Komentara: 0
Pregleda: 2818

Obilaznica za godinu dana, obećali ministri

28.04.2010. u 02:12h
Izvor: RTV Yueco
<p>Ministri za infrastrukturu i za&scaron;titu životne sredine Milutin Mrkonjić i Oliver Dulić obi&scaron;li su radove na izgradnji obilaznice oko Subotice, poznatije kao y krak. Ministri su obi&scaron;li deonicu koja je izgrađena 90-tih godina pro&scaron;log veka, u dužini od 5,5 kilometara puta, a koja nikada nije pu&scaron;tena u saobraćaj.</p>
Obilaznica za godinu dana, obećali ministri

Rok za završetak radova na severnom kraku Koridora 10, odnosno deonici autoputa od Beograda do Horgoša i od Subotice do Kelebije je prvi maj naredne godine. Posao je dobio domaći konsorcijum koji predvodi Preduzeće za puteve "Beograd", a vrednost radova je 10 milijardi dinara. Ministri za infrastrukturu i zaštitu životne sredine obilazeći izgrađeni deo obilaznice oko Subotice dali su čvrsto obećanje da će svi radovi biti završeni u roku.

Dulić je istakao da sada ne postoji ni jedna prepreka za izgradnju y kraka i severnog dela Koridora 10. Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je najavio da će ove godine naša zemlja da postane veliko gradilište. Politika ministarstva je da domaće firme rade i grade puteve, a ja verujem da će naredne nedelje ovde biti mašine kompanije "Vojput", rekao je Mrkonić odgovarajući na pitanje novinara naše kuće kako komentariše ostavku Duška Dražića na mesto generalnog direktora pomenute kompanije.

Ministarstvo za infrastrukturu Srbije potpisalo je danas sa konzorcijumom u kojem su Preduzeće za puteve Beograd, Putevi Užice, Planum i Borovica ugovore o izgradnji 108 kilometara autoputa na severnom kraku koridora 10. Radovi vredni 10 milijardi dinara, koje finansira Vlada Srbije iz budžeta, počeli su danas, a rok za završetak je 270 dana. Poslednji put ugovor o izgradnji y kraka potpisan je prvog juna 2001. godine kada je pokojni premijer Zoran Đinđić obišao radove i najavio njihov završetak, zajedno sa tadašnjom ministarkom Marijom Rašetom Vukosavljević.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2818

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.