• Pregleda: 5964

Palićani rekli da izgradnji kanalizacije

Više od 700 izjava o priključenju na buduću kanalizacionu mrežu u naselju Palić prikupljeno je tokom januara, tako da je preduslov nemačke KfW banke koja finansira ovaj projekat – ispunjen.
Palićani rekli da izgradnji kanalizacije

Da su Palićani voljni da se priključe na kanalizacionu mrežu pokazuju rezultati prikljupljanja izjava koje je trajalo tokom čitavog januara – zacrtani broj od 700 je premašen, a ispoštovan je i krajnji rok, 31. januar. Ipak, napomnju nadležni, svi oni koji do tog datuma nisu dostavili izjave, mogu to učiniti u narednih nekoliko dana.

- Koristim ovu priliku da apelujem na  vlasnike objekata u Vikend naselju, koji se možda ne koriste tokom zime, i moguće je da postoji određeni broj ljudi koji nije dobio informaciju na vreme, da ćemo tolerisati kašnjenje od nekoliko dana i prihvatati izjave koje pristižu. Dakle, svi oni koji do sada nisu, slobodno mogu predati izjave u MZ Palić i u prostorijama JKP Vodovod i kanalizacija, -  naglašava Ervin Molnar, projekt menadžer u Sekretarijatu za investicije Gradske uprave.

Ono što predstoji jeste da se donator projekta – nemačka razvojna KfW banka u koordinaciji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dogovori o dinamici realizacije projekta. Ukoliko sve bude teklo po planu, a za sada teče, početak gradnje kanalizacione mreže duge 26 kilometara počeće za šest meseci i trajaće dve godine, smatraju stručnjaci.

- To što imamo 700 izjava, to je već odličan rezultat. Projektom je planirano priključenje za otprilike 1000 domaćinstava. Fokus je naravno na ovim delovima naselja Palić koji su blizu jezera ili nekog kanala, kao što je to Vikend naselje, -  kaže Mišel Roman, savetnik za sanaciju jezera Palić i Ludaš.

Podsećamo da su uslovi za priključenje na kanalizacionu mrežu na Paliću koje nudi JKP „Vodovod i kalizacija“ veoma povoljni: 27.000 dinara na 24 rate, ili 20 odsto popusta na plaćanje u celosti. Nemačka banka finansira čitav projekat sanacije jezera Palić i Ludaš sa 6,5 miliona evra, od kojih je više od polovine namenjeno upravo za izgradnju kanalizacije i potisnog voda.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

5
Šaban Odgovori
I dalje mi nije jasno zasto placati jkp vik, za nesto sto je "dva puta" u interesu grada, nemci im plaćaju sanaciju uz uslov da i oni nesto urade, pa gospodo iz vodovoda - URADITE, a oni jos naplate prikljucak, i jos onda placas mesecno dozivotno kanalizaciju. Ovo nije vodovod uradio, nego gradjani palica uz pomoc ove nemacke banke, a vodovod ispada opasan posrednik koji je zrganuo direktno lovu, uz namestene tendere o gradnji kanalizacije.
Para na paru!
Željko Odgovori
Pozdravljam sve sto ce omoguciti da se ponovo mozemo kupati u Palickom jezeru bez bojazni. Poslednji put sam tamo plivao 2001. godine na pecanju (takodje jednom od poslednjih).
tuga Odgovori
Razocaran sam neispunjenim obecanjima gradske uprave i JKP vodovod i kanalizacija za izgradnju kanalizacione mreze u Zeljeznickom naselju.
Obecano je da ce se u 2016-toj povezati glavni vod za kanalizacionu mrezu koji je privremeno izgradjen samo do Nevesinjske ulice na ulici 51. Divizija sa kruznm tokom na Majsanskom putu.
Takode su obecali izgradnju sekundarne mreze u ulicama Milutina uskokovica, Vardarska, Krusevacka, Rumska, Ernea Kisa, Gospicka, Miroslava Antica i drugi deo 51. Divizije.
I od tog obecanja ostale su nam pune septicke jame i podzemne vode u podrumima.
goki Odgovori
@šaban ...Mislim da je novac dobijen od Nemačke usmeren na sam projekat što se tiče jezera Palić a uslov je da građani oko jezera budu uključeni u kanalizacionu mrežu. Zašto smatrate da ste u boljoj situaciji nego ostali građani Subotice pa da priključak dobijete besplatno. I obaveza mesečnog plaćanja do kraja je obavezna..normalno. Kao i sve komunalije što svi u Srbiji plaćaju. Zar mislite da prečistač jednom napravljen ne iziskuje održavanje ili sama vodovodna mreža?! Da li je skup priključak, u to ne ulazim ali su svi građani, na kraju skupo platili. Ipak, nezamislivo je da u 21. veku neko otpadnu vodu šalje u septičku jamu. Krajnje je vreme da se jezero Palić dovede u funkcionalno stanje i da ga konačno počnu subotičani ceniti bar kao i ostatak građana Srbije.
jasmina fesis Odgovori
Zasto ne mogu ovako i gradjani mesne zajednice Novo Selo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.