Komentara: 8
Pregleda: 7982

Teretni saobraćaj i dalje u centru grada

02.03.2016. u 11:08h
Izvor: TV Subotica
Teretni saobraćaj i dalje u centru grada

Prema planu generalne regulacije za zone Kertvaroš i Novi Grad i delove zona Mali Radanovac, Radanovac i Palić, koji je usvojila Skupština grada u martu 2014. godine, izvršena je analiza saobraćaja za istočni deo grada u kojem je predviđena izgradnja saobraćajnice između Javnog skladišta u Lošinjskoj ulici i ulaza u grad iz pravca petlje Subotica Istok, na krivini kod prečistača.

Značaj buduće saobraćajnice je veliki jer će sav teretni saobraćaj imati olakšan prilaz javnim skladištima sa autoputa, čime bi se kamioni definitivno izmestili iz centra grada. Dužina saobraćajnice bi iznosila 2,5 km, međutim početak njene izgradnje još uvek je neizvestan.

- "Plan detaljne regulacije je urađen i usvojen a nakon toga je izrađen projekat parcelacije i zemljište je isparcelisano. Javni interes je zatražen i dobijen 2013. ali je nažalost zbog nedostatka sredstava za otkup zemljišta istekao 2015. godine. Ove godine ćemo ponoviti zahtev za proglašenje Javnog interesa sve zavisnosti od sredstava iz budžeta za ovu namenu. Ići će se na otkup parcela da bi se oformila parcela za izgradnju obilaznice. Teško je predvideti koliko će se para izdvojiti, jer trenutno imovinsko pravno odeljenje gradske uprave vodi pregovore sa vlasnicima parcela o naknadi za otkup zemljišta. Ta sredstva nisu mala, jer je potrebno otkupiti velike parcele." - izjavio je Peter Blau, direktor Direkcije za izgradnje grada

Generalni plan regulacije grada predviđa izgradnju saobraćajnih prstenova oko grada. Prvi prsten započet je spajanjem ulice 51. Divizije i Partizanskih baza, a nastavak ovog prstena je saobraćajnica ka Velikom Radanovcu na istoku odnosno ka Karađorđevom putu prema severnom delu grada.

Unutrašnji saobraćajni prsten bi bio od Majšanske petlje prema ulicama Petra Lekovića i Braće Majer do Karađorđevog puta što bi dodatno rasteretilo saobraćaj u centralnim gradskim ulicama.

Najveći prioritet za grad biće ponovno pokretanje radova na izgradnji Y kraka koji bi umnogome regulisao teretni saobraćaj.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 7982
Povezane vesti
Y krak
Y krak
13.11.2007.
0
Ipsilon krak
Ipsilon krak
21.06.2006.
0
Povezane teme
Y krak izgradnja obilaznice oko Subotice Direkcija za izgradnju grada Subotice ipsilon krak izmeštanje teretnog saobraćaja teretni saobraćaj bezbednost saobraćaja peter blau obilaznica stanje u saobraćaju
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.