove godine biti obezbeđena i da će 2012. doći do realizacije ove značajne investicije Subotice i pet opština severne Bačke.

Sajt Regionalne deponije je dostupan na adresi www.deponija.rs

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

3
S Odgovori
Hm?Ta deponija kosta da ti se zavrti pamet uglavi.Pa se ja bojim jednoga,da ce oni obezbediti deo sredstava i zapoceti deponiju i tamo bacati smece a da ta deponija nece biti ni m od moderne.Ali ja se nadam da nece biti tako.
bz Odgovori
zakonski je nemoguce da se sve to uradi do 2012,poznato je sta treba prvo da se uradi sa studijom izvodljivosti i kakav put ona treba da prodje,da bi se pocela izgradnja takvog objekta!!!
Mr.Tess Odgovori
Mene interesuje da li kada jednog dana bude napravljena deponija izmedju Bikova i Oroma šta će biti sa starom deponijom da li će to biti kao svugde u svetu posuti zemlja ostaviti par godina, pa zatim vaditi metan i praviti naselje?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.