• Pregleda: 7676

Teretni saobraćaj i dalje u centru grada

Teretni saobraćaj i dalje u centru grada

Prema planu generalne regulacije za zone Kertvaroš i Novi Grad i delove zona Mali Radanovac, Radanovac i Palić, koji je usvojila Skupština grada u martu 2014. godine, izvršena je analiza saobraćaja za istočni deo grada u kojem je predviđena izgradnja saobraćajnice između Javnog skladišta u Lošinjskoj ulici i ulaza u grad iz pravca petlje Subotica Istok, na krivini kod prečistača.

Značaj buduće saobraćajnice je veliki jer će sav teretni saobraćaj imati olakšan prilaz javnim skladištima sa autoputa, čime bi se kamioni definitivno izmestili iz centra grada. Dužina saobraćajnice bi iznosila 2,5 km, međutim početak njene izgradnje još uvek je neizvestan.

- "Plan detaljne regulacije je urađen i usvojen a nakon toga je izrađen projekat parcelacije i zemljište je isparcelisano. Javni interes je zatražen i dobijen 2013. ali je nažalost zbog nedostatka sredstava za otkup zemljišta istekao 2015. godine. Ove godine ćemo ponoviti zahtev za proglašenje Javnog interesa sve zavisnosti od sredstava iz budžeta za ovu namenu. Ići će se na otkup parcela da bi se oformila parcela za izgradnju obilaznice. Teško je predvideti koliko će se para izdvojiti, jer trenutno imovinsko pravno odeljenje gradske uprave vodi pregovore sa vlasnicima parcela o naknadi za otkup zemljišta. Ta sredstva nisu mala, jer je potrebno otkupiti velike parcele." - izjavio je Peter Blau, direktor Direkcije za izgradnje grada

Generalni plan regulacije grada predviđa izgradnju saobraćajnih prstenova oko grada. Prvi prsten započet je spajanjem ulice 51. Divizije i Partizanskih baza, a nastavak ovog prstena je saobraćajnica ka Velikom Radanovcu na istoku odnosno ka Karađorđevom putu prema severnom delu grada.

Unutrašnji saobraćajni prsten bi bio od Majšanske petlje prema ulicama Petra Lekovića i Braće Majer do Karađorđevog puta što bi dodatno rasteretilo saobraćaj u centralnim gradskim ulicama.

Najveći prioritet za grad biće ponovno pokretanje radova na izgradnji Y kraka koji bi umnogome regulisao teretni saobraćaj.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

8
Coyote Nervosius Odgovori
I sve bi to davno bilo rešeno, da umesto puta preko privatnih njiva, nisu iskoristili javnu državnu površinu, koja bi išla severno od kelebije, severno od makove sedmice i onda se priključilo na autoput, jer bi većim delom puta se išlo kroz šumu, ili protivpožarni šumski put, a jako manji deo preko privatnih njiva. A trebalo bi da se napravi jedan nadvožnjak preko peštanske pruge.

Ali očigledno, nekome nije to bilo u interesu.

Crvenu liniju su mogli da trasiraju kako god su hteli !!!
forest gamp Odgovori
Prvo treba izmestiti Javno Skladiste iz Losinjske ulice pa posle ostalo.Ovo je sve macka u dzaku.
Munkas Odgovori
Y krak....
Prica stara 10 godina i jos uvek nista
isto tako nece biti nista ni od ovoga....
timberland Odgovori
Nesposobni ste stazu da napravite,a da ne pricamo o putevima!!! Sramota
student Odgovori
Ko o čemu, baba o uštipcima, a izbori samo što nisu.
stormwatch Odgovori
sns uporno kuca na vrata, maltretira telefonskim pozivima u svako doba dana i obecava lazhi. LAZHOVI NEOPEVANI!
AlwaysUltra Odgovori
Danas je drug Blau zaduzen da ponavlja bajke stare 30 godina. Sutra ce biti drug Kern pa prekosutra neki treci lokalni ''graditelj''. U medjuvremenu , centralne gradske izgledaju kao da su bombardovane.

Nista zato - ovi gradjani ce ocigledno da trpe i mnogo gore od toga !!
Salamander Odgovori
Kanda će izbori ponovo??? Ovaj Y krak je dobro štovo pred uspavljivanje birača kao i obično se o njemu ćuti dok ne dođe vreme "branja" glasova...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.