Komentara: 6
Pregleda: 7687

Završena prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona

20.10.2012. u 18:26h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Završena je prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona u Subotici, koja je podrazumevala izlivanje betona na delove zapadne, severne i južne tribine, izjavio je Tanjugu član subotičkog Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović.
Završena prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona

On je najavio da će sledeća faza početi sa prvim lepim danima na proleće, a podrazumevaće nastavak betoniranja ovih tribina i izgradnju četiri stuba za reflektore, za koje je već izgrađena trafo stanica.

"Dalja izgradnja tribina i stubova za reflektore se planira sredstvima iz gradskog budžeta, dok od Fudbalskog saveza Srbije očekujemo stolice za urađene nove tribine, ali i reflektore. Postoji i mogućnost radova na istočnoj tribini, tačnije njenog spajanja, s obzirom da je trenutno na njenoj sredini kolski ulaz za vozila Hitne pomoći i Vatrogasne službe. Sredstva potrebna za realizaciju ovog projekta potražićemo u Ministarstvu za omladinu u sport, i tek tada ćemo krenuti u radove", rekao je Simović.

On je napomenuo da je završetak prve faze bio planiran za kraj oktobra, a da su radovi vredni oko tri miliona dinara bili gotovi deset dana pre roka, te da očekuje da će do kraja 2013. godine svi radovi biti završeni.

"Gradski stadion ostaje centar našeg interesovanja kada je u pitanju nova sportska infrastruktura. Stadion već sada mnogo lepše izgleda, a veoma brzo ćemo ga dovesti na nivo održavanja utakmica evropskog ranga u našem gradu. Paralelno sa rekonstrukcijom stadiona radićemo i na uređenju okoline stadiona, u smislu asfaltiranja potrebnog broja parking mesta", rekao je Simović.

On je naglasio da su novoizgrađene tribine izdržale test sa preko 8.000 gledalaca na nedavnom derbiju između Spartak Zlatibor vode i Crvene Zvezde, te da su "zeleno svetlo" za stadion dali i delegati UEFA pred utakmicu prvog kola nokaut faze fudbalske Lige šampiona za žene između Spartaka i švedskog Geteborga.

Na Gradskom stadionu u Subotici svoje mečeve, kao domaćini, igraju Fudbalski klub "Spartak Zlatibor voda" i Ženski fudbalski klub "Spartak".

Rekonstrukcija stadiona usledila je nakon najava iznetih od strane fudbalskih zvaničnika tokom leta da u Subotici, zbog stanja stadiona, neće moći da se igraju mečevi najjačeg domaćeg fudbalskog takmičenja za muškarce, odnosno žene.

Završena prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona

Završena prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona

Završena prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7687

Povezane vesti

Povezane teme

Stadion Spartak

gradski stadion

rekonstrukcija stadiona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.