Komentara: 13
Pregleda: 11099
Foto

Semafor na stadionu do 9. aprila, reflektori tokom leta?

27.03.2014. u 15:38h
Izvor: RTV Yueco
Predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić zajedno sa predstavnicima grada, javnih komunalnih preduzeća i sa izvođačima radova obišao je danas Gradski stadion, gde je u toku postavljanje konstrukcije za semafor. Ove godine u planu je i postavljenje stubova za reflektore, kao i postavljanje samih reflektora koji su donacija fudbalskog saveza Srbije.
Semafor na stadionu do 9. aprila, reflektori tokom leta?

U planu je i postavljanje veštačke trave na jedan od pomoćnih terena na Gradskom stadionu kako bi se sačuvao glavni teren koji se trenutno nalazi u lošem stanju.

Gradski stadion u Subotici jedan je od retkih u Srbiji koji još nema osvetljenje i na kojem ne mogu da se igraju utakmice Super lige u večernjem terminu. Predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić obišao je danas stadion gde je u toku postavljanje konstrukcije za semafor. Potrebno je da grad obezbedi finansijska sredstva za postavljanje stubova za reflektore i elektroinstalacije a FSS obezbediće reflektore u vrednosti od 134.000 evra. Karadžić je obećao da će savez u drugoj polovini godine obezbediti i veštačku podlogu za jedan od pomoćnih terena kako bi se sačuvao glavni teren koji je u lošem stanju.

Kako je planirano reflektori na Gradskom stadionu trebalo bi da zasijaju ove godine, odnosno do početka nove sezone. Potrebno je prvo da se uradi projektna dokumentacija, postave stubovi i da se reši problem trafostanice odnosno instalacija koje trebaju da napajaju reflektore.

U toku je postavljanje temelja za konstrukciju na kojoj će biti postavljen semafor. Planirano je da do druge utakmice polufinala Kupa Srbije koja se igra devetog aprila semafor bude u funkciji.

Semafor na stadionu do 9. aprila, reflektori tokom leta?

Kako sajt subotica.com saznaje iz preduzeća Selma koje je izradilo semafor i kontrolni uređaj, konačni radovi, što se tiče njihovog dela, očekuju se po završetku građevinskih radova preduzeća SBM gradnja, koje uveliko postavljaja temelje, a zatim sledi proces fizičke montaže masivnog elektronskog uređaja, prateće opreme i konačno testiranje.

Sredstva za izradu semafora u iznosu od 2 miliona dinara obezbeđena su iz pokrajinskog budžeta, dok su izrada projektne dokumentacije, izrada i montaža stubova finansirani iz gradskog budžeta u iznosu od 1.5 milion dinara.

Semafor na stadionu do 9. aprila, reflektori tokom leta?

Dvodelni semafor urađen po specifikacijama

Semafor se sastoji iz dva dela - gornji, koji će prikazivati vreme igre ili realno vreme i donji deo na kojem će biti ispisan rezultat i period igre. Mehaničke karakteristike semafora su sledeće: Dimenzija (VxH): 6.5x 4.5m, dimenzija gornjeg dela (VxH): 6.5x2m, dimenzija donjeg dela (VxH): 6.5x2.5m.

Što se tiče karakteristike prikaza, visina cifara iznosi 1.5 metar, širina cifre: 935mm, širina segmenta iznosti 110mm. Na crnoj podlozi navedene vrednosti biće ispisane crvenim led diodama, dok će statični tekst i okviri biti istaknuti belom bojom.

Izvor: RTV Yueco
Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 11099

Povezane vesti

Povezane teme

semafor

gradski stadion

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.