• Pregleda: 5378

Subotica čeka obilaznicu

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai očekuje podršku republičke vlade u realizaciji značajnih projekata za taj grad, poput obilaznice ili Narodnog pozorišta.
Subotica čeka obilaznicu

Subotička lokalna samouprava ima velika očekivanja od nove republičke vlasti i nije slučajno da su u koalicioni sporazum Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara ušli subotički infrastrukturni projekti, ocenio je Maglai.

Komentarišući objavljivanje koalicionog sporazuma SVM i SNS, u čijem tekstu se kao prioriteti navode neki od nezavršenih projekata u Subotici, Maglai je rekao da bi za Suboticu bilo od velikog značaja da konačno “stavi tačku“ na izgradnju obilaznice oko Subotice ili zgrade Narodnog pozorišta, uz druge bitne projekte za sam grad.

Maglai smatra da postoje realne šanse da se u naredne dve godine završi izgradnja obilaznice oko Subotice, a zgrada Narodnog pozorišta u naredne četiri godine.

“Ja sam ubeđen da će republička vlast pomoći u realizaciji ovih projekata, i u finansijskom delu i u drugim segmentima. Optimista sam da ćemo u sledećem periodu, ako bude političke stabilnosti na nivou republike i na nivou grada, najveći deo ovih projekata i realizovati“, rekao je Maglai Tanjugu.

Komentarišući najavljeno “stezanje kaiša“ u javnom sektoru, on je rekao da Subotica nije čekala republičku Vladu i da su u tom pravcu već ostvarene određene uštede.

Maglai je precizirao da su sve javne ustanove i preduzeća obavezane da smanje broj zaposlenih za pet procenata, dok je u samoj gradskoj upravi smanjen broj zaposlenih za više od 30, a mnogi rezovi učinjeni i u drugim oblastima, navodeći primere potrošnje goriva, korišćenja službenih automobila i nabavke softvera.

“Uradili smo ozbiljne uštede, mada, moram vam reći, ja lično još uvek nisam zadovoljan, zato što nas koče mnoge zakonske odredbe“, rekao je Maglai.

On je precizirao da ozbiljnije smanjivanje broja zaposlenih u javnom sektoru povlači i velike iznose za otpremnine. Na osnovu toga, Maglai se nada da će biti donet novi Zakon o radu koji će smanjiti otpremnine za javne službenike, i da će tek tada moći da se načini “ozbiljniji iskorak“ na smanjenju broja zaposlenih. Pored broja zaposlenih u javnom sektoru, za koji je ocenio da je prekomeran, Maglai takođe ističe problem strukture zaposlenih, odnosno neadekvatnog stručnog kadra, kako u samoj Gradskoj upravi, tako i u javnim preduzećima.

“Imamo zaposlene koji nemaju stručne kvalitete, a na nekim segmentima nam trebaju stručni ljudi, a ne možemo ih zaposliti zato što imamo zabranu zapošljavanja sa republičkog nivoa. Sa druge strane imamo veoma otežane uslove za otpuštanje zaposlenih ili smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru“, rekao je Maglai Tanjugu.

Izvor: Portal "B92"

povezane teme

18
malecka Odgovori
Ovima u Beogradu je Subotica zadnja rupa na sviralu,neće od toga biti ništa Jene!!!
bojan Odgovori
Jok mala ocekivanja od republicke vlasti!Obilaznica nije posebno bitna a pozoriste kad bude bude.
Sting Odgovori
Subotica na vodi...
gloncije Odgovori
Znaju Jene i Ilija i sta biva i sta ce biti !
Always Ultra Odgovori
Kada je VMS rusio Pozoriste pre 7 godina bilo je da ce izgraditi novo za par godina. Sada kazu jos 4 godine. Jos ni 44 nece biti blizu kraja. Obilaznica jos 444g. !

Pravdanje nekakvim "velikim otpremninama" je trazenje alibija za neotpustanje armije partijskih i rodbinskih parazita po raznim beskorisnim sluzbama !

Otici odavde ! (ko moze naravno zahvaljujuci cudesnoj milosti madjarske Vlade prema svojim buducim drzavljanima)
press Odgovori
obilaznicu su zavrsili oni pre ovih......
taraba Odgovori
on CEKA :D :D :D
Vesko Odgovori
Dzabe se turili nos SNO-ovcima. Mogu samo da profitiraju neki vasi pojedinci, ako vam Vucic dozvoli.
forsale Odgovori
Umesto da dovodite investitore u Suboticu, vi pravite zaobilaznicu da nas zaobidju, bravo JENE!
drp trejd Odgovori
doslo vreme da vratite sto ste dosad pokrali
cocek Odgovori
aman ljudi dosadili ste sa naslovima o <cekanju> ... Ukrajinu ceka sudbina SFRJ, Partizan ceka rasplet, Ana ceka Jovanovsku, Cvijeta Zuzoric ceka renesansu, Srbija ceka rast 1.1 posto, Zeleznicar ceka Metaloplastiku, Na granici se ceka 30 minuta,ZVEZDA CEKA TITULU, Subotica ceka obilaznicu ... molim novinare da smisle neku drugu rec :D
sojic Odgovori
Obecanje ludom radovanju.
zbunjen munjen Odgovori
Beograd neda obilaznicu !!!
ffilozoff Odgovori
Filozofija Vuciceve vlade je smanjenje radnika u administraciji i povecanje za zene za penziju npr. na 63 god.??? To govori da MLADI gradjani Srbije nece dobit posao jos 20 god.!! ZNACI-oni koji su metuzalemi za posao(cast svima),ce jos duze raditi,a MLADI ce cekati da neko ode u starosnu penziju?? Ffilozoffija je ta da SUBOTICA nece dobiti ni zaobilaznicu,ni pozoriste,jer OVI nemaju love za tako nesto,a i od Arapa ce svi novci ici u BEOGRAD!!! SUBOTICA NIKAD NA VODI NECE BITI!!!!!
stormwatch Odgovori
@zbunjen munjen

Pa sta ako Beograd nema zaobilaznicu? Ima autoput bratstva i jedinstva koji ide kroz ceo grad i to mu dodje kao zaobilaznica. Subotica NEMA nikakvu zaobilaznicu, ista horda koja je pocela da je gradi sada je opet na vlasti...
nana Odgovori
Predlažem Gradonačelniku da Ugovor o izgradnji pozorišta stavi na uvid građanima, jer ako on još uvek važi onda njegova realizacija ne zavisi od političke volje, već je to ugovorna obaveza, čije izvršenje svaki advokatski pripravnik može tražiti.
magyar Odgovori
Nana potpuno ste u pravu,pa to je na skupštini predložio gosp.Đula Laslo ali su svi čutali kao zaliveni.Ali onda bi trebalo tužiti vladu Srbije i Vojvodina i zato već treba imati hrabrosti što ovi nemaju!!
mad max Odgovori
tisztelt polgármester ur legyenek ojan szivesek a gyárakat inditani először azokra a hangsujt fektetni ne másra.hiába kell adot fizetnem ha egyszerüen nincs miből.tesség először az embereknek munkát adni és utánna hidje el lessz adó is fizetve.köszönöm
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.