Komentara: 29
Pregleda: 9967
Foto

Gradski stadion predat na upravljanje JKP „Stadion“

20.06.2014. u 13:08h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, v.d. direktora JKP "Stadion" Robert Tot i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac obišli su danas Gradski stadion kako bi i zvanično potvrdili da je stadion koji su gradili Subotičani prešao u nadležnost Grada, a da će se o imovinsko-paravnim odnosima između Grada i Republike naknadno razgovarati.
Gradski stadion predat na upravljanje JKP „Stadion“

Ova odluka o preuzimanju praktično omogućava lokalnoj samoupravi da se bave uređenjem, odnosno saniranjem teških uslova na Gradskom stadionu, ali i obaveza koje proizilaze kroz tekuće troškove korisnika stadiona u onoj meri u kojoj se postigne dogovor između Grada i samih korisnika, a to su muški i ženski fudbalski klub "Spartak" i atletski  klub "Spartak".

Stadion je godinama unazad u izuzetno lošem stanju - uslovi za igranje, za treniranje, pa čak i za rad novinara su ispod svakog nivoa i povremena saniranja bila su tek prolongiranje suočavanja sa realnim stanjem, a to je da stadion zapušten i napušten.

Ženski fudbalski klub "Spartak" četverostruki šampion Srbije čak je i pre dve sezone na ovom objektu organizovao kvalifikacioni turnir UEFA lige šampiona za žene, na objektu koji je daleko ispod renomea i rezultata ovog kolektiva.

Muški fudbalski klub je ove sezone na mišiće izgurao takmičenje u Super ligi, ali za sledeću godinu isključivi uslov će biti postavljanje reflektora za koje grad treba da investira 14 miliona dinara, iz budžeta koji je i već previše opterećen. Drugi problem za korisnike travante površine ostaće loše stanje centralnog terena koji se godinama stavlja sa strane, da bi taj problem sa prvim iole ozbiljnijim kišama "isplivao" na površinu

Gradski stadion predat na upravljanje JKP „Stadion“

Poslednji, ali ne i manje bitniji, korisnik stadiona je trofejni Atletski klub "Spartak" koji podiže buduće šampione u nemogućim uslovima. Svakodnevni problemi sa kojima se ovo sportsko udruženje suočava počinju i završavaju se sa pre svega lošim trenažnim uslovima, od loše staze, preko svlačionica, pa do opreme koja ima je potrebna u svakodnevnim aktivnostima. Ovo nije problem samo infrastrukture, ovo je problem Sportskog saveza Subotice i planova koji bi pomogli "kraljici sportova" da preživi i opstane u minimalnim trenažnim uslovima.

Gradski stadion prešao u nadležnost JKP "Stadion"

Današnjom posetom gradonačelnika, direktora JKP "Stadion" i člana Gradskog veća ozvaničena je odluka o preuzimanju prava na korišćenje i investiranje u infrastrukturu stadiona, a o konkretnim planovima i realizaciji projekata ostaje da se vidi u narednom periodu.

- "Juče je urađena zvanična primopredaja objekta Gradskog stadiona od Fudbalskog kluba "Spartak" u nadležnost lokalne samouprave, odnosno JKP "Stadion" koje će se nadalje baviti svim daljim investicijama kako bi se obaj objekta koliko toliko održavao u pristojnim uslovima za rad i takmičenje." - izjavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai

Maglai je istakao i da smatra da stadion koji su gradili građani Subotice treba da ostane građanski i da se nada da država, koja je trenutni imovinski vlasnik. neće ovaj objekat privatizovati, već da će, štaviše, da i prirodno i pravno vratiti ovaj stadion Subotici.

Gradski stadion predat na upravljanje JKP „Stadion“

Robert Tot, v.d. direktora JKP "Stadion" izjavio je da treba biti realan po pitanju investicija u stadion, ali da će se potruditi sa onim sredstvima koje raspolažu učine ovaj objekat operativnim i da se zadovolje optimalni uslovi rada za sve korisnike.

~ "Stadion je godinama unazad bio bez domaćina i zatečeno stanje je zaista loše. Pokušaćemo da  u skladu sa uslovima obezbedimo takmičarske uslove za sve sportske kolektive koji su korisnici ovog objekta. Pokušaćemo da sredimo glavni teren, svlačionice, sanitarni čvor i krov. Trudićemo se da bude čisto i uredno kako bi se održavali minimalni procesi rada."

Stubovi za reflektore po planu do septembra

Što se tiče izgradnje stubova za postavljanje reflektora, želja novog rukovodstva i lokalne samouprave u celini je da se oni postave do septembra, a to će grad košati oko 14 miliona dinara, Reflektore je obezbedio Fudbalski savez Srbije, a na Gradu je da obezbedi građevinske i tehničke radove da bi oni mogli biti montirani.

Zajednica Superligaša je uslovila sve članove ovog ranga takmičenja da u narednoj sezoni moraju na stadionima imati funkcionalno noćno osvetljenje. FK "Spartak" je kao alternativu najavljivao varijantu da ukoliko se ne sredi stanje an Gradskom stadionu, što podrazumeva i postavljanje reflektora, svoja domaćinstva vidi na nekom terenu izvan Subotice.

Izvor: Subotica.com
Obilazak Gradskog stadiona Obilazak Gradskog stadiona Obilazak Gradskog stadiona Obilazak Gradskog stadiona Obilazak Gradskog stadiona Obilazak Gradskog stadiona Obilazak Gradskog stadiona Obilazak Gradskog stadiona
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 9967

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

gradski stadion

jkp stadion subotica

robert tot

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.