• Pregleda: 12199

Gradski stadion dobio novog domaćina

Grad Subotica i Direkcija za imovinu Vlade Republike Srbije potpisali su Ugovor o preuzimanju i korišćenju Gradskog stadiona u Subotici. U prvoj polovini 2014. godine stadion bi trebao dobiti novi semafor, a do kraja tekuće fudbalske sezone i platforme za reflektore.
Gradski stadion dobio novog domaćina

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije je svojim aktom takođe dalo pozitivno mišljenje da se cilj predloženog pravnog posla može ostvariti.

Na ovaj način stvoreni su svi zakonski preduslovi da nakon dve godine pravne borbe i uklanjanja raznih hipoteka i upisanih založnih prava Grad konačno preuzme brigu o Gradskom stadionu, obuhvativši pomoćne terene i prateće objekte, ukupne površine od oko 5 hektara.

Javno preduzeće "Stadion" će se starati o ovom sportskom objektu i biće to zasebna poslovna jedinica unutar preduzeća, kao što su to sada Gradsko klizalište, Gradski bazen i Hala sportova u Dudovoj šumi.

Direkcija za izgradnju grada Subotice i JP "Čistoća i zelenilo" su odmah po potpisivanju pomenutog Ugovora počeli sa uređenjem šumskog pojasa u okolini stadiona. Ovih dana su urađeni svi neophodni atesti kako bi stadion mogao normalno da funkcioniše

Novi semafor u prvoj polovini 2014. godine

Lokalna samouprava će u januaru raspisati tender za nabavku i postavljanje novog elektronskog semafora dimenzija 6x4 metra, a kroz saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport učiniće se napor da se nastave radovi na uređenju tribina, kao i izgradnja stubova za reflektore.

Na zapadnoj tribini postoji 12 reflektora koji već neko vreme nisu u upotrebi i koji će u narednom periodu biti analizirani i dovedeni u operativno stanje kako bi mogli da se koriste u noćnim satima kod održavanja travnate podloge i same unutrašnjosti Gradskog stadiona.

Usaglašavanje termina korišćenja Gradskog stadiona

"U narednih nekoliko dana održaćemo sastanak sa predstavnicima muškog i ženskog fudbalskog kluba, kao i atletskog kluba Spartak koji su najveći korisnici ovog objekta, kako bismo se dogovorili oko termina korišćenja stadiona, kao što je to uređeno u sportskoj hali "Dudova šuma"." - izjavio je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport

"Očekujemo da ćemo uz pomoć pokrajine, uspeti da dovršimo rekonstrukciju zapadne tribine i za taj posao nam nedostaje još između četiri i pet miliona dinara, a iz istih izvora se nadam da ćemo obezbediti i 8 do 10 miliona dinara, za stubove za nove filipsove semafore, koje nam je donirao Fudbalski savez Srbije. Naredne godine ćemo se potruditi da atletsku stazu presvučemo novom tartan podlogom, kako bi i Atletski klub Spartak imao još bolje uslove za rad" – naglašava Simović.

povezane teme

12
Laki Odgovori
E ovo ce biti sve dobro kada gdin SIMOVIC nauci saobracajne znakove ! Jer za njega ne postoje jednosmerne ulice i saobracajni propisi ! Sterijina ulica je delomice jednosmerna ali tako se stedi na gorivu i kilometrazi !
A stadion su mogli vec odavno zavrsiti samo da se kupovalo manje stanova , za nase drage svojevoljno odabrane rukovodioce grada !
Milos Odgovori
Mrtva trka izmedju zavrsetka pozorista i postavljanja reflektora i semafora na stadion :((
Bona fide Odgovori
" Novi vlasnik" je mrtav konj.
city woman Odgovori
a nova staza za atletičare???
general Odgovori
Sto ce reci da je nas Gradski stadion jedini koji nema semafor u 1 ligi a pricalo se o reflektorima kao uslov za igranje u istoj.
Da nije smesno bilo bi zalosno.
jaca Odgovori
Laki@- primetila bih da si tipican srpski komsija :))
konkurs Odgovori
Nadam se da će biti raspisan konkurs za radna mesta na stadionu,posebno za mesto direktora.
Kada je bazen na Prozivci otvoren direktora su postavili iz DS, verujem da će ovaj put poštovati zakon i raspisati konkurs.
kristijan Odgovori
maknite sve simovice iz ovog poduhvata inace ode mast u propast
Suboticanin Odgovori
Nadam se da ce konacno i one radnike tj bolje receno ne radnike na celu sa SREMCOM da oteraju sa stadiona!!! Na celu sa SREMCOM uspeli bi teren sa vestackom travom da uniste i tamo pocela da raste zubaca,korov koji nam je prekrio citav teren!!! Sve zahvaljujuci zaposlenima koji tamo rade tj ne rade nista i opet navodim sve na celu sa SREMCOM!!!!
pedja Odgovori
kad spartak dobije reflektore tad ce ovi novokomponovani marinci da navijaju za neki drugi klub
mali Odgovori
to je to sledi !,srede zbunje oko stadiona pa se malo slikaju u septembru,pa nabave semafor uz put od iste firme koja montira imformativne displeje na autobuskim stanicama.....i to ce biti to .....smesno bi bilo da nije tuzno i da se dogadja drugima ......prazne price kao i zatvaranje stadiona malih sportova...date pare za projekat drustveno odgovornoj firmici koja je napravila odrzivo napredan projekat...projekat...projekat......nacin da se na legalan nacin namaknu pare raznim projektantskim firmicama koje posle budu drustveno odgovorne i mi mali poreski obveznici smo ponosni sto nam je omoguceno da letimo na krilima napretka
supermen Odgovori
[*...*] vas semafori bitno da cemo imati semafore i reflektore a trecoj i cetvrtoj deci hoce da ukinu isplatu za vrtic!To je bitno deca nicu!NA njima svet vise ne ostaje,na zalost..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.