• Pregleda: 4624

Radovi na obilaznici se nastavljaju

Radovi na obilaznici se nastavljaju

Nisam zadovoljan kako teku radovi na izgradnji obilaznice, poznatije kao Y krak rekao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Oliver Dulić. Radovi će biti završeni ove godine, i imamo dogovor sa izvođačima da se deonica otvara fazno. U preduzeću Koridori Srbije kažu da na Y kraku su započeti radovi na 2. i 3. Sektoru, ukupne dužine oko 11 kilometara, od 12 do 23 kilometra.

U toku su zemljani radovi na obilaznici. Izvođači radova su započeli dopremanje materijala iz kamenoloma Jelen Do, kao i organizacione pripreme za početak asfaltiranja na sanaciji postojeće asfaltne površine, dužine 9,5 kilometara. U toku je izgradnja nasipa od lesa u dužini 1, kilometra, gde će biti ugrađeno 80.000 kubika lesa u zbijenom stanju, kao nastavak radova na 2 mosta.

Znam da su Subotičani nestrpljivi, ali radovi će biti završeni kao što sam obećao, rekao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. To je izutetno bitna saobraćajnica za naš grad i otvaraćemo je fazno.

U 2011. godini završena je izgradnja Koridora 10 kroz Vojvodinu, deonica od graničnog prelaza Horgoš do Novog Sada, ukupne dužine 88 kilometara. U Koridorima Srbije objašnjavaju da će do maja biti završeni i preostali radovi duž trase Horgoš-Novi Sad, koji ne ometaju saobraćaj, a podrazumevaju: završetak čeone naplatne rampe u blizini graničnog prelaza Horgoš, završetak 2 odmorišta, montažu tabli za signalizaciju, na već montiranim portalima i slično. Vrednost izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada, uključujući tzv. "Ipsilon" krak iznosi oko 11 milijardi dinara. Novac je obezbeđen iz budžeta RS, a radovi su počeli u maju 2010. godine. Izgradnja Koridora 10 kroz Srbiju obavlja se po najvišim evropskim standardima gradnje, kažu u Koridorima Srbije.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
sećanje Odgovori
Kaže čovek "nisam zadovoljan kako teku radovi", naravno da nije, kad je svoju političku karijeru vezao za y krak sa drugom mrkom da će biti gotov u ovom mandatu!
A sad nikom ništa i ponovo slušamo bajke.
palic Odgovori
Demontirajte na daleko cuveni sat sa jos cuvenijeg bazena i montirajte isti sat na Y-krak...Cisto da vas podseca!!!
stormwatch Odgovori
Da vas ja pitam nesto. Recite mi ko je zapoceo taj Y krak? Zasto taj koji ga je zapoceo nije napravio Y krak i zasto taj krak nije napravljen u doba komunizma posto je Subotica tada bila industrijski gigant??!?! Molim odgovore.
Pepe Odgovori
Koliko se ja secam u doba komunizma Y krak nisu mogli ni da pocnu ni da zavrse, jer tada jos nije ni postojao ni autoput pa cak ni poluautoput. Bio je samo E5, takozvani stari beogradski put, kojeg su povezali sa somborskim putem sa ovim delom puta za kojeg kazemo da je deo nedovrsenog Y kraka. Nekoliko godina se i moglo saobracati ovim parcetom izmedju beogradskog i somborskog puta, a posle su ga zatvorili iz meni nepoznatih razloga. Navodno nesto nije valjalo oko jednog nadvoznjaka-poceo je da tone ili tako nesto ,pa su zatvorili put.
Djule Odgovori
Y krak obecavaju raznorazni vec dve decenije. Posle 20 godina cekanja dosli smo u fazu da se svadjamo oko toga da li ce biti gotov za 2 ili 22 dana. Ja sam licno zadovoljan.
gardencity Odgovori
Koji komunizam o cemo se tu govori ?????? Kojeg državnog uređenja nam je bila sad već bivša SFRJ??
N Odgovori
Možeš misliti.Nije zadovoljan.Pa narod već godinama nije zadovoljan,uskoro neće imati šta da stavi na sto,pa ko za to još mari u ovoj zemlji.
Ovo je samo još jedan primer da političari ne žive život naroda.Ostavite se Y krakova,bazena,kružnih tokova,šetališta itd.Oslušnite malo želje i potrebe i URADITE nešto za narod,da ima sadašnjost i budućnost.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.