• Pregleda: 4844

3 miliona evra za Gradski stadion

3 miliona evra za Gradski stadion

Sve je izvesnije da će Gradski stadion tokom kraja ove godine i početkom sledeće zahvatiti velika rekonstrukcija koja se nije desila još od 1978., kada je stadion poslednji put ličio na gradilište.

Naime, kako prenose mediji u Beogradu, za rekonstrukciju Gradskog stadiona u Subotici će biti izdvojeno oko 3 miliona evra, pošto je predviđena kompletna rekonstrukcija koja bi pored sanacije tribina i prostorija stadiona, podrazumevala i izgradnju transformatorske stanice kao i postavljanje reflektora i semafora.

Pored Gradskog stadiona u našem gradu u planu je rekonstrukcija stadiona i u Novom Sadu, Inđiji, Kragujevcu, Užicu, Čačku, Nišu, Jagodini, Kruševcu i Beogradu.

Neće svaki grad dobiti podjednako sredstava za rekonstrukciju. Gradovi poput Novog Sada, Inđije i Kragujevca čiji su stadioni u relativno dobrom stanju će dobiti sredstva za njihovu nadogradnju i postavljanje reflektora, a stadioni u Užicu, Subotici i Nišu će doživeti mnogo temeljniju rekonstrukciju i u ove projekte će biti uloženo mnogo više sredstava. Time će se steći uslovi da Srbija dobije desetak velikih fudbalskih centara koji će zadovoljiti standarde UEFE, pa će reprezentacija pored Beograda i Novog Sada, moći da nastupa i u Nišu i Subotici. U slučaju da Spartak i ove godine napravi sjajan rezultat u našoj ligi, moglo bi se desiti da iduću Evropsku priču gledamo na stadionu kraj Prozivke.

Samu rekonstrukciju je pokrenuo FSS u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvom za sport i omladinu i Ministarstvom prostornog planiranja, a više o sistemu finasiranja samih projekata pogledajte ovde.

Izvor: Grad Subotica portal
2
Nixx Odgovori
Hvala ***** da su se setili da rekonstruišu. Sad samo da ne bude gotovo posle pozorišta...
marijan Odgovori
e ako tako bude ljubim vas .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.