Komentara: 22
Pregleda: 9534

Nemanja Simović: Stadion će se "krpiti" do konačne rekonstrukcije

17.08.2012. u 19:21h
Izvor: RTV Yueco
Pre četiri godine najveći broj subotičkih sportskih klubova bio je u nekom od nižih rangova takmičenja, a sada je Subotica grad prvoligaša i superligaša, od kojih neki učestvuju i u evropskim takmičenjima, izjavio je novi-stari član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović.
Nemanja Simović: Stadion će se "krpiti" do konačne rekonstrukcije

On je kao svoje prioritete za naredni mandat naveo nastavak unapređenja sportske infrastrukture u Subotici i uslova u kojima klubovi treniraju.

Po pitanju Gradskog stadiona, Simović podseća da Fudbalski savez i Vlada Srbije u prvom krugu rekonstrukcije stadiona u Srbiji nisu finansirali rekonstrkciju stadion Spartaka zbog toga što su druga dva velika problema bila u fokusu republike – izgradnja pozorišta i bazena, te da je sam stadion nije u vlasništvu grada, odnosno bio je pod hipotekom i založnim pravima privatnih firmi.

Prema njegovim rečima, stadion više nije pod hipotekom, zatraženo je da Grad osim prava korišćenja bude i vlasnik stadiona čime će se stvoriti svi preduslovi da Subotica bude u drugom krugu gradova čiji stadioni će biti predmet rekonstrukcije.

Simović je, inače, jedini član Gradskog veća iz prethodnog mandata koji je ostao na svojoj funkciji za period od naredne četiri godine, a on smatra da su rezultati sportskih klubova i rezultati na polju izgradnje sportske infrastrukture bili odlučujući za tu činjenicu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 9534

Povezane vesti

Povezane teme

Stadion Spartak

nemanja simović

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.