Komentara: 16
Pregleda: 8933

Naplatna rampa kod Kanjiže na autoputu biće premeštena iza Y-kraka

15.09.2014. u 11:50h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Državni sekretar Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Imre Kern najavio je da će, u skladu sa molbom gradonačelnika Subotice i Kanjiže, naplatna rampa na auto-putu Horgoš-Beograd biti premeštena 15 kilometara južno.
Naplatna rampa kod Kanjiže na autoputu biće premeštena iza Y-kraka

Prema ovom rešenju, putarina se neće naplaćivati od granice na Horgošu sve do trase obilaznice oko Subotice u izgradnji, takozvanog „Y-kraka”.

“Na ovaj način će nastati mogućnost da teretni saobraćaj zaista obiđe Suboticu i okolna sela. Ako bi naplatna rampa ostala na prvobitnom mestu, desilo bi se da kamioni i autobusi umesto autoputa izaberu stari put, sa oznakom E5, kako bi izbegli plaćanje putarine na ovoj kratkoj deonici” – rekao je Kern za “Mađar so”.

Preduzeće „Putevi Srbije”, prema njegovim rečima, dalo je obećanje da će naplatnu rampu postaviti na odlučenu lokaciju, a da je gradnja na sadašnjoj lokaciji počela greškom.

„Ovaj korak je veoma važan kako za meštane tako i za teretni saobraćaj” – rekao je Kern.

On je u vezi „Y-kraka” naglasio da se ugovor sa ranijim izvođačem radova “mora smatrati završenim”.

„U budžetu za sledeću godinu ćemo osigurati potrebna novčana sredsta za završenje planske dokumentacije. Raskrsnice će zameniti kružni tokovi, a planovi za ove kružne tokove još nisu pripremljeni no na zimu će se i taj posao završiti. Nadamo se da će već na proleće biti raspisan tender i da će se sa gradnjom moći započeti već u drugoj polovini sledeće godine”, rekao je Kern.

On je dodao da će zbog problema budžeta projekat verovatno biti finansiran tokom dve godine.

Prema planovima, kako piše Mađar so, obilaznica „Y-krak” će biti građena od autoputa do somborskog puta i to sledeće godine, a tek 2016. godine će biti završen deo od somborskog puta do državne granice.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 8933

Povezana vest

Povezane teme

naplatna rampa horgoš

autoput horgoš naplatna rampa

horgoš autoput

subotica autoput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.