Komentara: 9
Pregleda: 4818

Raspisan tender za izradu dokumentacije za reflektore na Gradskom stadionu

27.11.2014. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
Lokalna samouprava raspisala je javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za izgradnju reflektora na Gradskom stadionu. Početkom aprila ovaj stadion je po prvi put dobio elektronski semafor, a reflektori su prvobitno obećani do septembra. S obzirom da se tek sada raspisuje tender za dokumentaciju, nakon tog treba da usledi tender za izvođača, a s obzirom da sledi zima i hladni dani, nije za realno očekivati da reflektori budu motirani do aprila, odnosno do nastavka fudbalske sezone.
Raspisan tender za izradu dokumentacije za reflektore na Gradskom stadionu

Predmet javne nabavke je glavni projekat rasvetnih tela, odnosno četiri reflektorska stuba i pripadajuće razvodne električne instalacije, a u skladu sa lokacijskom dozvolom, koja je sastavni deo konkursne dokumentacije.

Kako je navedeno u pozivu za podnošenje ponuda objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu, rok za njihovo dostavljanje je 3. decembar, a odlučujuća će biti ponuđena cena. Reflektori su neophodan preduslov da Fudbalski klub "Spartak" nastavi da igra superligaške utakmice u Subotici.

Pored nedostatka reflektora i sam stadion je u veoma lošem stanju, pa su krajem prošle sezone iz kluba upozoravali da bi Spartak svoje mečeve mogao da igra u nekom drugom gradu, ali to upozorenje je za sada kao krajnja opcija.

Milivoje Mirkov, komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije boravio je u nekoliko navrata u Subotici pred sam početak sezone kako bi uradio inspekciju stadiona, utvrdio trenutno stanje i sugerisao šta je neophodno da se uradi kako bi Gradski stadion u Subotici mogao da bude domaćin u muškoj superligi. Stadion u Subotici je i pored nedostatka reflektora, uz veliko angažovanje JKP "Stadion" ipak dobio dozvolu za ovu sezonu, ali reflektori su ostali stavka koju prilično je izvesno FSS neće praštati više.

Pored muške ekipe svoje mečeve ovde igra i ženski kolektiv koji za domaću superligu još uvek nije uslovljen reflektorima, ali za organizaciju kvalifikacionih turnira za UEFA ligu šampiona stadion u Subotici još uvek ne zadovoljava minimum zahteva stroge komisije iz evropske kuće fudbala.

Fudbalski savez je još pre par godina obezbedio reflektore, ali izgradnju i postavljanje stubova treba da finansira lokalna samouprava, a ova javna nabavka je prvi korak.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4818

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.