Komentara: 21
Pregleda: 7250

Završetak radova na obilaznici do kraja građevinske sezone

21.04.2012. u 20:21h
Izvor: RTV Yueco
Obilaznica oko Subotice može biti gotova do kraja građevinske sezone, izjavio je direktor preduzeća Koridori Srbije Mihajlo Mišić. Poslednji rok koji je iznošen u javnosti za završetak obilaznice bio je maj mesec, ali je zbog problema u kojima se našlo preduzeće “Borovica” došlo do kašnjenja u realizaciji. Novi izvođač radova na obilaznici jeste preduzeće “Putevi Užice”, a ministar Oliver Dulić je prilikom obilaska ove lokacije rekao da ne postoji niti jedan problem za realizaciju ovog višedecenijskog posla do kraja.
Završetak radova na obilaznici do kraja građevinske sezone

Prilikom današnje posete ministra u vladi Srbije dr Olivera Dulića radovima na izgradnji obilaznice oko Subotice, nadležni iz preduzeća Koridori Srbije rekli su da je do kašnjenja na izgradnji obilaznice oko Subotice došlo iz više razloga. Nakon što je ovaj višedecenijski projekat ponovo aktuelizovan početkom gradnje leve trake auto puta Horgoš – Beograd, u problemima se našla Nibens grupa, kao deo konzorcijuma koji gradu ovu trasu koridora 10 i obilaznicu oko Subotice. Tada su ostali članovi konzorcijuma – Borovica transport iz Rume, Planum iz Beograda i Putevi Užice preuzeli na sebe dalju gradnju koridora, a radovi na obilaznici su stali. Nakon završetka leve trake autoputa, rečeno je da će obilaznica biti urađena do maja, ali je i taj rok propao zbog problema preduzeća Borovica, tako da su sada jedini izvođači Putevi Užice i Planum. Obilaznica bi konačno mogla biti završena do kraja ove građevinske sezone.

Prema planu koji je predstavljen ministru Duliću, do polovine građevinske sezone, biće završen deo od Somborskog puta prema auto-putu, a to podrazumeva izgradnju dva mosta, rekonstrukciju postojećih devet kilometara asfalta. Sa izgradnjom kružnog toka, ta deonica bi tada mogla biti puštena u saobraćaj. Paralelno s tim, radiće se i na potezu od Somborskog puta ka graničnom prelazu Kelebija, a taj posao bi mogao biti završen do kraja građevinske sezone.

Kako je rečno ministru Duliću, sredstava su obezbeđena, eksproprijacija zemljišta završena, izmešteno 13 stubova dalekovoda. Na osnovu toga, Dulić je konstatovao da ne postoji ni jedan razlog da obilaznice ne bude završena. On je pozvao javnost da proverava da li su mašine na gradilištu samo kad je on tu, ili se radi prema predstavljenim planovima, i odgovorio svim kritičarima njegove uloge u izgradnji obilaznice.

Obilaznica oko Subotice, poluautoput, poznatija kao Y krak, gradi se od graničnog prelaza Kelebija do petlje “Subotica – jug” koridora 10. Ukupna dužina je 22,5 kilometara. Ukupna vrednost projekta je dve milijarde dinara, a do sada je na radove potrošeno 300 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 7250

Povezane vesti

Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.