• Pregleda: 6004

Zamena autobuskih stajališta na teritoriji Grada

Grad Subotica, putem JP "Direkcija za izgradnju grada Subotica", sprovodi radove koji su predviđeni za ovu godinu, na zameni autobuskih stajališta na teritoriji grada, navodi se u saopštenju Kabineta gradonačelnika.
Zamena autobuskih stajališta na teritoriji Grada

Radove izvodi preduzeće “Petromont” iz Novog Sada. Ugovorena vrednost radova iznosi 6,5 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 90 dana i očekuje se da svi budu okončani do sredine oktobra. Do sad su izvedeni radovi na temeljima i montaža svih nadstrešnica u radionici. Sledi montaža na terenu, početkom sledeće nedelje.

Prethodno, u skladu sa izvršenjem programa za 2015. godinu, Direkcija za izgradnju grada Subotice raspisala je postupak javne nabavke, te izvršila izbor izvođača radova na zameni autobuskih stajališta – nadstrešnica gradskog prevoza, na mestima sa najvećom frekvencijom putnika, saglasno prioritetima preduzeća “Subotica-trans”,  za 11 gradskih i 10 prigradskih stajališta, odnosno lokacija.

Ovo predstavlja nastavak realizacije na aktivnostima, koje za krajnji cilj imaju da se u narednom periodu zamene dotrajala autobuska stajališta na teritoriji grada Subotice. Na predmetnim lokacijama će biti izvedeno 5 stilski ujednačenih varijanti nadstrešnica, usaglašenih dimenzija sa terenskom situacijom na mestu postavljanja.

Lokacije su sledeće:

  STAJALIŠTE SMER TIP
GRADSKA
1 ČARNOJEVIĆEVA prema Jadran bioskopu 5
2 SUP prema centru grada 5
3 MEŠC prema centru 1
4 MEŠC prema bus stanici 1
5 POŠTA prema Paliću 4
6 HIGIJENSKI prema Zmaj Jovinoj 2
7 JADRAN prema Novoj opštini 5
8 JADRAN prema   Higijenskom 4
9 SINAGOGA Gimnazija 3
10 PALIĆ - ZOO prema gradu 1
11 PALIĆ – BENZINSKA PUMPA prema gradu 5
PRIGRADSKA
1 KELEBIJA – GRANICA ka Subotici 2
2 BAJMOK – CENTAR ka Subotici 1
3 BAJMOK – CENTAR ka Somboru 2
4 BAJMOK – BORAC ka Subotici 1
5 LJUTOVO – CENTAR ka Subotici 1
6 DUŠANOVO – CENTAR ka Subotici 1
7 BIKOVO ka Subotici 2
8 ŠUPLJAK – MESNA ZAJED. ka Subotici 2
9 HAJDUKOVO – SUB. CRKVA ka Subotici 4
10 STARI ŽEDNIK – CENTAR ka Subotici 2

Pored navedenog, stare “pečurke“, koje su skinute prošle godine, popravljaće se i postavljati na manje frekventnija mesta, na 20 lokacija. 

Takođe, biće izvedeno 10 komada izlaznih platformi na izlaznim stajalištima – gde nema potrebe za zaštitom od padavina i vetra – što je osnovna namena nadstrešnica, kao i 160 m2 – prilaznih staza od betona i 750 m2 šljunčanih platformi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
LTD Odgovori
nadam se da ćemo videti i treći tip stajališta u gradu, nakon 2 godine :)
AlwaysUltra Odgovori
Ovu vest citamo vec ne znam koji put , a ja ne vidim da je ista zamenjeno ( izuzev onih vec poznatih zamenjenih ) !
demar Odgovori
svake godine su sve lepsi. bravo!
dedra Odgovori
profi vest svaka cast za subotica com.konacno da i Zednik dobije nesto
mance Odgovori
Ovo ti dodje kao sminkanje mrtvaca. Grad finasijski jedva prezivljava mi bacamo pare. A druga stvar, korisnost tih stanica je skoro ravna nuli. Mislim, metalna klupa: leti sedis na vrelom, zimi na ledenom, znaci ne sedis nikad ako imas imalo mozga.
kojot Odgovori
Samo menjajte da huligani imaju sta da unistavaju.
Simo Odgovori
Novo stajaliste preko od bolnice je vec spremno za zamenu. Nije izdrzalo ni 2 godine dok su stara stajalista 30-40 godina a mozda i vise stajala nepromenjeno sem sto su ih huligani unistavali.
perica Odgovori
Zašto se ne postavi autobusko stajalište kod LOHERA u Malom bajmoku za autobusku liniju br 6 Mi putnici smo izloženi i suncu i vetru i kiši i svim nepogodama, a niko da se seti da postavi stajalište i ako za to ima mesta.
Važno je da se naplaćuju paprene karte od 90 din a što će se desiti putnicima na otvorenom prostoru za to nikoga nije briga u Suboticatransu.
Ogi Odgovori
čarnojevićeva ka jadranu???? pa posečene su pečurke ka mlečnoj pijaci !!!
posečena je i zadnja preostala još pre mesec dana a ništa im nije falilo.
Deks Odgovori
Ne mogu verovati - opet se zaobilazi obnova verovatno najfrekventnijeg gradskog i prigradskog autobuskog stajališta, onog kod Lifke ispred Trga Žrtava Fašizma, ka Malom Bajmoku, Bajmoku i Somboru!?!
anonimus Odgovori
@kojot
Nisu huligani, nego napaćeni klinci koji nemaju pametnija posla.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.