Komentara: 11
Pregleda: 5574

Nova autobuska stajališta i ekrani sa redom vožnje do kraja leta

23.07.2013. u 17:03h
Izvor: RTV
Do kraja leta u Subotici će biti postavljeno 10 novih autobuskih stajališta i 27 led displeja reda vožnje. Prema rečima rukovodioca sektora investicija u Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju grada" u Subotici Jasmina Šečića, u toku je postavljanje 10 novih autobuskih stajališta na najfrekventnijim saobraćajnicama na vangradskom području.
Nova autobuska stajališta i ekrani sa redom vožnje do kraja leta

"Ove godine nismo radili stajališta u užem jezgru grada, ali planiramo da sledeće godine nastavimo sa ovim aktivnostima, gde će osim toga biti proširen i program postavljanja stajališta u vangradskom području", rekao je Šečić.

On je precizirao da su do sada izvedeni betonski temelji i postavljene čelične stope na koje će stajališta biti postavljena, dok je u pogonima izvođača radova u toku montaža samih stajališta.

Šečić očekuje da će prva stajališta, koja izrađuje preduzeće "Petromont" iz Novog Sada, biti montirana do kraja jula, a ceo posao je vredan 2,4 miliona dinara.

"Konstrukcija stajališta je čelična, dok je krov od leksana. Radi se o modernim stajalištima koja su ekonomična i dugotrajna, što je bio i jedan od uslova tendera", rekao je Šečić.

Osim toga, na 27 stajališta u Subotici ove godine će biti postavljeni displeji reda vožnje koji će pokazivati koliko je vremena preostalo do dolaska sledećeg vozila na to stajalište.

"To je novina u našem gradu, a u evropskim gradovima je to učestala pojava. Od ove godine ćemo po prvi put moći putem GPS-a tačno znati za koliko minuta dolazi sledeći autobus. Nadam se da će ova investicija biti okončana u narednih mesec dana", rekao je Šečić novinarima.

On je dodao da će ta investicija delom biti finansirana iz sredstva prekograničnog projekta finansiranog preko IPA programa prekogranične saradnje, a u kojem učestvuje Javno preduzeće "Suboticatrans".

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5574

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

autobuska stajališta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.