Komentara: 9
Pregleda: 3387
Foto

Regionalna deponija još uvek čeka na radnu dozvolu

19.11.2018. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
Za predstavnike nevladinih organizacija, koje su potpisnice Memoranduma o saradnji, danas je organizovan prvi obilazak Regionalnog centra za upravljanje otpadom. Prilikom obilaska, razgovaralo se o budućoj saradnji u oblasti zaštite životne sredine.
Regionalna deponija još uvek čeka na radnu dozvolu

Zaposleni Regionalne deponije odgovarali su na pitanja predstavnika 15 nevladinih organizacija, sa kojima su sredinom prošle godine potpisali Memorandum o saradnji. Uoči početka rada centra za upravljanje otpadom, u  kojem bi nevladine organizacije trebalo da imaju značajnu ulogu, imali su priliku da se upoznaju sa načinom rada, linijom za separaciju, kao i tehnologijom za prečišćavanje voda.

- Zbog kašnjenja izgradnje Regionalne deponije još nismo imali konkretne zajedničke aktivnosti.  Sada se približava pokretanje regionalnog sistema i uloga organizacija civilnog društva je ogromna, pošto Regionalna deponija nije jedini akter u ovom sistemu već i institucije, javno komunalna preduzeća, operateri, kao i građani. Svi ćemo morati da se uključimo u regionalni sistem da bi to imalo smisla i da bi funcionisao kako treba - rekla je Čila Goli, direktorka Regionalne deponije.

Predstavnica CEKOR-a, Bjanka Čuturilo, kaže da će regionalni sistem upravljanja otpadom doneti dobrobit za životnu sredinu i građane, te da je upravo uloga organizacija civilnog društva da utiču na podizanje svesti građana o važnosti selektovanja otpada.

- Imamo zahteve od Evropske unije da smanjimo procent otpada, a sada imamo mogućnost saradnje sa Regionalnom deponijom, koja prvenstveno treba da se zasniva na pružanje informacija prema građanima šta bi trebalo da se odvaja, a šta ne i kako da ovaj proces uđe u tok života, kako bi svi zajedno mogli da smanjimo tokove otpada-naglasila je  Čuturilo.

Iako je izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom završena i postrojenje spremno za probni rad, u šta su se danas mogli uveriti predstavnici nevladinog sektora, još uvek nije poznat datum kada će sistem početi sa radom.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 3387
Povezane vesti
Povezane teme
regionalna deponija izgradnja regionalne deponije upravljanje otpadom čila goli
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.