Komentara: 5
Pregleda: 3167

Oliver Dulić: „Ipsilon krak” shodno obećanjima

22.11.2010. u 15:42h
Izvor: Dnevnik Online
<p>Radovi na obilaznici oko Subotice poznatijoj kao "ipsilon krak" biće zavr&scaron;eni kao &scaron;to sam obećao, rekao je ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić na konferenciji za &scaron;tampu u Subotici.</p>
Oliver Dulić: „Ipsilon krak” shodno obećanjima

U poslednje vreme bilo je dosta spekulacija o tome da li će radovi biti završeni ili ne, s obzirom da je prilikom najave početka radova, ministar Dulić rekao da "daje svoju političku karijeru da će radovi biti završeni".
- Tačno je da sam to rekao, ali nikada nisam spominjao rokove. Moj kolega i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je isticao rokove i nije u redu da se njegove reči meni pripisuju. On voli da radi stvari pre roka, a ja da ih rešavam. Projekat obilaznice je vredan 25 miliona evra i verujte mi da mene nema projekat ne bi bio završen, jer niko u Beogradu ne zna šta znači "ipsilon krak" - rekao je ministar Oliver Dulić.
Obilaznica oko Subotice duga 23 kilometra gradi se više od dve decenije. Radovi su usporeni u odnosu na dinamički plan zbog izmeštanja visokonaponskog dalekovoda i nezavršenosti glavnog projekta. Pored toga, potrebno je da se još jedan deo zemljišta ekspropiše. Put koji Subotičani čekaju "kao suva zemlja kišu", do sada je otvaran najmanje pet puta. Više od 800 šlepera i nekoliko hiljada putničkih vozila dnevno protutnji gradom zbog neizgrađenosti puta. Obilaznica bi trebalo da izmesti sav teretni, tranzitni saobraćaj iz centra grada. Kada će put biti izgrađen Dulić nije precizirao, samo je rekao "u toku naredne godine".

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3167

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.