Komentara: 7
Pregleda: 5628

Radovi na obilaznici se nastavljaju

22.03.2012. u 18:07h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na obilaznici se nastavljaju

Nisam zadovoljan kako teku radovi na izgradnji obilaznice, poznatije kao Y krak rekao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Oliver Dulić. Radovi će biti završeni ove godine, i imamo dogovor sa izvođačima da se deonica otvara fazno. U preduzeću Koridori Srbije kažu da na Y kraku su započeti radovi na 2. i 3. Sektoru, ukupne dužine oko 11 kilometara, od 12 do 23 kilometra.

U toku su zemljani radovi na obilaznici. Izvođači radova su započeli dopremanje materijala iz kamenoloma Jelen Do, kao i organizacione pripreme za početak asfaltiranja na sanaciji postojeće asfaltne površine, dužine 9,5 kilometara. U toku je izgradnja nasipa od lesa u dužini 1, kilometra, gde će biti ugrađeno 80.000 kubika lesa u zbijenom stanju, kao nastavak radova na 2 mosta.

Znam da su Subotičani nestrpljivi, ali radovi će biti završeni kao što sam obećao, rekao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. To je izutetno bitna saobraćajnica za naš grad i otvaraćemo je fazno.

U 2011. godini završena je izgradnja Koridora 10 kroz Vojvodinu, deonica od graničnog prelaza Horgoš do Novog Sada, ukupne dužine 88 kilometara. U Koridorima Srbije objašnjavaju da će do maja biti završeni i preostali radovi duž trase Horgoš-Novi Sad, koji ne ometaju saobraćaj, a podrazumevaju: završetak čeone naplatne rampe u blizini graničnog prelaza Horgoš, završetak 2 odmorišta, montažu tabli za signalizaciju, na već montiranim portalima i slično. Vrednost izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada, uključujući tzv. "Ipsilon" krak iznosi oko 11 milijardi dinara. Novac je obezbeđen iz budžeta RS, a radovi su počeli u maju 2010. godine. Izgradnja Koridora 10 kroz Srbiju obavlja se po najvišim evropskim standardima gradnje, kažu u Koridorima Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 dana
Komentara: 7
Pregleda: 5628

Povezane vesti

Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.