Komentara: 0
Pregleda: 3847

Ministar Dulić: Y krak do sredine 2012.

28.11.2009. u 11:22h
Izvor: RTV Yueco
Ministar Dulić: Y krak do sredine 2012.

Obilaznica oko Subotice, Y krak, više nije projekat lokalnog nego državnog značaja, složili su se u ovoj oceni danas u Subotici ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić. Ministar Dulić je obećao prve konkretne građevisnke radove do kraja sledeće godine. Po njegovim rečima, završetak 22,5 kilometara obilaznice kao dela koridora 10 koštaće 120 miliona evra, a novac je obezbeđen.

Ministar Oliver Dulić je danas podsetio da su na početku mandata ove vlade i ove lokalne samouprave definisani prioriteti koji moraju biti završeni do kraja mandata. Jedan od njih je i Y krak, koji je zahvaljujući velikim naporima subotičana uključen u projekat izgradnje koridora 10. Završetak ove deonice koridora koštaće 120 miliona evra i biće završen sredinom 2012, najavio je dr Oliver Dulić – ministar životne sredine i prostornog planiranja

Novac za igradnju Y kraka je obezbeđen. U toku je izrada generalnog plana, koji trebalo da bude završen do kraja sredine sledeće godine. Pre 12 dana je potpisano i nekoliko ugovora o razmeni zemljišta, čime je država postala vlasnik više od polovine zemljišta na potezu kojim će prolaziti obilaznica. Za očekivati je da će prvi konkretni radovi na izgradnji početi krajem sledeće godine. Izgradnjom obilaznice otvaraju se i novi ekonomski potencijali za grad Suboticu, izjavio je Saša Vučinić – gradonačelnik Subotice.

Obilaznica oko Subotice, Y krak dužine 22,5 kilometara, je višedecenijski projekat, koji bi trebalo da izmesti iz grada teretni saobraćaj koji gravitira ka graničnom prelazu Kelebija. Pored ekonomskih perspektiva koje se njegovom izgradnjom otvaraju, time će u mnogome biti i olakšan život svih koji žive na potezu od zgrade vatrogasaca do graničnog prelaza Kelebija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3847

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.