• Pregleda: 8663

Zajedničkim snagama za moderniji i sigurniji Gradski stadion

Gradski stadion dobio je finansijsku podršku lokalne samoprave u iznosu od 3 miliona dinara i uz pomoć drugih lokalnih privrednika pokušaće u narednom periodu kroz sanaciju stadiona da omogući bolje uslove za rad kao i sigurnije i prijatnije okruženje za posetioce na Gradskom stadionu. Ovom prilikom zvanično su i uručene donacije iz nemačke u vidu nekoliko industrijskih mašina za pranje veša.
Zajedničkim snagama za moderniji i sigurniji Gradski stadion

Danas na Gradskom stadionu u Subotici održana je konferencija za novinare na kojoj je bila tema revitalizacije i novih ulaganja u ovaj sportski objekat nakon što su se stvorili uslovi i obezbedila neophodna sredstva za dalje aktivnosti. Na konferenciji su bili prisutni gradonačelnik Subotice Modest Dulić, član gradskog Veća zadužen za sport Nemanja Simović, predsednik muškog fudbalskog kluba Dragan Simović i predsednik ženskog fudbalskog kluba Zoran Arsić.

U svom obraćanju javnosti povodom ove teme, gradonačelnik Subotice naveo je da je još uvek u toku pribavljanje svojinskog prava grada Subotice nad Gradskim stadionom i bez obezbeđivanja tog prava praktično je nemoguće ulagati u stadion, ali isto tako očekuje da će se ovo svojinsko pravo biti rešeno do kraja godine i da će se nakon toga moći dugoročnije planirati kroz investicije u infrastrukturu Gradskog stadiona. U slučaju da se ne realizuje pozitivno ovo svojinsko pravo uzeće se u razmatranje druge opcije a jedna od njih su i izgradnja stadiona na novoj lokaciji. U nastavku obraćanja gradonačelnik je napomenuo da je svestan potrebe da naš grad, kao grad sportova i koji je to zalužio rezultatima, treba da ima sportski objekat koji bi omogućio prikladne uslove za rad sportista i ugošćavanje publike.

Na pitanje da li postoji predodređena lokacija za eventualnu gradnju novog stadiona, pri tome aludirajući na prostor između dve kasarne na Segedinskom putu, gradonačelnik je odgovorio potvrdno ali kao preduslov za dalja planiranja treba da se sačeka rešavanje svojinskih prava oko trenutno jedinog aktuelnog Gradskog stadiona.U obraćanju javnosti predsednika muškog fudbalskog kluba Dragana Simovića na samom početku zahvalio se angažovanju gradonačelnika da se reše problemi ovog objekta i stvore uslovi za nesmetan rad fudbalera i da se omoguće prijatni uslovi za sve ljubitelje fudbala, a između ostalog  i za garancije koje su stigle iz lokalne samouprave da bi fudbalski klub mogao da igra utakmice domaće lige na domaćem terenu. Napravljen je veliki korak u razumevanju problema koji tište rukovodstva fudbalskih klubova koji koriste ovaj objekat, a direktno je vezan za odvajanje budžetskih sredstava za sanaciju. Ovo je posebno bitno zbog činjenice da je Fudbalski savez Srbije najavio da će već od naredne sezone obaveza svih domaćina biti postojanje reflektora, a Subotica je jedan od retkih superligaških stadiona koji nemaju tu tehničku osposobljenost. Simović je izrazio zadovoljstvo što se konačno poduzela neka inicijativa i da postoji veliko zalaganje grada u cilju rešavanja ovog problema.

Zoran Arsić, predsednik ženskog fudbalskog kluba, aktuelnog šampiona Srbije i učesnika šesnestine finala UEFA lige šamiona za žene na samom početku izrazio je veliko zadovoljstvo zbog inicijative lokalne samoprave ističući da je ovo u 42 godine postojanja prva značajnija aktivnost u cilju obezbeđivanja boljih uslova na Gradskom stadionu. Arsić se osvrnuo na značajne rezultate koje postiže ženski fudbalski klub u nacionalnim i evropskim takmičenjima afirmišući ovaj sport pre svega na lokalnom nivou i kao takav zaslužuje i prikladne uslove za rad. Jedan od faktora koji je značajno uticao na pozitivnu odluku odnosno odobravanje ovosezonskog domaćinstva grupnog takmičenja UEFA lige šampiona za žene koje je nedavno održano u Subotici je svakako i dobra atmosfera, želja i inicijativa grada da se ovo sportsko zdanje dovede u značajno bolje stanje.

U nastavku Arsić se posebno zahvalio muškom fudbalskom klubu za koje smatra da je dao nemerljiv doprinos ovim rezultatima i da je sada trenutak da se udruže snage i da se istraje u ovim nastojanjima. Arsić je takođe naglasio kako smatra da treba da se teži ka izgradnji novog stadiona, a da ovo jednog dana postane lokacija koja će biti namenjena za treninge svih kategorija, ističući kao primer italijanske klubove FC "Internazionale" i AC "Milan" koji dele jedan stadion a kojeg iznajmljuju od grada. Ovo su očekivanja navijača i fudbalske publike bez kojih sve ovo nema smisla - istakao je za kraj presednik ŽFK, gospodin Zoran Arsić.

Poslednji koji se obratio je bio član gradskog Veća zadužen za sport, gospodin Nemanja Simović koji je naveo da je ovo nastavak obezbeđivanja boljih uslova za bavljenje sportskim aktivnostima. Nakon realizacije nekoliko projekata na red je došao i Gradski stadion. Simović je naveo da će se u najkraćem roku odabrati izvođači radova shodno budžetu koji je odvojen za ove potrebe, nakon toga u nekih mesec dana kada se privedu radovi kraju, stadion bi trebao da ima i zvanično neophodne uslove koje je propisao FSS. Pored investicije koju je alocirala lokalna samouprava u iznosu od 3 miliona dinara računa se i na pomoć lokalnih preduzetnika koji su već pokazali interesovanje da učestvuju u ovom projektu. Očekuje se pomoć i od republičkog ministarstva za sport.

Za kraj, Nemanja Simović se zahvalio donatorima iz Nemačke koji su dostavili Gradskom stadionu nekoliko industrijskih veš mašina koje će zajednički koristiti i muški i ženski fudbalski klub.

povezane teme

16
Cannibal Odgovori
Једва чекам да га окрече па да га ишкрабам тупавим навијачким паролама.
znam sve o fudbalu u Subotici Odgovori
hahahahaha ...smrc smrc .... hahahahhahahhahaah ... šmrc šmrc ... ha ha haaa ha ... ufff šmrc ... prosto ne znam da li da se smejem ili plačem .... tragikomično ...
no name Odgovori
Pljacka se nastavlja...
E što su ovi dosadni! Odgovori
Jadni ste vi što se slikate, naročito ovaj pored veš mašine, pametuje nam neko ko nema ni dan radnog staža, a svim sportisitma želim mnogo uspeha i da što pre odete u inostranstvo gde će vas ceniti i imaćete priliku da postignete veće uspehe, a ne da igrate tu na livadi na porušenom stadionu *** cenzurisano ***
Lila Odgovori
E moj Zorane A. zahvaljuješ se lokalnoj samoupravi za saradnju. Pa da nije bilo lokalne samouprave koja je već nekoliko puta "reanimirala" gradski stadion, on bi već bio srušen i zarastao, bez struje i vode. Čemu će nam novi ako već imamo dobre temelje starog, kog samo treba renovirati. *** cenzurisano *** O čemu ovi pričaju? Nerešeno vlasništvo? Pa godinama unazad i jeste bio problem što je vlasništvo na stadionom gradsko, pa ga nije mogao prisvajati ko je kako hteo. Kada je došlo do promene da mi je znati? Našu decu ste razbucali i rasterali, doveli neke nove klince razlozi samo vama poznati. Ono što sam sigurna, ova ekipa će sahraniti subotički fudbal. Jedino se ograđujem od Simovića, to je persona koju na poznajem.
Lila Odgovori
Izvinjavam se ne površnosti, Nemanja Simović je u pitanju.
tina Odgovori
Kako ste smesni,pa narod zivi na ivici prezivljavanja,koga interesuje stadion i tribine fk.spartaka! Arsic trazi adaptaciju *** cenzurisano ***
spartanac Odgovori
To Konačno da se sredi stadion :D HOĆEMO STADION!
tina Odgovori
Sta si ti Arsicu do sada uradio korisno za suboticki fudbal osim za svoju licnu korist?!
suboticanin Odgovori
Nekada sam iskreno gotivio Spartak,a sada im zelim sve najgore
Lopta Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=FeaQTL99zB0&feature=plcp - a šta je sa ovim? Pre skoro dve godine je bilo rečeno da će se "početi sa adaptacijom" stadiona, te će pare biti izdvojene. Da li to znači da su te pare ponovo izdvojene, ili nisu ni bile već je to bio marketing DS-a i Vučinića?
Fudbaler Odgovori
Tina, za vasu informaciju, Zoran Arsic je 11 godina bio profesionalni fudbaler, koji je bio 6 godina kapitan Spartaka u velikoj Jugoslaviji, igrao u FK Partizan i FK Velez. Covek koji je prvi u istoriji grada Subotice doneo FIFA grb(medjunarodni fudbalski sudija koji je u citavom svetu predstavljao grad Suboticu), osnivac najbolje fudbalske skole POFS Palic(koja je iznedrila vise od 200 igraca koji su i dan danas nosioci Subotickog fudbala). Trenutno je na funkciji predsednika ZFK Spartak, kluba koji je doneo dve titule prvaka Srbije u ovaj grad, klub koji je osvajac nacionalnog kupa Srbije, kluba koji je najbolji sportski kolektiv grada Subotice u 2011 godini, kluba koji je proglasen za najbolju ekipu u zenskoj konkurenciji u Vojvodini od strane AP Vojvodina, kluba koji je prvi put u istoriji Subotickog fudbala ucesnik UEFA lige sampiona za zene....i jos mnogo toga! Toliko o vasem poznavanju fudbala!
Lazo Odgovori
Ako je ovo najvaznije u gradu o.k,ali dok u gradu ima gladnih i onih koji se hrane iz kontenera ,kako ima neko hrabrost da novac Suboticana trosi za dobro privatnog kluba?
Pepe Odgovori
Ako su te dve male ves masine sa fotografije INDUSTRIJSKE, onda sam ja marsovac.
Pa tamo se ne moze staviti vise od 10 kilograma vesa unutra, to uopste nije industrijska masina, zar nisu mogli nabaviti neku redovnu iz gerontoloskog, barem za slikanje.
Industrijske ves masine su puno vece i sa puno vecim vratima.
Ja sam jednu takvu prije 15 godina bacio na otpad.
che Odgovori
Zasto je interes Grada da daje pare za takmicenje privatnih klubova. Vece interesovanje suboticana je samo kada dolaza partizan i zvezda (a od tih poseta svakako jedinu korist ima gazda gajba). Dajte pare malim klubovima za omasovljavanje sportskih aktivnosti omladine.
opet se ponavljate Odgovori
Ajde da se kladimo da za godinu dana od ovog stadiona nece biti nista, da ce se naci opet neki Simovici i Arsici koji ce da traze pare za obnovu (svog licnog imanja) gradskog stadiona. Ovo je toliko bezobrazno od strane DSa da je to neverovatno!! Projebali su pare i sad traze opet za iste stvari! SRAMOTA
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.