Komentara: 13
Pregleda: 10208
Foto

Semafor na stadionu do 9. aprila, reflektori tokom leta?

27.03.2014. u 14:38h
Izvor: RTV Yueco
Predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić zajedno sa predstavnicima grada, javnih komunalnih preduzeća i sa izvođačima radova obišao je danas Gradski stadion, gde je u toku postavljanje konstrukcije za semafor. Ove godine u planu je i postavljenje stubova za reflektore, kao i postavljanje samih reflektora koji su donacija fudbalskog saveza Srbije.
Semafor na stadionu do 9. aprila, reflektori tokom leta?

U planu je i postavljanje veštačke trave na jedan od pomoćnih terena na Gradskom stadionu kako bi se sačuvao glavni teren koji se trenutno nalazi u lošem stanju.

Gradski stadion u Subotici jedan je od retkih u Srbiji koji još nema osvetljenje i na kojem ne mogu da se igraju utakmice Super lige u večernjem terminu. Predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić obišao je danas stadion gde je u toku postavljanje konstrukcije za semafor. Potrebno je da grad obezbedi finansijska sredstva za postavljanje stubova za reflektore i elektroinstalacije a FSS obezbediće reflektore u vrednosti od 134.000 evra. Karadžić je obećao da će savez u drugoj polovini godine obezbediti i veštačku podlogu za jedan od pomoćnih terena kako bi se sačuvao glavni teren koji je u lošem stanju.

Kako je planirano reflektori na Gradskom stadionu trebalo bi da zasijaju ove godine, odnosno do početka nove sezone. Potrebno je prvo da se uradi projektna dokumentacija, postave stubovi i da se reši problem trafostanice odnosno instalacija koje trebaju da napajaju reflektore.

U toku je postavljanje temelja za konstrukciju na kojoj će biti postavljen semafor. Planirano je da do druge utakmice polufinala Kupa Srbije koja se igra devetog aprila semafor bude u funkciji.

Kako sajt subotica.com saznaje iz preduzeća Selma koje je izradilo semafor i kontrolni uređaj, konačni radovi, što se tiče njihovog dela, očekuju se po završetku građevinskih radova preduzeća SBM gradnja, koje uveliko postavljaja temelje, a zatim sledi proces fizičke montaže masivnog elektronskog uređaja, prateće opreme i konačno testiranje.

Sredstva za izradu semafora u iznosu od 2 miliona dinara obezbeđena su iz pokrajinskog budžeta, dok su izrada projektne dokumentacije, izrada i montaža stubova finansirani iz gradskog budžeta u iznosu od 1.5 milion dinara.

Dvodelni semafor urađen po specifikacijama

Semafor se sastoji iz dva dela - gornji, koji će prikazivati vreme igre ili realno vreme i donji deo na kojem će biti ispisan rezultat i period igre. Mehaničke karakteristike semafora su sledeće: Dimenzija (VxH): 6.5x 4.5m, dimenzija gornjeg dela (VxH): 6.5x2m, dimenzija donjeg dela (VxH): 6.5x2.5m.

Što se tiče karakteristike prikaza, visina cifara iznosi 1.5 metar, širina cifre: 935mm, širina segmenta iznosti 110mm. Na crnoj podlozi navedene vrednosti biće ispisane crvenim led diodama, dok će statični tekst i okviri biti istaknuti belom bojom.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 10208
Povezane vesti
Povezane teme
semafor gradski stadion reflektori
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.