• Pregleda: 4131

Gradska obilaznica se gradi po planu

Gradska obilaznica se gradi po planu

Po završetku realizacije projekta Poboljšanje putne infrastrukture na teritoriji grada Subotice koji je započet sredinom aprila ove godine, građani će dobiti 39 novoizgrađenih i rekonstruisanih ulica. 

Projekat saobraćajnice Partizanskih baza finansiran je od strane Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine i za njegovu realizaciju izdvojeno je 280 miliona dinara.

Gradski čelnici su obišli danas radove i istakli značaj ove saobraćajnice za Suboticu i njene građane kao i za dalji razvoj grada u budućem vremenu.

Izgradnjom ove magistralne saobraćajnice koja će ulicama 51. divizije i Partizanskih baza povezivati Majšanski sa Segedinskim putem, povezaće se četiri mesne zajednice sa budućom industrijskom zonom i putem prema Paliću, a biće značajno rasterećen i centar grada, čijim najfrekventnijim saobraćajnicama na potezu prema Paliću dnevno prođe oko 80.000 vozila.

Poboljšanje infrastrukture u ovom delu naselja će da doprinese i razvoju navedenih mesnih zajednica.Dobiće se jedan novi prostor za širenje grada i za investicije.

Obilaznica Subotica

Izvor: RTV City

povezane teme

5
Mc Odgovori
Pitanjce : A kako ce se resiti ta raskrsnica sa Majsanskim putem ? Dzaba kruzni tok i ulice ako ce se cekati na ukljucenje min 5 min :)
Always Ultra Odgovori
Dobro, nema spominjanja rokova, samo izjave da se gradi po planu. Zeljno iscekujem realizaciju.

@ Mc

Pa nadajmo se da strucni i nadlezni ljudi valjda misle i na taj detalj!
Sanda Odgovori
Ko čeka taj dočeka - recimo tako nekako je sad ispalo ovo da posle 40 godina izgrade saobraćajnice koje su u starim mapama grada bile ucrtane još 70-tih godina, ali dobro, bolje ikad nego nikad, jeste da to mnogi nisu doživeli ali barem oni koji su preživeli to čekanje sada se mogu radovati skraćenoj vožnji od Makove sedmice do Palića i obrnuto. Nego, šta će biti sa onim drugim obećanjem da će se i južna obilaznica izgraditi tako da oni koji dolaze iz Žednika, Čantavira ili Bikova ne moraju prolaziti kroz grad ako bi išli na granični prelaz Horgoš već je takođe 70-tih bilo planirano da se ukloni nisova ( NAP ) benzinska pumpa i na njenom mestu izgradi raskrsnica i saobraćajnica koja bi išla kroz sadašnju Tolminsku ulicu pa se spajala sa obilaznim putem oko Palića. Oće li se na to takođe čekati narednih 40 godina ?! Možda me moji unuci provozaju tim putem ako dobacim život do tog dana .... stvarno je tužno živeti u ovome gradu Subotici ....
mhm Odgovori
A kanalizacija? ...
zsolt Odgovori
A vodovod? ...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.