Komentara: 0
Pregleda: 3552

Radovi na obilaznici teku po planu

05.07.2010. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
<p>Radovi na izgradnji obilaznice oko Subotice poznatije kao Y krak ka graničnom prelazu Kelebija teku po planu, rekao je za yueko odgovorni rukovodilac projekta, Dragan Jakovljev. Do sada je prokopano oko 11 kilometara puta i u toku su pripremni radovi za izgradnju Y kraka.Jakovljev ističe da se rade zemljani radovi i da imaju problema sa ekspropijacijom zemlji&scaron;ta, ali tu im je umnogome iza&scaron;la u susret lokalna samouprava.</p>
Radovi na obilaznici teku po planu

Da podsetimo, do sada je pet puta bio najavljivan početak radova na izgradnji ove saobraćajnice.Obilaznica je duga 23,6 kilometara i Subotičani na njegovu izgradnju čekaju dve decenije.„Ipsilon" krak je put kojim bi se teretni, tranzitni saobraćaj izmestio iz centra grada. Radovi bi trebalo da budu završeni do 1. januara naredne godine, i stručnjaci kažu da ukoliko se ozbiljno pristupi poslu rok će se i ispoštovati. Centar za puteve Vojvodine je uradio nacrt za izgradnju poluautoputa po kome je ukupno treba da se uradi ekspropijacija 285 hektara ili 2.226 parcela, a pošto je reč o državnom interesu troškove će snositi država.Do sada je urađena ekspropijacija za manji deo parcela i to u vidu zamene zemljišta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3552

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.