• Pregleda: 3466

Izbori za članove Saveta mesnih zajednica 7. jula

Predsednik Skupštine grada, Tivadar Bunford, doneo je odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji Grada Subotice, koji će se održati 7. jula. Odluka je doneta juče, 5. juna, od kada teče rok za sprovođenje izbornih radnji.
Izbori za članove Saveta mesnih zajednica 7. jula

Pravo da bira i da bude izabran u Savet mesne zajednice ima svaki poslovno sposoban građanin, sa prebivalištem na području mesne zajednice za koju se biraju članovi Saveta, a koji je navršio 18 godina. Interno raseljena lica koja imaju prebivalište na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, a boravište na teritoriji Grada Subotice, nemaju biračko pravo na ovim izborima.

Iz Gradske uprave pozivaju sve punoletne građane da izvrše uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za Grad Suboticu, prilikom čega mogu zatražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku svojih podataka u spisku, uz prikaz važeće lične karte, najkasnije do 28. juna u 12 časova, kada se zaključuje. Po zaključenju dela Jedinstvenog biračkog spiska, nije moguće uneti nikakve promene.

U Subotici, Bikovu, Maloj Bosni i Kelebiji građani mogu doći na uvid svakog radnog dana od 7 do 16 časova, a subotom od 8 do 12 časova, u prostorijama Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave (Gradska kuća, II sprat, kancelarija 215).

Za ostala naseljena mesta na teritoriji grada, uvid se može obaviti u prostorijama mesnih kancelarija i to u Bajmoku i Mišićevu utorkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova, u Čantaviru, Višnjevcu i Bačkom Dušanovu svim danima osim utorkom od 7 do 15 časova, na Paliću, Šupljaku, Hajdukovu i Bačkim Vinogradima svakog dana od 7 do 15 časova, u Donjem i Gornjem Tavankutu i Ljutovu ponedeljkom i četvrtkom od 7 do 15 časova, a u Starom i Novom Žedniku i Đurđinu utorkom i četvrtkom, od 7 do 15 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Pluto Odgovori
Ostaće ovi isti. Ništa se neće menjati SNS i SVM. A posle kukate za blatnjave ulice itd.
Vesko Odgovori
Veselim se i cekam, srce mi igra i iskace od radosti., cekajauci da bude malo vise radosti, makar to bilo i za male akcionare, ako nase tuzlistavo i sudstvo malo ubrza postupak.
belial Odgovori
Kako da se ja kandidujem? Ili je i ovo onaj retardirani sistem "glasam za klan pa oni stave koga hoce"?
starosedeoc Odgovori
Glasajmo za ime i prezime pošto se mi svi međusobno poznajemo u Mesnoj zajednici, a ne nikako za stranku
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.