Komentara: 0
Pregleda: 2923

Tri ponude za izgradnju severnog kraka Koridora 10

16.02.2010. u 19:50h
Izvor: E-novine
Tri ponude za izgradnju severnog kraka Koridora 10

Na tender za izgradnju 110 kilometara severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije, dostavljene su tri ponude, objavljeno je na otvaranju ponuda u Ministarstvu za infrastrukturu.

Ponude su dostavile slovenačka kompanija Primorje, konzorcijum srpskih firmi čiji je nosilac Preduzeće za puteve Beograd i hrvatska firma Hidroelektra niskogradnja u konzorcijumu sa firmom Vojput iz Subotice.

Najnižu cenu ponudio je konzorcijum domaćih firmi od 9,97 milijardi dinara. Hrvatska firma ponudila je izgradnju te deonice za 11,55 milijardi dinara, a slovenačka za 13,47 milijardi dinara.

Generalni direktor Vojiputa Duško Dražić najavio je žalbu, jer konzorcijum sa Preduzećem za puteve Beograd na čelu, nije uskladio ponuđenu cenu sa rastom inflacije i tek treba to da učini, a u tenderu se navodi da je u ponudi neophodno navesti fiksnu cenu.

"Mi jesmo uključili inflaciju u cenu, jer se to navodi u tenderskoj dokumentaciji. Svako ko ne podnese ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom mora biti diskvalifikovan", rekao je Dražić.

Predsednik Komisije Dejan Kovačević izjavio je da je dokumentaciju za izgradnju tog dela Koridora 10 otkupilo 25 firmi. "Za nekoliko dana biće objavljen izveštaj Komisije. Rok je dve nedelje, ali ćemo gledati da što pre to završimo", rekao je on. Kovačević je kazao da Komisija mora da zaseda i razmotri sve ponude i prigovor kozorcijuma Vojputa i Hidroelektro niskogradnja i potom će se izjasniti o ponudi.

Direktor inžinjeringa Nibens grupe, kojoj pripada Preduzeće za puteve Beograd, Aleksandar Stanović izjavio je novinarima da domaći konzoricijum čine i Putevi Užice, Borovica transport iz Rume i Planum iz Beograda.

"Drago nam je što smo uspeli da formiramo konzorcijum na nacionalnom nivou. Naša ponuda je kvalitetna i u skladu sa uslovima tendera", rekao je Stanović. "Na izgradnji ove deonice biće direktno angažovano više od deset domaćih građevinskih firmi, što znači siguran posao za naše radnike u narednih godinu i po dana", rekao je Stanović.

Prema njegovim rečima, indirektno će kroz ovaj posao biti uposleno još na desetine hiljada radnika iz razlicitih grana privrede koje prate izgradnju puteva.

Izgradnja 110 kilometara poluautoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš-Novi Sad kao i deonicu između Kelebije i Subotice. Prema ugovoru izgradnja ovih deonica treba da počne u martu ove godine, a prema uslovima tendera trajaće maksimalno 22 meseca.

 

Izvor: E-novine
Postavljeno pre 14 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2923

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.