Komentara: 26
Pregleda: 5875
Foto

Gradonačelnik obišao radove na zameni autobuskih stajališta

07.10.2014. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice, predsednik Skupštine grada i direktor Direkcije za izgradnju grada obišli su danas jednu od 20 lokacija gde će se montirati nova autobuska stajališta, a koja bi trebalo da budu privedena nameni do 25. oktobra. Vrednost investicije iznosi 4,6 miliona dinara, a izvođač je novosadska firma "Petromont".
Gradonačelnik obišao radove na zameni autobuskih stajališta

Na teritoriji Grada Subotice, što podrazumeva i prigradska naselja, do 25. oktobra biće postavljeno 20 novih autobuskih stajališta, koja će biti montirana u četiri varijante, u zavisnosti od infrastrukturnih mogućnosti na samoj lokaciji.

Ukupna investicija na zameni 20 autobuskih stajališta iznosi 4,6 miliona dinara, a izvođač je firma "Petromont" iz Novog Sada koja je dobila posao kroz javnu nabavku.

Lokacije za zamenu stajališta određene su u dogovoru sa Suboticatransom, postoje modeli bez klupe, sa jednom ili dve klupe, a montiraće se u skladu sa prostorom koji je na raspolaganju na konkretnoj lokaciji.

-"Posle više godina obećavanja da će autobuska stajališta biti obnovljena konačno je došlo na realizaciju. Stajališta su moderijeg izgleda, ove godine ćemo obnoviti 20 stajališta, a tokom naredne dve godine očekujemo da se zamene sva u gradskim i prigradskim naseljima" - izjavio je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice

Cilj projekta zamene autobuskih stajališta je po rečima gradonačelnika da građani imaju lepša stajališta, što je korak napred u generalnom uređenju grada. Maglai je napomenuo i da će se obratiti pažnja i na odnošenje smeća sa ovih stajališta, konstatujući da to u prethodnom periodu nije urađeno na prikladan način.

- "Ovaj problem mora da se reši i naložio sam Direkciji za izgradnju grada da se time pozabave jer ne možemo stalno da prebacujemo odgovornost čija je to nadležnost, da li Suboticatransa ili Čistoće i zelenila" - zaključio je Maglai

U planu za sledeću godinu, po rečima v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada, je zamena stajališta u zaštićenom delu u užem centru grada, ali i na Paliću, a sve u dogovoru sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika.

- "Za ovu godinu planirano je da se zameni ovih 20, a već od naredne godine pokušaćemo da pokrijemo još veći broj na čitavoj teritoriji grada, ali i prigradskim naseljima. Vrlo nam je važno da gde je to moguće uz konsultaciju sa putarskim preuzećem napravimo niše gde će se autobusi moći zaustavljati bez da ugrožavaju saobraćaj." - istakao je Peter Blau, v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 26
Pregleda: 5875
Povezane vesti
Povezane teme
Direkcija za izgradnju grada Subotice Suboticatrans jene maglai ilija maravić autobuska stajališta peter blau
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.