• Pregleda: 8839

Nove nadstrešnice na starim autobuskim stajalištima

Kao što smo i ranije najavljivali kroz informativni sadržaj, Grad Subotica odnosno Direkcija za izgradnju grada Subotice je krajem jula na 10 lokacija u širem delu grada započela radove na montiranju konstrukcija sa nadstrešnicom koje u sebi imaju integrisanu kantu za smeće, klupu.i tablu sa redom vožnje. Ove nove nadstrešnice su zamenile postojeće "pečurke". Do kraja leta očekuje se montiranje i modernih informativnih ekrana na 19 lokacija u Subotici i na Paliću.
Nove nadstrešnice na starim autobuskim stajalištima

Prema planu poslovanja Direkcije za izgradnju grada Subotice za 2013. godinu, planirana je investicija u vidu montiranja novih konstrukcija sa nadstrešnicom na autobuskim stajalištima na široj teritoriji grada.

Radovi na postavljanju konstrukcija na autobuskim stajalištima trajali su 6 radnih dana - počeli su 29. jula, a završeni su 6. avgusta.

Izvođač radova je preduzeće "Petrol-mont" d.o.o iz Novog Sada, dok ukupna vrednost radova iznosi 3 miliona i 84 hiljade dinara.

Natkrivena konstrukcija na stajalištu sa prednje strane je otvorena, bočno zatvorena, dok je većina lokacija na zadnjem delu pokrivena samo jednim delom (trećina) i to u predelu klupe. Konstrukcija sadrži klupu, kantu za otpatke, red vožnje i obeležena je grbom grada Subotice.

Ove nadstrešnice trebalo bi delomično da doprinesu boljoj zaštiti od raznih vremenskih uticaja kao što su vetar, sunce, kiša i sneg.

Lokacije autobuskih stajališta sa novim konstrukcijama i nadstrešnicom

  1. Nova opština (strana ka Paliću)
  2. Bolnica - Beogradski put (strana ka Aleksandrovu)
  3. Bolnica (strana ka centru)
  4. Tehnička škola (strana ka Aleksandrovu)
  5. Partizan (strana ka Palicu)
  6. Partizan (strana ka centru)
  7. Sadecki (strana ka Kelebiji)
  8. Sadecki (strana ka centru)
  9. Kod škole Majšanski put (strana ka centru grada)
  10. Kod škole Majšanski put (strana ka Makovoj sedmici)

Sledeća aktivnost će biti postavljanje 27 informativnih ekrana na 19 lokacija u Subotici i na Paliću. Montiranje ovih modernih ekrana očekuje se do kraja leta 2013. godine.

povezane teme

18
kojot Odgovori
А тим дисплејима ни трага...
mali Odgovori
bas izgleda mocno,konacno neko konstruktivno resenje koje moze da odgovori na problem kada veje sneg ,ili kada pada kisa pod nekim uglom kada vetar duva,konacno da vise nece biti obuce pune snega,prokislih kaputa i majica nego ce moci civilizovano sedeci da se doceka gradski prevoz
merhaba Odgovori
@kojot

Još od nove godine je postavljen kod glavne autobuske stanice, a od juna i na Zorci kod starog okretišta.

Jedino ne razumem šta će im kod Sadeckog nova stajališta, kad jedva ko koristi ta autobuska stajališta, mogli su na primer staviti kod Jadrana gde sa obe strane nema ničega (sem drveća) da zaštiti od kiše, snega čega god...
ffilozoff Odgovori
Bice to ispisano sprejom odmah,mogu se kladiti! Samo treba pratiti koja navijacka grupa ce biti!
Marko Odgovori
Koliko su ih najavljivali i kakvu su pompu digli oko obicnih stajalista za autobus eeejjj stajalista, ja sam ocekivao da ce u okviru tih stajalista biti restorani, kafici, trafike i ostali prateci objekti. Al dobro lepo je ovo napravljeno samo disu frku oko neceg sto je davno trebalo da bude uradjeno. Cudi me da se Dulic i Ivanisevic nisu slikali pored stajalista.
njam Odgovori
Дисплеји мало касниду...
kojot Odgovori
@merhaba
Мислио са на дисплеје у склопу ових нових стајалишта.
Пре два дана код нове опшине(у четвртак,око 10-11часова)на тој новој клупи седе две девојке рашириле неке ранчеве и читаву клупу заузеле као да су на камповању док 15-20 других путника стоји.Нисам био у могућности да се зауставим и фотографишем ту сцену.Мислим оно дно дна...
Bona fide Odgovori
Sve super izgleda.
nenad Odgovori
I sad treba pratiti ko će prvi da se sprejom iživljava nad tim stajalištima, i naplatiti mu debelo cenu sanacije. Pa ko voli, nek' izvoli.
Bona fide Odgovori
@kojot: Sad bi" cule "rekao: "Sigurno su izbeglice".
..al opet pola posla.. Odgovori
ali opet nema zaštitnog trećeg zida iza leđa!!! Pre nekoliko meseci sam napisao da se niko dosad nije prisetio da postavi kućicu kod nove opštine gde promaja ubija čoveka na tom mestu. Pa su počeli postavljati ove nastrešnice...pa sramota za suboticu. Opet neko na tome dobro zarađuje, umesto da se misli na kvalitet.
muva Odgovori
a ko ce sve to da debelo da plati................znaci uskoro sledi i korekcija cena autobuskih karata bar za 20 + 40 posto za lica bez su bus kartice
Sale Odgovori
Odvratna su nova stajališta
Severac Odgovori
Na Palicu nece biti?sramota jer je to centar gde najvise turista odlazi i isto tako je frekventna stanica kao kod opstine.
rax Odgovori
koja je svrha stajalista? ja bih rekla da je svrha da nas zastiti od padavina. kako se na slici vidi, ova stajalista ne ispunjavaju svoju svrhu. dobro je da nam u gradskoj kuci sede kompetente osobe!
Penzionerka Odgovori
Lepo izgleda, koliko ce to zastititi od kise i vetra, videcemo. Koliko penzionera ceka Bus- nema mesta na klupi...
mali Odgovori
kao tvrdjava izgleda velika sjajna mocna ,bravo konacno da dobijemo nesto po evropskoj meri
biz Odgovori
ma koga josa interesuju nove nadstresnice! mogli ste objaviti vest da je sinoc bila kisa meteora. **bes nadstresnice
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.