Komentara: 5
Pregleda: 7378

Palićani rekli da izgradnji kanalizacije

07.02.2017. u 14:59h
Izvor: TV Subotica
Više od 700 izjava o priključenju na buduću kanalizacionu mrežu u naselju Palić prikupljeno je tokom januara, tako da je preduslov nemačke KfW banke koja finansira ovaj projekat – ispunjen.
Palićani rekli da izgradnji kanalizacije

Da su Palićani voljni da se priključe na kanalizacionu mrežu pokazuju rezultati prikljupljanja izjava koje je trajalo tokom čitavog januara – zacrtani broj od 700 je premašen, a ispoštovan je i krajnji rok, 31. januar. Ipak, napomnju nadležni, svi oni koji do tog datuma nisu dostavili izjave, mogu to učiniti u narednih nekoliko dana.

- Koristim ovu priliku da apelujem na  vlasnike objekata u Vikend naselju, koji se možda ne koriste tokom zime, i moguće je da postoji određeni broj ljudi koji nije dobio informaciju na vreme, da ćemo tolerisati kašnjenje od nekoliko dana i prihvatati izjave koje pristižu. Dakle, svi oni koji do sada nisu, slobodno mogu predati izjave u MZ Palić i u prostorijama JKP Vodovod i kanalizacija, -  naglašava Ervin Molnar, projekt menadžer u Sekretarijatu za investicije Gradske uprave.

Palićani rekli da izgradnji kanalizacije

Ono što predstoji jeste da se donator projekta – nemačka razvojna KfW banka u koordinaciji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dogovori o dinamici realizacije projekta. Ukoliko sve bude teklo po planu, a za sada teče, početak gradnje kanalizacione mreže duge 26 kilometara počeće za šest meseci i trajaće dve godine, smatraju stručnjaci.

- To što imamo 700 izjava, to je već odličan rezultat. Projektom je planirano priključenje za otprilike 1000 domaćinstava. Fokus je naravno na ovim delovima naselja Palić koji su blizu jezera ili nekog kanala, kao što je to Vikend naselje, -  kaže Mišel Roman, savetnik za sanaciju jezera Palić i Ludaš.

Podsećamo da su uslovi za priključenje na kanalizacionu mrežu na Paliću koje nudi JKP „Vodovod i kalizacija“ veoma povoljni: 27.000 dinara na 24 rate, ili 20 odsto popusta na plaćanje u celosti. Nemačka banka finansira čitav projekat sanacije jezera Palić i Ludaš sa 6,5 miliona evra, od kojih je više od polovine namenjeno upravo za izgradnju kanalizacije i potisnog voda.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 7378

Povezane vesti

Povezane teme

uvođenje kanalizacije i vodovoda

kanalizacija na paliću

gradnja kanalizacione mreže

izgradnja kanalizacione mreže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.