• Pregleda: 2350

Oliver Dulić: „Ipsilon krak” shodno obećanjima

Radovi na obilaznici oko Subotice poznatijoj kao "ipsilon krak" biće završeni kao što sam obećao, rekao je ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić na konferenciji za štampu u Subotici.

Oliver Dulić: „Ipsilon krak” shodno obećanjima

U poslednje vreme bilo je dosta spekulacija o tome da li će radovi biti završeni ili ne, s obzirom da je prilikom najave početka radova, ministar Dulić rekao da "daje svoju političku karijeru da će radovi biti završeni".
- Tačno je da sam to rekao, ali nikada nisam spominjao rokove. Moj kolega i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je isticao rokove i nije u redu da se njegove reči meni pripisuju. On voli da radi stvari pre roka, a ja da ih rešavam. Projekat obilaznice je vredan 25 miliona evra i verujte mi da mene nema projekat ne bi bio završen, jer niko u Beogradu ne zna šta znači "ipsilon krak" - rekao je ministar Oliver Dulić.
Obilaznica oko Subotice duga 23 kilometra gradi se više od dve decenije. Radovi su usporeni u odnosu na dinamički plan zbog izmeštanja visokonaponskog dalekovoda i nezavršenosti glavnog projekta. Pored toga, potrebno je da se još jedan deo zemljišta ekspropiše. Put koji Subotičani čekaju "kao suva zemlja kišu", do sada je otvaran najmanje pet puta. Više od 800 šlepera i nekoliko hiljada putničkih vozila dnevno protutnji gradom zbog neizgrađenosti puta. Obilaznica bi trebalo da izmesti sav teretni, tranzitni saobraćaj iz centra grada. Kada će put biti izgrađen Dulić nije precizirao, samo je rekao "u toku naredne godine".

Izvor: Dnevnik Online
5
Nikola Odgovori
E pa ovaj je covek besramno cinican!!! Bice,samo ne znamo kada.Verovatno kada se dovoljno nauziva u ministrovanju!Razlog vise za ostavku!!! Uaaa!!!
S-ting Odgovori
Šteta što srpski političari nisu dosledni kao japanski, pa da i daju svoju ostavku kad kažu nešto loše, samo za razliku od japanaca srpski političai i ministri RADE LOŠE a ne samo KAŽU LOŠE kao japanci, i dalje ostaju na funkcijama, čak ih i unapređuju ... e crna li si Srbijo sa svim svojim političarima
Dragan Odgovori
Da je Vojput(Subotica) dobio posao već bi bilo gotovo,a što se završetka tiče nisam siguran da će biti gotovo ni sledeće godine!
Suboticanin Odgovori
Jadna je zemlja u kojoj su medicinari experti za gradjevinu i infrastrukturu.
A o sukobu interesa da ne pricamo.
dare Odgovori
Jednu je istinu rekao.da njega nema,niko u Beogradu ne bi ni cuo za Y krak !zasto je se tolko cekalo,i zasto kasni sad je najmanje vazno.od kukanja nema vajde.nadam se dace ispunit obecanje,i sl.godine konacno zavrsit taj put,kao STO JE OBECAO !A njegovo obecanje ce mo naravno zapamtit,bez ikakve sumnje..bar smo na to navikli,od svih politicara,ovih godina :_)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.