Komentara: 16
Pregleda: 9582

Zajedničkim snagama za moderniji i sigurniji Gradski stadion

30.08.2012. u 13:01h
Gradski stadion dobio je finansijsku podršku lokalne samoprave u iznosu od 3 miliona dinara i uz pomoć drugih lokalnih privrednika pokušaće u narednom periodu kroz sanaciju stadiona da omogući bolje uslove za rad kao i sigurnije i prijatnije okruženje za posetioce na Gradskom stadionu. Ovom prilikom zvanično su i uručene donacije iz nemačke u vidu nekoliko industrijskih mašina za pranje veša.
Zajedničkim snagama za moderniji i sigurniji Gradski stadion

Danas na Gradskom stadionu u Subotici održana je konferencija za novinare na kojoj je bila tema revitalizacije i novih ulaganja u ovaj sportski objekat nakon što su se stvorili uslovi i obezbedila neophodna sredstva za dalje aktivnosti. Na konferenciji su bili prisutni gradonačelnik Subotice Modest Dulić, član gradskog Veća zadužen za sport Nemanja Simović, predsednik muškog fudbalskog kluba Dragan Simović i predsednik ženskog fudbalskog kluba Zoran Arsić.

U svom obraćanju javnosti povodom ove teme, gradonačelnik Subotice naveo je da je još uvek u toku pribavljanje svojinskog prava grada Subotice nad Gradskim stadionom i bez obezbeđivanja tog prava praktično je nemoguće ulagati u stadion, ali isto tako očekuje da će se ovo svojinsko pravo biti rešeno do kraja godine i da će se nakon toga moći dugoročnije planirati kroz investicije u infrastrukturu Gradskog stadiona. U slučaju da se ne realizuje pozitivno ovo svojinsko pravo uzeće se u razmatranje druge opcije a jedna od njih su i izgradnja stadiona na novoj lokaciji. U nastavku obraćanja gradonačelnik je napomenuo da je svestan potrebe da naš grad, kao grad sportova i koji je to zalužio rezultatima, treba da ima sportski objekat koji bi omogućio prikladne uslove za rad sportista i ugošćavanje publike.

Na pitanje da li postoji predodređena lokacija za eventualnu gradnju novog stadiona, pri tome aludirajući na prostor između dve kasarne na Segedinskom putu, gradonačelnik je odgovorio potvrdno ali kao preduslov za dalja planiranja treba da se sačeka rešavanje svojinskih prava oko trenutno jedinog aktuelnog Gradskog stadiona.

Zajedničkim snagama za moderniji i sigurniji Gradski stadion

U obraćanju javnosti predsednika muškog fudbalskog kluba Dragana Simovića na samom početku zahvalio se angažovanju gradonačelnika da se reše problemi ovog objekta i stvore uslovi za nesmetan rad fudbalera i da se omoguće prijatni uslovi za sve ljubitelje fudbala, a između ostalog  i za garancije koje su stigle iz lokalne samouprave da bi fudbalski klub mogao da igra utakmice domaće lige na domaćem terenu. Napravljen je veliki korak u razumevanju problema koji tište rukovodstva fudbalskih klubova koji koriste ovaj objekat, a direktno je vezan za odvajanje budžetskih sredstava za sanaciju. Ovo je posebno bitno zbog činjenice da je Fudbalski savez Srbije najavio da će već od naredne sezone obaveza svih domaćina biti postojanje reflektora, a Subotica je jedan od retkih superligaških stadiona koji nemaju tu tehničku osposobljenost. Simović je izrazio zadovoljstvo što se konačno poduzela neka inicijativa i da postoji veliko zalaganje grada u cilju rešavanja ovog problema.

Zajedničkim snagama za moderniji i sigurniji Gradski stadion

Zoran Arsić, predsednik ženskog fudbalskog kluba, aktuelnog šampiona Srbije i učesnika šesnestine finala UEFA lige šamiona za žene na samom početku izrazio je veliko zadovoljstvo zbog inicijative lokalne samoprave ističući da je ovo u 42 godine postojanja prva značajnija aktivnost u cilju obezbeđivanja boljih uslova na Gradskom stadionu. Arsić se osvrnuo na značajne rezultate koje postiže ženski fudbalski klub u nacionalnim i evropskim takmičenjima afirmišući ovaj sport pre svega na lokalnom nivou i kao takav zaslužuje i prikladne uslove za rad. Jedan od faktora koji je značajno uticao na pozitivnu odluku odnosno odobravanje ovosezonskog domaćinstva grupnog takmičenja UEFA lige šampiona za žene koje je nedavno održano u Subotici je svakako i dobra atmosfera, želja i inicijativa grada da se ovo sportsko zdanje dovede u značajno bolje stanje.

U nastavku Arsić se posebno zahvalio muškom fudbalskom klubu za koje smatra da je dao nemerljiv doprinos ovim rezultatima i da je sada trenutak da se udruže snage i da se istraje u ovim nastojanjima. Arsić je takođe naglasio kako smatra da treba da se teži ka izgradnji novog stadiona, a da ovo jednog dana postane lokacija koja će biti namenjena za treninge svih kategorija, ističući kao primer italijanske klubove FC "Internazionale" i AC "Milan" koji dele jedan stadion a kojeg iznajmljuju od grada. Ovo su očekivanja navijača i fudbalske publike bez kojih sve ovo nema smisla - istakao je za kraj presednik ŽFK, gospodin Zoran Arsić.

Zajedničkim snagama za moderniji i sigurniji Gradski stadion

Poslednji koji se obratio je bio član gradskog Veća zadužen za sport, gospodin Nemanja Simović koji je naveo da je ovo nastavak obezbeđivanja boljih uslova za bavljenje sportskim aktivnostima. Nakon realizacije nekoliko projekata na red je došao i Gradski stadion. Simović je naveo da će se u najkraćem roku odabrati izvođači radova shodno budžetu koji je odvojen za ove potrebe, nakon toga u nekih mesec dana kada se privedu radovi kraju, stadion bi trebao da ima i zvanično neophodne uslove koje je propisao FSS. Pored investicije koju je alocirala lokalna samouprava u iznosu od 3 miliona dinara računa se i na pomoć lokalnih preduzetnika koji su već pokazali interesovanje da učestvuju u ovom projektu. Očekuje se pomoć i od republičkog ministarstva za sport.

Za kraj, Nemanja Simović se zahvalio donatorima iz Nemačke koji su dostavili Gradskom stadionu nekoliko industrijskih veš mašina koje će zajednički koristiti i muški i ženski fudbalski klub.

Zajedničkim snagama za moderniji i sigurniji Gradski stadion

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 9582

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

dragan simović

Stadion Spartak

Modest Dulić

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

spartak zlatibor voda

nemanja simović

gradski stadion

zoran arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.