Komentara: 24
Pregleda: 11469

Nova autobuska stajališta

18.07.2013. u 16:39h
Izvor: Grad Subotica portal
Neki građani Subotice su verovatno primetili određene građevinske aktivnosti na pojedinim autobuskim stajalištima u gradu. Ovi radovi su vezani pripremu montaže novih nadstrešnica sa klupama i kantom za otpatke.
Nova autobuska stajališta

"U pitanju su pripremni radovi na motaži novih autobuskih stajališta na ukupno deset lokacija u gradu. Naime, pripremni radovi obuhvataju betoniranje temeljnih stopa i čeličnih ankera budućih stajališta. Radovi na montaži se očekuju 26.7. a trajaće ukupno pet dana." - objašnjava Jasmin Šečić, pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu, a prenosi portal Grad Subotica

Autobusko stajalište se sastoji od nadstrešnice širine 2 metra, raspona 6 metara i prateće opreme. Konstrukcija objekta je od šest čeličnih stubova profilacije 100×40×4 mm koji se oslanjaju na anker ploče betonske temeljne stope. Na njih se podužno oslanjaju dva simetrična nosača polukružnog krova od čeličnih profila dimnzije 120×80×4 mm. Visina nadstrešnice od kote trotoara do gornje kote krova je 2,85 m.

Nova autobuska stajališta

Krov nadstrešnice čine lučno postavljeni čelični profili dimenzije 20×40×2.5 mm, postavljeni na osovinskom rastojanju od 115 cm. Na njih se montira krovni pokrivač od akrelata (leksana) mlečne boje i potrebne debljine za raspon od 2 metra. Nadstrešnica je zatvorena sa tri strane, takođe leksanom sa odgovarajućim profilisanim držačima. Na bočnim stranicama nadstrešnice od leksana se sitoštampom nanosi grb grada Subotice.

Stajalište će sadržati kupu, kantu za otpatke i biće obeležena grbom grada Subotice.

Lokacije autobuskih stajališta

  1. Nova opština (strana ka Paliću)
  2. Bolnica - Beogradski put (strana ka Aleksandrovu)
  3. Bolnica (strana ka centru)
  4. Tehnička škola (strana ka Aleksandrovu)
  5. Partizan (strana ka Palicu)
  6. Partizan (strana ka centru)
  7. Sadecki (strana ka Kelebiji)
  8. Sadecki (strana ka centru)
  9. Kod škole Majšanski put (strana ka centru grada)
  10. Kod škole Majšanski put (strana ka Makovoj sedmici)
Izvor: Grad Subotica portal
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 11469

Povezane vesti

Povezane teme

autobuska stajališta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.