Komentara: 2
Pregleda: 4211

Radovi na Y kraku usporeni

28.11.2011. u 15:24h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na Y kraku usporeni

Radovi na izgradnji obilaznice oko Subotice najverovatnije neće biti završeni ni do maja 2012.godine. Radovi se odvijaju usporeno u odnosu na planiranu dinamiku i kada se sagledaju uzroci koji su doveli do toga moći će se govoriti o novim rokovima, rekla je za yueko pr “Koridora Srbije”, Sanja Stavrić. Obilaznica je dugačka 22,3 kilometra i za sada se odvijaju radovi na 11 kilometara trase. Izvođač radova je preduzeće „Borovica Transport” iz Rume.

U toku su radovi na montiranju 3 mosta od planiranih 5. Na mostu koji se nalazi na devetom kilometru obilaznice obavlja se skidanje oplate sa ležišnih greda i armira se pešačka staza. U pogonu u Novom Sadu trenutno se proizvode nosači za most koji se nalazi na 10 kilometru i u narednom periodu bi trebalo da se montiraju.

Završeni su radovi na izmeštanju šest dalekovoda, zbog čeka su radovi na izgradnji Y kraka usporeni. U lokalnoj samoupravi kažu da veruju da će radovi na Y kraku biti završeni prema planu.

U završnoj su fazi radovi na izgradnji velikog nasipa od lesa u dužini od 450 metara, u koji će ukupno biti ugrađeno 100 hiljada kubika lesa. Izvođači radova na izgradnji severnog kraka Koridora 10 - preduzeća Ad’’Putevi Užice’’, GP ’’Planum’’ i ’’Borovica transport’’ su preuzeli poslove na izgradnji severnog kraka Koridora 10 na deonici autoputa od 57 do 98 kilometra, a za koju je prvobitno bilo odgovorno preduzeće ’’PZP Beograd’’. Sva mehanizacija je bila povučena za gradnju ove deonice Koridora 10 i zbog toga su usporeni radovi na ostalim deonicama koje su bile predmet ugovora,kažu u preduzeću „Koridori Srbije“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4211

Povezane vesti

Povezane teme

Y krak

zaobilaznica oko subotice

koridor 10

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.