• Pregleda: 5611

Kern: Obezbeđena sredstva za završetak planske dokumentacije obilaznice

Državni sekretar u ministarstvu saobraćaja i infrastrukture Imre Kern najavio je da će u budžetu za sledeću godinu biti obezbeđena sredstva za završenje planske dokumentacije za izgradnju obilaznice oko Subotice.
Kern: Obezbeđena sredstva za završetak planske dokumentacije obilaznice

Kern je za “Mađar so” rekao da će raskrsnice zameniti kružni tokovi, da planovi za ove kružne tokove još nisu pripremljeni, ali da će se na zimu i taj posao završiti.

”Nadamo se da će već na proleće biti raspisan tender i da će se sa gradnjom moći započeti već u drugoj polovini sledeće godine”- rekao je Kern.

On je dodao da će zbog problema budžeta projekat verovatno biti finansiran tokom dve godine. Prema planovima, kako piše Mađar so, obilaznica „Y-krak” će biti građena od autoputa do somborskog puta i to sledeće godine, a tek 2016. godine će biti završen deo od somborskog puta do državne granice.

On je takođe najavio da će, u skladu sa molbom gradonačelnika Subotice i Kanjiže, naplatna rampa na auto-putu Horgoš-Beograd biti premeštena 15 kilometara južno. Prema ovom rešenju, putarina se neće naplaćivati od granice na Horgošu sve do trase „Y-kraka”.

“Na ovaj način će nastati mogućnost da teretni saobraćaj zaista obiđe Suboticu i okolna sela. Ako bi naplatna rampa ostala na prvobitnom mestu, desilo bi se da kamioni i autobusi umesto autoputa izaberu stari put, sa oznakom E5, kako bi izbegli plaćanje putarine na ovoj kratkoj deonici” – rekao je Kern.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

11
kojot Odgovori
Колико та документација кошта? Обезбеђујете та средства већ 15година ...
Always Ultra Odgovori
Zasto se ova "vest" ponavlja ?

Inace - posto sada od druga Kerna cujemo da jos nista nije pripremljeno (to vec moze biti istina) - jasno je kolike su bile lazi druga Olivera Dulica kada je u drustvu poznatog "graditelja" druga Mrkonjica "garantovao" izgradnju Y kraka !
ffilozoff Odgovori
DNO-DNA,drzavni sekretar je iz GRADA SUBOTICE i tek sada se "oglasio' u vezi Y kraka,ali tek sledece godine,ako bude novca???(a sedi u ministarstvu 1 godinu) toliko o ljubavi prema GRADU SUBOTICI,a kad sam video IME,sve mi jasno!!!
mik Odgovori
Dakle, oni su hteli da stave naplatu kada se autoputem ide ka Mađarskoj i mi smo uspeli da ih ubedimo da je bolje da umesto toga plaćamo dve putarine od Subotice do Novog Sada? Ili se premeštaju naplatne rampe samo sa leve strane autoputa?
Vesko Odgovori
Samo da to jos potvrdi bivsi predsednik Kernove stranke, u cijoj je nekadsnjoj vladi bio ovaj
visoki funkciner. Mi svi treba da se radujemo obecanju ovog drzavnog sekretara.
mz/x Odgovori
Milo zvuci sto dukata vredi. Magicna rec o kom se sanja.Melem za dusu i dzep - Tender
googlemap Odgovori
15 km južno od trenutno "pogrešno" izgrađene naplatne rampe kod Horgoša preusmeriće saobraćaj preko Subotice čim spoje bikovačku petlju sa čantavirskim ili posle čantavirskog starim putem (znači po njihovom planu od sledeće godine). 17 km južno neće, ali 15 km kako oni kažu hoće.
Veravatno premeštaju rampu da nebi smetala Imretu kada ide za Segedin i da mu nebi slučajno palo na pemet da krene prema Novom Sadu jer će u tom prevcu imati dve naplatne rampe.
zoki Odgovori
Državni sekretar u ministarstvu saobraćaja i infrastrukture mogao bi da pocne da prima platu za oko godinu dana!!!!
Ako nema para nema ni posla ni plate!!!!
drp trejd Odgovori
ni blizu ga nepustajte pare ce da pokrade
Milan024 Odgovori
...nikada u životu ništa nije radio , sem sto je palamudio i obecavao NEMOGUĆE..!!!
Sojic Odgovori
Al ga nalupeta!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.