• Pregleda: 10060

Semafor na stadionu do 9. aprila, reflektori tokom leta?

Predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić zajedno sa predstavnicima grada, javnih komunalnih preduzeća i sa izvođačima radova obišao je danas Gradski stadion, gde je u toku postavljanje konstrukcije za semafor. Ove godine u planu je i postavljenje stubova za reflektore, kao i postavljanje samih reflektora koji su donacija fudbalskog saveza Srbije.
Semafor na stadionu do 9. aprila, reflektori tokom leta?

U planu je i postavljanje veštačke trave na jedan od pomoćnih terena na Gradskom stadionu kako bi se sačuvao glavni teren koji se trenutno nalazi u lošem stanju.

Gradski stadion u Subotici jedan je od retkih u Srbiji koji još nema osvetljenje i na kojem ne mogu da se igraju utakmice Super lige u večernjem terminu. Predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić obišao je danas stadion gde je u toku postavljanje konstrukcije za semafor. Potrebno je da grad obezbedi finansijska sredstva za postavljanje stubova za reflektore i elektroinstalacije a FSS obezbediće reflektore u vrednosti od 134.000 evra. Karadžić je obećao da će savez u drugoj polovini godine obezbediti i veštačku podlogu za jedan od pomoćnih terena kako bi se sačuvao glavni teren koji je u lošem stanju.

Kako je planirano reflektori na Gradskom stadionu trebalo bi da zasijaju ove godine, odnosno do početka nove sezone. Potrebno je prvo da se uradi projektna dokumentacija, postave stubovi i da se reši problem trafostanice odnosno instalacija koje trebaju da napajaju reflektore.

U toku je postavljanje temelja za konstrukciju na kojoj će biti postavljen semafor. Planirano je da do druge utakmice polufinala Kupa Srbije koja se igra devetog aprila semafor bude u funkciji.

Kako sajt subotica.com saznaje iz preduzeća Selma koje je izradilo semafor i kontrolni uređaj, konačni radovi, što se tiče njihovog dela, očekuju se po završetku građevinskih radova preduzeća SBM gradnja, koje uveliko postavljaja temelje, a zatim sledi proces fizičke montaže masivnog elektronskog uređaja, prateće opreme i konačno testiranje.

Sredstva za izradu semafora u iznosu od 2 miliona dinara obezbeđena su iz pokrajinskog budžeta, dok su izrada projektne dokumentacije, izrada i montaža stubova finansirani iz gradskog budžeta u iznosu od 1.5 milion dinara.

Dvodelni semafor urađen po specifikacijama

Semafor se sastoji iz dva dela - gornji, koji će prikazivati vreme igre ili realno vreme i donji deo na kojem će biti ispisan rezultat i period igre. Mehaničke karakteristike semafora su sledeće: Dimenzija (VxH): 6.5x 4.5m, dimenzija gornjeg dela (VxH): 6.5x2m, dimenzija donjeg dela (VxH): 6.5x2.5m.

Što se tiče karakteristike prikaza, visina cifara iznosi 1.5 metar, širina cifre: 935mm, širina segmenta iznosti 110mm. Na crnoj podlozi navedene vrednosti biće ispisane crvenim led diodama, dok će statični tekst i okviri biti istaknuti belom bojom.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

13
Bogdan Odgovori
Dobro, treba biti skroman i reći bolji je od onog koji nismo imali ali kada pogledamo semafore u Novom Sadu Beogradu, Kragujevcu, Nišu na pa čak i u Pazaru onda je ovaj naš zaista presmešan, ali kao što rekoh bolje je išta nego ništa. Meni samo nije jasno koliko se o ovome godinam piše kao da je kapitalni projekat i semafor za hvaliti se. Ipak hvala što ćemo ga imati, kakvog takvog a za reflektore ćemo videti.
Always Ultra Odgovori
Kakav FSS takav i predsednik (dozivotni i nesmenjivi). I obrnuto. Takav i fudbal (cuj fudbal - da li se jos neko seca sta to bese ??). Takva i drzava. Sve takvo.
Čika vaso Odgovori
Ako igrači SPARTAKA nastave sa ovako lošim igrama kao ovog proleća prestoji da ispadnu iz Jelen lige i onda kome će koristiti semafori i eventualno reflektori.
Zaista nije jasno kako fudbaleri SPARTAKA ne znaju davati golove, a FUDBAL se upravo igra zbog golova . Pa predlažem treneru da do 09 Aprila samo trenira sa igračima šutiranje na gol.
Nije mi jasno niti to zašto se forsiraju pojedini igrači SPARTAKA i ako je svima jasno da nisu u kondiciji niti u formi
Čestitam Marincima i Navijačima SPARTAKA koji su U nedelju u Novom Sadu pokazali kako se dostojanstveno navija za svoj klub.
tito Odgovori
hahahaha.
x factory Odgovori
A kada će dugo najavljivana atletska staza? Ona se više i ne spominje? Sramota! A i šta će nam obećanja.
Sasha Odgovori
Sjajna vest, stiže nam semafor! ...stani malo, pa nismo u 70-im godinama, sada je 2014...kasnimo samo 40-ak godina! Ne znam šta je veća sramota, da li to što do sada nismo ni imali semafor, ili to što dobijamo ovo čudo tehnike!?! Bolje da ste postavili onaj digitalni bilbord, koji se nalazi kod Partie...
stari vuk Odgovori
Pa ovo je grozno!!! Bolje da su dovukli ono cudo sto je kod patrije. Drazi mi je bio onaj komad lima na jugu sa onim cikicom koji se penjao gore i menjao rezultat sa onim kartonskim brojevima. Budu li i reflektori ovako 'sjajni' uz svaku kupljenu kartu ici ce baterijska lampa+sveca!
deki Odgovori
Vaso nije u nedelju,nego sinoc,u sredu....sto se semafora tice mogu reci samo da je smesan za 21 vek,al ajde...
ffilozzoff Odgovori
GRASKA!!! Sve je preskupo!! Primer-video bim kod Darka Saricevog hotela Patrije je napravljen "preko"noci!! Da ste postavili takva 2 komada,mogli ste puno jeftinije pokazati i usporen GOOL kad padne, i pratiti na bimu utakmicu!!! 134000 eura 4 reflektora bez stubova,trafoa,kabela...???? TOLE hvala na poklonu,ali NE PRETERUJTE!!! Za 134000 eura ste mogli postaviti stolice za 9000 sedecih mesta i napraviti lep,mali stadion!!! ALI DOBRO,nesto ste obecali,pa ce te posle 10-tak godina ostvariti???
Tić Odgovori
Oli je to kum na tenderu dobio (smb gradnja).
DuX Odgovori
@ffilozzoff pa mora malo da se ugradi u cenu ...znaš kako to ide ovde :)
cule Odgovori
Ako vam grad Subotica placa zauzvrat formirajte vise Suboticana i besplatnu skolu fudbala za Subotuicane
kataton Odgovori
Sta je tu je. Rekao bih sve po zasluzi, Cemu semafor od milion evra kada se stadion raspada! realno?! stolice pokrivaju 20-25 % stadiona, ostalo ruglo, trava ocajna, atletska staza kao da ni ne postoji... dok dodjes do mesta prolazis kroz sumu, blato, bare itd... Budimo realni za nase uslove ovo je SUPER! jedino nisam siguran koliko ce se videti kada se igra preko dana, posto sumnjam da ce se preterano videti kada sunce sija!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.