Komentara: 20
Pregleda: 4313

SVM i SNS na izborima za mesne zajednice nastupiće zajedno

12.06.2019. u 15:40h
Izvor: RTV Pannon
SVM i SNS na izborima za mesne zajednice nastupiće zajedno

Savez vojvođanskih mađara (SVM) i Srpska napredna stranka (SNS) na julskim izborima za mesne zajednice izaći će pred birače na zajedničkoj listi jer prema rečima prvog čoveka SVM ovi izbori su jednako važni kao i bilo koji drugi.

- Za Savez vojvođanskih Mađara izbori za Savete mesnih zajednica značajni su kao i svaki drugi izbori. Možda Saveti mesnih zajednica nemaju veliki delokrug rada, međutim, iz ugla vojvođanskih Mađara oni su izuzetno značajni jer postoji uvreženo shvatanje stanovništva da je to prva adresa koja rešava svakodnevne probleme građana - rekao je Ištvan Pastor u intervjuu na Subotičkom mađarskom radiju, a prenosi RTV Pannon.

Predsednik SVM-a ocenio je da su postigli prihvatljiv i pošten dogovor sa Srpskom naprednom strankom da na ove izbore idu sa zajedničkom listom. Naziv liste formiraće se u odnosu na izborne rezultate u mesnim zajednicama od pre četiri godine, te gde je SVM imao većinu on će biti prvi naveden, a gde je SNS imao većinu, prvo će ići njihov naziv. Raspodela mandata takođe je u skladu sa rezultatima na prethodnim izborima.

SVM i SNS na izborima za mesne zajednice nastupiće zajedno

- To je važno i zbog toga što u malim sredinama ljudi neće ići jedni protiv drugih, neće se zaoštravati odnosi među ljudima, a važno je i iz ugla rešavanja svakodnevnih problema. Ovakav dogovor nas čini vidljivim, i možemo očekivati da ćemo sačuvati rezultate rada postignute u prethodne četiri godine - rekao je Pastor.

Iskazano u brojkama, od 37 mesnih zajednica na teritoriji Subotice, SVM će imati kandidate u 29 mesnih zajednica i nisu prisutni samo u naseljima i delovima naselja gde ne žive Mađari. Na zajedničkoj listi SVM ima ukupno 163 kandidata, a SNS 338, što je ponovo u skladu sa rezultatima za izbore u mesnim zajednicama pre četiri godine.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4313

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

ištvan pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.