• Pregleda: 8992

Obilaznica (Y krak) tek u maju 2012.

Obilaznica (Y krak) tek u maju 2012.

Obilaznica oko Subotice - Y krak biće završena do kraja maja naredne godine, rečeno je prilikom obilaska gradilišta dva nadvožnjaka na trasi obilaznice. Obilazeći deonicu, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić je izjavio da su otklonjeni svi problemi koji su pratili izgradnju ove deonice, te da će nakon završetka poslednje deonice na auto-putu Horgoš - Beograd mehanizacija Puteva Užice takođe graditi obilaznicu kako bi radovi bili završeni do iznetog roka. Kompletna obilaznica će koštati 1,8 milijardi dinara.

Najveći deo zamljanih radova na izgradnji obilaznice oko Subotice - Y kraka su završeni, a otklonjeni su i svi ostali problemi za izgradnju saobraćajnice - projekat, ekspropijacija zemljišta, izmeštanje dalekovoda, rečeno je prilikom obilaska deonice. Postavljen je i novi rok za završetak dvodecenijskog projekta - maj sledeće godine.

Prilikom obilaska deonice objašnjeno je da su radovi na izgradnji kasnili zbog toga što je najveće preduzeće u konzorcijumu - Nibens grupa ušlo u dobro poznate probleme, pa su ostali članovi konzorcijuma na sebe preuzeli kompletne radove na severnom kraku Koridora 10. Do 30. oktobra biće završena poslednja deonica severnog kraka kod Vrbasa, a nakon toga sva mehanizacija se seli na gradilište obilaznice, rečeno je prilikom obilaska.

Ministar Oliver Dulić podsetio je da je projekt završetka severnog kraka Koridora 10 počeo dolaskom trenutne Vlade, te da je bilo potrebno mnogo napora i političkog uticaja, kako je rekao "Subotičana u Vladi Srbije" da i Y krak bude uključen u projekat izgradnje autoputa. On je rekao da je Y krak bio uključen u projekat bez i jednog metra ekspropisanih deonica i završenih projekata, a da su sada te i ostale smetnje za izgradnju otklonjene. Dulić je još jednom istakao važnost Y kraka za privredni razvoj Subotice rekavši da "ono što je po privlačenju investitora bila Inđija - sada je Subotica", te da je završetak obilaznice oko Subotice njegova "politička obaveza".

Obilaznicu trenutno gradi Borovica-trans, a u novembru se pridružuju i Putevi Užice koji će graditi 12 kilometara od Somborskog do autoputa. Obilaznica će koštati 1,8 milijardi dinara, a finasiranje je stabilno. U Koridorima Srbije najavljuju da će nakon što bude završena ova, poslednja deonica severnog kraka, konkurisati kod svetskih razvojnih banaka sa projektom obnove desne trake autoputa između Horgoša i Beograda, koja bi prema prvim najavama mogla da košta 45 miliona evra.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

18
Nikolaus Odgovori
I šta sad??? Tako napišu vest da svi treba da se radujemo što će biti u maju 2012. gotovo, možda?
A šta je bilo sa ostavkama, ako ne bude?
Sanda Odgovori
Najavio je datum završetka radova iza isteka njegovog mandata, odnosno, verovatno da će pre toga već biti i održani izbori pa je na taj način lukavo izbegao da podnosi ostavku, ako ne bude završen put, jer posle izbora i onako neće više biti ministar !
hooker Odgovori
Zar vi i dalje mislite da cete nesto znaciti ovde u maju?....posle izbora?....jedino da odlozite izbore..))Ostavke?....toliko o postenju.
velja Odgovori
Pa kako ovog Dulica stvarno vise nije sramota.Dali se ikad postidi zbog svih svojih raznih obecanja ili smo mi stvarno blesavi kao narod,pa nas prave ovcama.Jos da pocnemo da blejimo i ovi politicari bi bili najsrecniji na svetu.Jos ce da ispadne da je on najzasluzniji za taj famozni y krak ako se ikad zavrsi.
Fenix Odgovori
Pred izbore sledi zlatno pravilo " obećanje ne košta niti boli "
vazi Odgovori
obilaznica u maju 2020. ...a mozda ni onda
CIRINELA Odgovori
Dakle , gradjani Subotice , treba te da po 50-ti put stanete na grabulje i izaberete bracu Daltone a kad ih izaberete , shvatice te da ste po 51-put namagarceni. Ni manje ni vise nego maj 2012 posle izbora. Hahahahahahahaa.
pera Odgovori
dezurni pljuvaci vidimo se u maju samo nemoj da onda bude da vas nema luzeri
danilo Odgovori
ljudi,da li znate da sve u ovoj drzavi i u ovom gradu sto se radi,radi se od posudjenih para,koje ce vasi unuci da vracaju.To je nas najveci problem koji se nigde ne spominje.
madman Odgovori
A koji su bili ti veliki problemi???? Znamo da je teško graditi na ravnici ali nije valjda toliko brdovito??????
ognjen Odgovori
Dulic Oliver, Ivanisevic... Striko kojeg je postavio Dulic u direkciju, Guslov mladji koji se malo bar trudi u PTP,
Ima jos 3-4 njih, koji su strucni i na svom polozaju zato sto valjaju
Ostali koji gradom upravljaju ne zasluzuju to i zato je Subotica u najvecem bespucu ikada sto je bila.

Indirektna odgovornost je i ovih sto sam nabrojao zato sto su ih postavljali ili morali da ih postave

Dovedite ljude kojibsu posteni, koji su nekad sebi dinar zaradili pre politike a ne prva plata da je u gradakoj kuci!!!


Ako ovo ne objavite onda ste medij kao i svaki drygi u DS rukama
Djole Odgovori
Da nije Olivera, Y kraka (koji će biti od ogromnog značaja Subotičanima) ne bi ni bilo. Toliko od mene.
hooker Odgovori
a gde ga ti vidis?...)))
CIRINELA Odgovori
@Pera
Tebi su žutti i brkovi.
terier Odgovori
Djole ili ti ĐOKO ,ne da je od tebe dosta nego je i PUNO.Ajde molim te lepo nemoj više da se javljaš.
CIRINELA Odgovori
I Djole ima žute brkove!
lokalac Odgovori
ajde ljudi,znam da je bilo i previse tih obecanja,ali sacekajmo taj maj !!!ako ispuni obecanje imace moj glas na lokalnom nivou,ali ne i na republickom.SLAZEM SE SA KONSTATACIJOM,sto kaze Oliver,i priznaje,da nema SUBOTICANA U VLADI Srbije,ne bi se nista i izguralo.bitno je da se nesto desava,a taj Y krak je dugo cekan u ovom gradu
CIREINELA Odgovori
Lokalac
Sve je to u redu, ali koje obećanje za termin posle izbora. Hoćeš reći ako ne budu ponovo izabrani da će biti retka prilika da im se jedna jedina stvar ostvari od 1000 koje su opbećali a nisu ispunili. Tad će moći kao opozicija da sviraju "eto da smo bili izabrani" uradili bi to. Veruješ i posle 50 grabulja da nećeš stati po 51-vi put, ja ne verujem.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.