Komentara: 18
Pregleda: 10026

Obilaznica (Y krak) tek u maju 2012.

14.10.2011. u 17:09h
Izvor: RTV Yueco
Obilaznica (Y krak) tek u maju 2012.

Obilaznica oko Subotice - Y krak biće završena do kraja maja naredne godine, rečeno je prilikom obilaska gradilišta dva nadvožnjaka na trasi obilaznice. Obilazeći deonicu, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić je izjavio da su otklonjeni svi problemi koji su pratili izgradnju ove deonice, te da će nakon završetka poslednje deonice na auto-putu Horgoš - Beograd mehanizacija Puteva Užice takođe graditi obilaznicu kako bi radovi bili završeni do iznetog roka. Kompletna obilaznica će koštati 1,8 milijardi dinara.

Najveći deo zamljanih radova na izgradnji obilaznice oko Subotice - Y kraka su završeni, a otklonjeni su i svi ostali problemi za izgradnju saobraćajnice - projekat, ekspropijacija zemljišta, izmeštanje dalekovoda, rečeno je prilikom obilaska deonice. Postavljen je i novi rok za završetak dvodecenijskog projekta - maj sledeće godine.

Prilikom obilaska deonice objašnjeno je da su radovi na izgradnji kasnili zbog toga što je najveće preduzeće u konzorcijumu - Nibens grupa ušlo u dobro poznate probleme, pa su ostali članovi konzorcijuma na sebe preuzeli kompletne radove na severnom kraku Koridora 10. Do 30. oktobra biće završena poslednja deonica severnog kraka kod Vrbasa, a nakon toga sva mehanizacija se seli na gradilište obilaznice, rečeno je prilikom obilaska.

Ministar Oliver Dulić podsetio je da je projekt završetka severnog kraka Koridora 10 počeo dolaskom trenutne Vlade, te da je bilo potrebno mnogo napora i političkog uticaja, kako je rekao "Subotičana u Vladi Srbije" da i Y krak bude uključen u projekat izgradnje autoputa. On je rekao da je Y krak bio uključen u projekat bez i jednog metra ekspropisanih deonica i završenih projekata, a da su sada te i ostale smetnje za izgradnju otklonjene. Dulić je još jednom istakao važnost Y kraka za privredni razvoj Subotice rekavši da "ono što je po privlačenju investitora bila Inđija - sada je Subotica", te da je završetak obilaznice oko Subotice njegova "politička obaveza".

Obilaznicu trenutno gradi Borovica-trans, a u novembru se pridružuju i Putevi Užice koji će graditi 12 kilometara od Somborskog do autoputa. Obilaznica će koštati 1,8 milijardi dinara, a finasiranje je stabilno. U Koridorima Srbije najavljuju da će nakon što bude završena ova, poslednja deonica severnog kraka, konkurisati kod svetskih razvojnih banaka sa projektom obnove desne trake autoputa između Horgoša i Beograda, koja bi prema prvim najavama mogla da košta 45 miliona evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 10026

Povezane vesti

Povezane teme

Oliver Dulić

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.