Komentara: 15
Pregleda: 18136
Foto

FK "Spartak" ponovo dočekuje u Subotici!

31.08.2016. u 16:29h > 23:44
Izvor: Subotica.com
Fudbalski savez Srbije dao je zeleno svetlo subotičkom superligašu da se vrati kući. Dinamika kojom teku radovi na postavljanju stubova i pratećih elemenata zadovoljili su čelnike nacionalnog saveza te će Spartak već od 10. septembra igrati u Subotici.
FK "Spartak" ponovo dočekuje u Subotici!

Dolaskom nove gradske vlasti pitanje reflektora je stavljeno u prioritete, što se tiče sportske problematike, a prvi konkretni koraci mogli su da se vide kroz aktivnosti koje je novi član Gradskog veća zadužen za sport i mlade sa saradnicima sproveo kako bi se subotički superligaš što pre vratio kući, a ujedno da se privede kraju projekat zbog kojeg je FSS "suspendovao" ovaj stadion za takmičenje u Superligi za muškarce.

S obzirom da izvođenje radova na postavljanju novih reflektora na Gradskom stadionu ide planiranom dinamikom i da se ne očekuju velike vrućine u narednom periodu, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije doneo je danas odluku da već od narednog kola FK "Spartak Ždrepčeva krv" može da igra na Gradskom stadionu u Subotici.

Na inicijativu i molbu Spartaka i Bačke iz bačke Palanke, članovi IO FSS su zaključili da posle reprezentativnih akcija ova dva kluba mogu biti domaćini na svojim stadionima. Naime, kako su predstavnici klubova objasnili, zbog velikog opterećenja koje trpi travnata podloga na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, odnosno visokih troškova „domaćinstva“ u istom gradu (prevoz, karantin), ali i veoma malog broja navijača dva kluba na tribinama „Karađorđa“, izražena je želja da IO FSS u interesu fudbala omogući klubovima da budu domaćini u svojim gradovima. I posle izveštaja u kome se navodi da radovi na postavljanju osvetljenja dobro napreduju, članovi IO FSS su jednoglasno doneli odluku da FK Spartak i FK Bačka u narednom periodu budu domaćini u Subotici, odnosno Bačkoj Palanci. U interesu fudbala, klubova i navijača u ovim gradovima.

FK "Spartak" ponovo dočekuje u Subotici!

LOŠ PROJEKAT UKOČIO RADOVE - Početkom godine saznali smo da su dosadašnji radovi praktično bili uzaludni, iako je potrošeno dosta para iz gradskog budžeta. Zbog neadekvatnog projekta, po kome temeljna konstrukcija stubova ne može da izdrži veliko opterećenje, u u januaru su obustavljeni radovi.

Član GV za sport i mlade Nemanja Simović zadovoljan je što je nacionalni savez prepoznao napore koje je uložila lokalna samouprava i za manje od dva meseca ozbiljno poradila na postavljanju reflektora čime će se steći uslovi da FK "Spartak Ždrepčeva krv" igra utakmice i u noćnom terminu.

- "Kada sam ponovo preuzeo funkciju u vođenju resora sporta zatekao sam dosta problema i bilo je potrebno da se oni prioritetizuju, a među onima koje smo morali da se rešavavamo u toj prvoj grupi je da se naš superligaš vrati u Suboticu, odnosno da učinimo da reflektori na Gradskom stadionu konačno zasijaju. Očekuje nas još dosta posla ali za vrlo kratko vreme već smo učinili mnogo i Subotičani će ponovo gledati Spartak u Subotici. Zahvaljujem se gradonačelniku Bogdanu Labanu koji je imao razumevanja i podržao nastavak radova na izgradnji stubova, na projektu koji se bespotrebno razvukao" - rekao je Simović i dodao da grad ima odličnu komunikaciju sa FSS, korektan odnos karakterišu poverenje i razumevanje i očekuju se dalji zajednički projekti.

FK "Spartak" ponovo dočekuje u Subotici!

Zadovoljni su i u FK "Spartak Ždrepčeva krv" jer ova odluka će im značajno olakšati funkcionisanje, ali i što je još važnije igraće na svom stadionu i imaće podršku Subotičke publike.

- "Nova gradska vlast pokazala je da ima volju i želju da reši ovaj problem. Zahvalni smo im na uloženim naporima i radujemo se što ćemo ponovo igrati kući!" - poručuju iz subotičkog superligaša.

U toku je dvonedeljna prvenstvena pauza, a FK "Spartak Ždrepčeva krv" naredni meč u kojem će prvi put ove sezone biti domaćin u pravom smislu te reči biće protiv Javor-Matisa u subotu, 10. septembra, a nadamo se da će do susreta sa Crvenom zvezdom (22. oktobar) i zasijati reflektori, što će sigurno biti pravi ugođaj.

Izvor: Subotica.com
Postavljanje stubova za reflektore Postavljanje stubova za reflektore Postavljanje stubova za reflektore Postavljanje stubova za reflektore Postavljanje stubova za reflektore Postavljanje stubova za reflektore Postavljanje stubova za reflektore Postavljanje stubova za reflektore
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 18136

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

nemanja simović

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.