Komentara: 1
Pregleda: 3518

Y krak opet pod znakom pitanja

23.02.2010. u 13:08h
Izvor: RTV Yueco
Y krak opet pod znakom pitanja

Ministarstvo za infrastrukturu Srbije obustavilo je tender za izgradnju 110 kilometara leve trake autoputa na severnom kraku Koridora 10, objavljeno je u novom broju Službenog glasnika.

Odluka o obustavljanju je doneta pošto nisu ispunjeni uslovi za izbor najpovoljnije ponude prema Zakonu o javnim nabavkama.

Na tender za izgradnju ukupno 110 kilometara leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada i od Kelebije do Subotice, ponude su dostavili konzorcijum srpskih firmi čiji je nosilac Preduzeće za puteve Beograd, slovenačka kompanija Primorje i hrvatska firma Hidroelektra niskogradnja u konzorcijumu sa firmom Vojput iz Subotice.

Konzorcijum domaćih firmi ponudio je najnižu cenu od 9,97 milijardi dinara, ali je u ponudi navedeno da će se ta cena naknadno uskladiti sa inflacijom. Hrvatska firma ponudila je izgradnju te deonice za 11,55 milijardi dinara, a slovenačka za 13,47 milijardi dinara.

Generalni direktor Vojputa Duško Dražić je prilikom otvaranja ponuda 16. februara najavio žalbu, jer konzorcijum sa Preduzećem za puteve Beograd na čelu nije ponudio fiksnu cenu izvođenja radova, što je uslov tendera.

Učesnici tendera mogu do ponedeljka, 1. marta da podnesu žalbe na odluku Ministarstva za infrastrukturu o obustavljanju tog postupka javne nabavke.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3518

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.