Komentara: 15
Pregleda: 7679

Radovi na obilaznici oko Subotice neće biti nastavljeni ni ove godine

28.03.2014. u 14:37h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na obilaznici oko Subotice neće biti nastavljeni ni ove godine, saznaje yu eco u preduzeću Koridori Srbije. Iako je Y krak stavljen kao prioritetni put i deo Koridora 10, novac nije obezbeđen ni republičkim budžetom za 2014. godinu. Radovi su prekinuti pre 2 godine, a 2013. je bilo najavljeno da će rebalasom iz republičkog budžeta novac biti obezbeđen, što nije urađeno.
Radovi na obilaznici oko Subotice neće biti nastavljeni ni ove godine

Subotičani više od 30 godina čekaju da se izgradi Y krak. Ostalo je da se uradi deonica puta od Kelebije do petlje Subotica Jug u dužini od 22,3 kilometra. Planirano je bilo da radovi budu gotovi do kraja 2013. godine ali su obustavljeni dok se ne obezbede sredstva iz budžeta Republike Srbije. Do sada je urađeno oko 30% radova na „Y kraku“ koji treba završiti pre svega zbog građana Subotice i okolnih mesta jer će upravo oni imati najviše koristi od izgradnje, ističu u “Koridorima Srbije”.

U 2011. godini završena je izgradnja Koridora 10 kroz Vojvodinu, deonica od graničnog prelaza Horgoš do Novog Sada, ukupne dužine 88 kilometara. Vrednost izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada, uključujući tzv. "Ipsilon" krak iznosila je  oko 11 milijardi dinara, a prema najavama tadašnje Republičke Vlade  novac je obezbeđen iz budžeta RS. Radovi su počeli  u maju 2010. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 7679
Povezane vesti
Povezane teme
Y krak izgradnja obilaznice oko Subotice zaobilaznica oko subotice obilaznica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.