Komentara: 0
Pregleda: 4240

Novi rokovi za auto-put i Y krak

21.02.2011. u 14:41h
Izvor: RTV Yueco
Novi rokovi za auto-put i Y krak

Novi rok za završetak leve trake autoputa Novi Sad – Horgoš biće 20. jul, a za takozvani ipsilon krak Subotica – Kelebija je 10. oktobar, piše “Politika”.

Nove vremenske odrednice ocenjene su kao realne, budući da je, zbog niza problema, prekoračeno obećanje o završetku 110 kilometara autoputa do Nove 2011. godine. Glavni razlog kašnjenja, kako se nezvanično može čuti, bila je nelikvidnost izvođača radova. Zbog toga je došlo i do promena u rukovođenju konzorcijumom. Putevi iz Užica su nedavno preuzeli vodeću ulogu od PZP Beograd, koje je već duže vreme u blokadi. U grupaciji su ostali i dosadašnji članovi Planum i Borovica transport, koji su takođe u manjoj ili većoj meri opterećeni dugovima.

Milan Bojović, direktor Puteva kaže da je ovo preduzeće potpisalo aneks ugovora sa Koridorima „Srbije” i preuzelo na sebe odgovornost i obaveze za sve članove konzorcijuma. „Korektno smo se dogovorili sa ostalim firmama. Oni će raditi za nas. Položili smo bankarske garancije i obećali da ćemo autoput izgraditi u dogovorenom roku”, kaže Bojović i dodaje da su gradilišta u Vojvodini oživela i da se radi punim intenzitetom.

Domaće firme su se prošle godine u ovo vreme obavezale da za 9,7 milijardi dinara izgrade autoput i to do 1. januara ali su rokovi od samog početka probijani.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4240

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.