• Pregleda: 2568

Y krak opet pod znakom pitanja

Y krak opet pod znakom pitanja

Ministarstvo za infrastrukturu Srbije obustavilo je tender za izgradnju 110 kilometara leve trake autoputa na severnom kraku Koridora 10, objavljeno je u novom broju Službenog glasnika.

Odluka o obustavljanju je doneta pošto nisu ispunjeni uslovi za izbor najpovoljnije ponude prema Zakonu o javnim nabavkama.

Na tender za izgradnju ukupno 110 kilometara leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada i od Kelebije do Subotice, ponude su dostavili konzorcijum srpskih firmi čiji je nosilac Preduzeće za puteve Beograd, slovenačka kompanija Primorje i hrvatska firma Hidroelektra niskogradnja u konzorcijumu sa firmom Vojput iz Subotice.

Konzorcijum domaćih firmi ponudio je najnižu cenu od 9,97 milijardi dinara, ali je u ponudi navedeno da će se ta cena naknadno uskladiti sa inflacijom. Hrvatska firma ponudila je izgradnju te deonice za 11,55 milijardi dinara, a slovenačka za 13,47 milijardi dinara.

Generalni direktor Vojputa Duško Dražić je prilikom otvaranja ponuda 16. februara najavio žalbu, jer konzorcijum sa Preduzećem za puteve Beograd na čelu nije ponudio fiksnu cenu izvođenja radova, što je uslov tendera.

Učesnici tendera mogu do ponedeljka, 1. marta da podnesu žalbe na odluku Ministarstva za infrastrukturu o obustavljanju tog postupka javne nabavke.

Izvor: RTV Yueco
1
SA MARSA Odgovori
E på malim vas da mi se ja umesam u ovi problem.
Evo resenje :
NE TREBA LEVA STRANA , PREKONDJURITE SVE NA DESNO, SVI DA VOZE U DESNO,DA SI PRAVI PUT DO NOVI SAD -DESNO I U NOVI SAD DA SE OK4RENE PREMA SUBOTICA I OPET U DESNO - ZNACI LEVA STRANA -SAMO PARE DA SI TROSI,UZALUD. I TAKO U SVAKA OPSTINA DA SE PRAVI. VISAK LEVOG KOLOVOZA DA SE PREBACI U DESNO,I ONDA IMA DUPLA DUZINA DESNI KOLOVOZ. U CITAVA SRBIJA IMA DA BUDE VISAK PUTEVI-KOJI MOZE DA SE PRODA ZA BUGARI,TURCI,I RAZNI DRUGI ZAOSTALI DRZAVE, KOJI HOCEJU DA VOZE LEVO - DESNO.NAS SU VOZELI LEVO DESNO OT DRUGI RAT I GDE STIGOSMO,NAJDOB4RO JE OVAKO - SVI NA DESNO.DA SE PROBA ,STA FALI,NEMA SUDAR I SVI IDEMO NA ISTU STRANU-RAVNOPRAVNO-BOMBASTICNO-FANTASTICNO-UKUSNO !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.