Komentara: 29
Pregleda: 6929

Reflektori na Gradskom stadionu čekaju novi projekat

26.01.2016. u 12:16h
Izvor: Subotica.com
Zbog neadekvatnog projekta, po kome temeljna konstrukcija stubova ne može da izdrži veliko opterećenje, obustavljeni su radovi na postavljanju reflektora na Gradskom stadionu. Čeka se novi projekat, a prema planovima, radovi treba da se nastave u maju.
Reflektori na Gradskom stadionu čekaju novi projekat

Naime, još 2014. godine raspisan je tender za postavljanje reflektora a posao je dobila projektantska kuća „DMP inžinjering“ iz Novog Sada. Potom je usledio tender za građevinske radove, koji je raspisala Direkcija za izgradnju grada a za ceo posao je iz gradskog budžeta izdvojeno je 19.5 miliona dinara.

- Prilikom otvaranja ponuda, komisija je odabrala najjeftiniju a kada su počeli radovi na izgradnji četiri stuba, primećena je greška u temeljnoj konstrukciji koja treba da drži reflektore – objašnjava Robert Tot, direktor JKP „Stadion“. - Veštačenjem se utvrdilo da temelji neće izdržati toliko opterećenje, da bi došlo do prevrtanja reflektora i radovi su obustavljeni.

Nova javna nabavka biće raspisana u martu, a radovi bi trebalo da se nastave u maju.

- Mora doći do preprojektovanja glavnog projeka, temelji će morati da se dolivaju a čelična konstrukcija stubova koja je već napravljena, moraće da se ojača – dodaje Tot.

Dok „Philipsovi“ reflektori, donacija Fudbalskog saveza Srbije vredna 150 hiljada evra, čekaju da budu postavljeni, grad najavljuje tužbu protiv projektantske kuće i svih odgovornih.

- Iako je ponuda bila najjeftinija, projekat je trebalo da se prouči i da stručnjaci uvide grešku i zbog toga ćem tužiti sve koji su odgovorni za to – izjavio je gradonačelnik Jene Maglai prilikom novogodišnjeg obraćanja novinarima. - Uvek apelujemo na štednju, ponuda jeste bila najjeftinija, ali smo zbog greške izgubili i vreme i novac.

Podsetimo, reflektori na Gradskom stadionu su neophodan preduslov da subotički superligaš FK „Spartak“ igra mečeve u svom gradu. Jedan od uslova je i spoljno osvetljenje stadiona, za koje, kao i za elektro radove na reflektorima, u nekom budućem periodu iz gradskog budžeta potrebno je obezbediti oko 20 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 6929

Povezane vesti

Povezane teme

gradski stadion

robert tot

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.