• Pregleda: 8678

Gradski stadion predat na upravljanje JKP „Stadion“

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, v.d. direktora JKP "Stadion" Robert Tot i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac obišli su danas Gradski stadion kako bi i zvanično potvrdili da je stadion koji su gradili Subotičani prešao u nadležnost Grada, a da će se o imovinsko-paravnim odnosima između Grada i Republike naknadno razgovarati.
Gradski stadion predat na upravljanje JKP „Stadion“

Ova odluka o preuzimanju praktično omogućava lokalnoj samoupravi da se bave uređenjem, odnosno saniranjem teških uslova na Gradskom stadionu, ali i obaveza koje proizilaze kroz tekuće troškove korisnika stadiona u onoj meri u kojoj se postigne dogovor između Grada i samih korisnika, a to su muški i ženski fudbalski klub "Spartak" i atletski  klub "Spartak".

Stadion je godinama unazad u izuzetno lošem stanju - uslovi za igranje, za treniranje, pa čak i za rad novinara su ispod svakog nivoa i povremena saniranja bila su tek prolongiranje suočavanja sa realnim stanjem, a to je da stadion zapušten i napušten.

Ženski fudbalski klub "Spartak" četverostruki šampion Srbije čak je i pre dve sezone na ovom objektu organizovao kvalifikacioni turnir UEFA lige šampiona za žene, na objektu koji je daleko ispod renomea i rezultata ovog kolektiva.

Muški fudbalski klub je ove sezone na mišiće izgurao takmičenje u Super ligi, ali za sledeću godinu isključivi uslov će biti postavljanje reflektora za koje grad treba da investira 14 miliona dinara, iz budžeta koji je i već previše opterećen. Drugi problem za korisnike travante površine ostaće loše stanje centralnog terena koji se godinama stavlja sa strane, da bi taj problem sa prvim iole ozbiljnijim kišama "isplivao" na površinu

Poslednji, ali ne i manje bitniji, korisnik stadiona je trofejni Atletski klub "Spartak" koji podiže buduće šampione u nemogućim uslovima. Svakodnevni problemi sa kojima se ovo sportsko udruženje suočava počinju i završavaju se sa pre svega lošim trenažnim uslovima, od loše staze, preko svlačionica, pa do opreme koja ima je potrebna u svakodnevnim aktivnostima. Ovo nije problem samo infrastrukture, ovo je problem Sportskog saveza Subotice i planova koji bi pomogli "kraljici sportova" da preživi i opstane u minimalnim trenažnim uslovima.

Gradski stadion prešao u nadležnost JKP "Stadion"

Današnjom posetom gradonačelnika, direktora JKP "Stadion" i člana Gradskog veća ozvaničena je odluka o preuzimanju prava na korišćenje i investiranje u infrastrukturu stadiona, a o konkretnim planovima i realizaciji projekata ostaje da se vidi u narednom periodu.

- "Juče je urađena zvanična primopredaja objekta Gradskog stadiona od Fudbalskog kluba "Spartak" u nadležnost lokalne samouprave, odnosno JKP "Stadion" koje će se nadalje baviti svim daljim investicijama kako bi se obaj objekta koliko toliko održavao u pristojnim uslovima za rad i takmičenje." - izjavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai

Maglai je istakao i da smatra da stadion koji su gradili građani Subotice treba da ostane građanski i da se nada da država, koja je trenutni imovinski vlasnik. neće ovaj objekat privatizovati, već da će, štaviše, da i prirodno i pravno vratiti ovaj stadion Subotici.

Robert Tot, v.d. direktora JKP "Stadion" izjavio je da treba biti realan po pitanju investicija u stadion, ali da će se potruditi sa onim sredstvima koje raspolažu učine ovaj objekat operativnim i da se zadovolje optimalni uslovi rada za sve korisnike.

~ "Stadion je godinama unazad bio bez domaćina i zatečeno stanje je zaista loše. Pokušaćemo da  u skladu sa uslovima obezbedimo takmičarske uslove za sve sportske kolektive koji su korisnici ovog objekta. Pokušaćemo da sredimo glavni teren, svlačionice, sanitarni čvor i krov. Trudićemo se da bude čisto i uredno kako bi se održavali minimalni procesi rada."

Stubovi za reflektore po planu do septembra

Što se tiče izgradnje stubova za postavljanje reflektora, želja novog rukovodstva i lokalne samouprave u celini je da se oni postave do septembra, a to će grad košati oko 14 miliona dinara, Reflektore je obezbedio Fudbalski savez Srbije, a na Gradu je da obezbedi građevinske i tehničke radove da bi oni mogli biti montirani.

Zajednica Superligaša je uslovila sve članove ovog ranga takmičenja da u narednoj sezoni moraju na stadionima imati funkcionalno noćno osvetljenje. FK "Spartak" je kao alternativu najavljivao varijantu da ukoliko se ne sredi stanje an Gradskom stadionu, što podrazumeva i postavljanje reflektora, svoja domaćinstva vidi na nekom terenu izvan Subotice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

29
pitalica Odgovori
Imam jedno pitanje za gradonačelnika koji je po struci pravnik i donedavno radio kao advokat. Zar nije osnovni preduslov da bi neko bio postavljen za direktora JP da priloži potvrdu da nije krivično osuđivan? Aktuelni direktor Stadiona taj papir nema, pa me jako interesuje kako to objašnjava naš gradonačelnik sa pravne strane.
djordje Odgovori
Kod nas u lokalnoj samoupravi izgleda sve ide mimo zakona i zdrave logike. Za vd direktora jkp Stadion se bira lice sa sudskim dosijeom. Pa onda on imenuje veterinara za upravnika gradskog stadiona ?! A sve to podrzava clan gradskog veca sa srednjom saobracajnom skolom -smer vulkanizer?! A gradonacelnik po struci pravnik sve to dozvoljava?!
drmr Odgovori
Tek sada ce da propadne stadion!!!
ffilozoff Odgovori
GDE su stolice sto je "obeco" TOLE,da ce FSS dati stadionu??? Dragi GRADJANI,tole je kao SUBOTICANIN?,a nije iskoristio da renovira gradski stadion,vec izgradio 5-6 stadiona po Srbiji!!! Pustio je korenje u fss,a nista nije uradio za svoj grad!!! Mozda ON i NE VOLI GRAD u kojem se OBOGATIO??? PITANJE-Ko je unistio AGROS??? Za mladje-to je bila kompanija koja je obuhvatala kompletnu prehrambenu industriju SUBOTICE,gde su ulazili agrokombinati,mlecna,mesna,pekarska...industrija!!! ZAPOSLJAVANO je na hiljade gradjana-a sada to ne postoji?? Postoje Glorija hotel,crveni taxi,bila i pumpa...ODAKLE??? PITANJE 2-ko placa cuvanje kuce kod mlecne pijace i ZASTO???? Druze TOLE,izgradite nam stadion sa 12000 sedista,sa tartanom,reflektorima,infrastrukturom-za VAS to nije tesko,a SUBOTICANI bi VAS mozda i pamtili po dobrom???
Glo Odgovori
Zaista interesantno..... predali su sami sebi stadion i prošetali se kao da je ostvaranje novog stadiona...... kako jeftinoooo
jaoooo Odgovori
jaoooo pa kakve ti Jene i Vjeko imate veze sa tim???Pa da nije bilo Dulica i Simovica to se nikada ne bi desilo.Kakva smesna ekipa,kakva blamaza boze
drmr Odgovori
Smeniti gradonačelnika pod hitno...staviti čoveka sa rezultatima!!! Maglai je secikesa!
Muki Odgovori
A da mozda predaju Gradsku kucu Gradu, te da pozovu medije kada ulaze na svoje radno mesto? Koji neradnici i demagozi.
trojka Odgovori
Ova trojka neki dan se slika na bazenu, ne znam radi čega, a nije mi jasno ni šta su se sada slikali na stadionu.
lokalni Odgovori
Samo se vi smejte, zavrsice i Vjeka megatrend!
kadarovanje Odgovori
Maglai odlazi sa svojim polukvalifikovanim direktorima (vulkanizerima, saobraćajcima, veterimarima, otpadošima). Ti ubijaš i ono malo nade omladini koja pošteno završava državne fakultete. Rasterajmo maglu oko nas.
Sojic Odgovori
Maglai bio video i kao i do sada nigde nista sem pustih obecanja.
Vesko Odgovori
Nedostaje Barbika, da ulepsa slike. Jao nama sa ovom ekiopm. Steta trositi reci na njihov rad.
borat Odgovori
Jaojjjj! Sad ce uvesti kako vazdusarinu stadionariju! Necu da izdvajam za Stadione Privatizujte i gotovo! Ako budu imali para da funkcionise neka.funkcionise ako nebude nema potraznje za.njom u gradu znaci da nam.netreba! Stadion trznica pa csak subajk sve moze na licitaciju pa cak i pijace!
prozivka Odgovori
Ala im Gajba uvali stadion... Interesuje me da li će sada Spartak-Zlatibor Voda (privatni klub), da plaća zakup za korišćenje istog? Da li će naša deca moći besplatno da treniraju?
nale Odgovori
Nemojmo zaboraviti da je direktor nam JKP Stadion bio i "uspešan" komercijalista Cim Gas-a!!!!!!Eeeeeeej
Ilija Odgovori
Ljudi, vi vredjate inteligenciju vasih sugradjana sa kojima treba i sutra da zivite. Vjeka vulkanizer, ovaj drugi ne znam ni kako se zove vd direktor novopeceni clan SVM sa sumljivim moralnim integritetom i poznat po nocnim provodima u disko klubovima i DJ-evima i sve sto ide sa tim i na celu svih, gosn Maglaji, al se srozava jedan advokat sa ovima. Sramota, nemaju stida ni malo.
Bora Odgovori
Ovaj gradonacelnik se slika sa ovom dvojicom "strucnjaka" i hvale se malte ne "kako trava raste", ma dajte sklonite nam vise ovu dvojicu politikanata nesposobnih i gradonacelnika u paketu sa njima, ne mozemo vise da ih gledamo, degutantno je kako sa ovakvim fotkama i povodima za iste vredja dostojanstvo Suboticana. Na njihovom mestu pokrio bih se i rukama i nogama, od sramote. Da li je ovo skrivena kamera ili neka parodija, ne znam. Ne bih sa njima ni u redu cekao za nesto od bruke. Sta ce mu ova dvojica satelita nije mi jasno.
jaca Odgovori
A kad se samo setim kako sam bila srecna sto smo za gradonacelnika dobili pravnika. I kako sam bila ubedjena da ce se konacno postovati zakon. A onda na njegov predlog dobijemo za vd direktora jkp Stadion lice koje je pravosnazno osudjivano. Lice koje u svojoj biografiji nema ni jedan radni dan iskustva na rukovodecim funkcijama a po zakonu je neophodno da ima minimum 5 godina. Izgleda da zakone u ovoj zemlji vise ni pravnici ne postuju.
Bobana Odgovori
Al sam se sada slatko ismejala, mapet show ovoj dvojici koji vire iza gradonacelnika nije ravan. Za sta oni zovu medije, da se fotografisu na stadionu, vala ovo je rekord sa gluposcu politikanata u pokusaju, mada je i ono sa bazenom tu, dele prvo mesto. Preterali su zaista. Vjeka nam je svima poznat, dovoljno je sto mu se smeje ceo grad jer ne zna ni da bekne, a kako bi i znao bez skole i zujanjem po kafanama ceo zivot, a ovaj tzv. vd stadiona, Neki Robert [*...*], a sada citam u komentarima da i ima neka krivicna biografija od istog, nemam reci "monti pajton". Zaista sramota za Suboticane i gradonacelnika, cime i sa kime se mlati po lokalnim medijima.
Svetac Odgovori
Pažljivo sam pročitao sve vaše komentare i vidim da nisam usamljen pratioc ove trojke Maglai Jenea, Vjekoslava Ostrogonca i Tor Roberta. No obratite pažnju, u njihovom daljem poslovanju pojavljuje se vrlo bitna ličnost a to je čovek koji sve radi za njih. On je finansijska radilica u nazad niz godina, i sada su ga nagradili funkciom za upravnika stadiona. A to je Andrija Romić veterinar po struci, inače na funkciji u Rvačkom klubu Spartak. Andrija Romić jedan od tri člana zvanih mali KRALJEVI, zaposle u JKP na gradskom bazenu i vrši kontrolu ispravnosti vode. Pisao sam već o tom da na gradskom bazenu imaju obrnut sat za upumpavanje gradske vode u bazen a da hlor uopšte ne koriste. [*...*]
zoki Odgovori
jaooo kako ste smesni....citam vase komentare i stvarno ste providni...sta ste vi uradili za ovih deset god?!!!!A ovaj Subotica.com se pretvorio u nisko budzetni sajt...mnogo al mnogo ste smesni...
Svetac Odgovori
Moram demantovati ovog gospodina pod imenom "ZOKI". Zoki, ti si verovatno zaposlen u JKP ili imaš neke debele koristi kada si na strani ove četvorke... Subotica.com se nije pretvorio u nisko budžetni sajt već je postao realan, objektivan i nepristrasan sajt za sve korisnike koji imaju nešto važno da kažu,ukažu a naravno i da pomognu nadležnim organima u istragama o eventualnim mahinacijama i malverzacijama pojedinaca, tj ove četvorke...
Brdosina Odgovori
Mediji, molim vas, ne cinite ovo vise, sklonite nam ova dva poltroncica, ovog nekog vd-a i ovog drugog strucnjaka za sve sto postoji. Neka se vise ne slikaju, iritiraju jako gradjane. Jene, zasto ovo radis sebi? Jos vidim jedan od njih se komentarom bori protiv svih koji vide i pise nesto o proteklih 10 godina, ne gledajuci sebe. Oni sto su bili u proteklih 10 godina su uzas, slazem se, a ovi su komedija, parodija i uvreda za razum sa ovakvim poziranjem. Dajte neke manekenke, lepe, manite nas ove dvojice poltrona i sefa im. Nezanimaju nas.
GradjaninMisli Odgovori
Ovo je smesno, narocito ova dvojica "strucnjaka" hahha, sto vire iza ramena :) no comment. Slike govore vise od hiljadu reci. Arce nase pare za sta?? Ko su oni? Kakve se to krivicne pominju izprislosti za ovog vd-a? Sramota!
earthworker Odgovori
"Subotica.com se nije pretvorio u nisko budžetni sajt već je postao realan, objektivan i nepristrasan sajt za sve korisnike koji imaju nešto važno da kažu,ukažu a naravno i da pomognu nadležnim organima u istragama o eventualnim mahinacijama i malverzacijama pojedinaca, tj ove četvorke... "

pa ne da je postao realananego je uvek i bio! zuti su valjda naucili. a komedijasi au komedijasi da ne kazem mafijasi, koliko god se sminkali i slikali. moze da mislio sebi ko sta hoce ali moze da ga izludjuje percepcija u narodu. a to se nemoze promeniti ni najgorim marketingom. takav s,i kakav si, sta da ti radimo. :) a gradonacelnik nek pravi besmislene kompromise i sadi tikve i dalje sa ekipom.
Godine zaboravljene Odgovori
Mihaly Kočiš. On I njegova žena tridesetak godina su brinuli o fudbalerima plavih golubova.Gde sui oni? Teren uvek ošišan, trava perfektna. Ništa bez Subotičanana.Onih pravih.
Aleksa Odgovori
Gospodin na drugoj slici pokazuje na nebo "On,gore,će vam pomoći". A na trećoj gledaju kako trava raste. Kiša pada, trava raste,gora zelena.
Boca Odgovori
Hahha vidim veselo sa komentarima, komedija su ovi likovi zaista. Vjeka se vec dovoljno izblamirao do sada, ostace upamcen, a ovaj novi vd. tog naseg gradakog preduzeca taj je poceo sa kosuljom kratkih rukava i kravatom prosli put, no nesto je naucio od proslog puta iz komentara, dobro polako :) a ovo da je krivicno osudjivan, ne znam sta reci, osim da Jene pocne da razmislja, a ne da se blamira. Ne bih ni ja stajao u redu sa njima na karte za bioskop, bilo bi me blam.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.