Komentara: 26
Pregleda: 6616
Foto

Gradonačelnik obišao radove na zameni autobuskih stajališta

07.10.2014. u 13:54h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice, predsednik Skupštine grada i direktor Direkcije za izgradnju grada obišli su danas jednu od 20 lokacija gde će se montirati nova autobuska stajališta, a koja bi trebalo da budu privedena nameni do 25. oktobra. Vrednost investicije iznosi 4,6 miliona dinara, a izvođač je novosadska firma "Petromont".
Gradonačelnik obišao radove na zameni autobuskih stajališta

Na teritoriji Grada Subotice, što podrazumeva i prigradska naselja, do 25. oktobra biće postavljeno 20 novih autobuskih stajališta, koja će biti montirana u četiri varijante, u zavisnosti od infrastrukturnih mogućnosti na samoj lokaciji.

Ukupna investicija na zameni 20 autobuskih stajališta iznosi 4,6 miliona dinara, a izvođač je firma "Petromont" iz Novog Sada koja je dobila posao kroz javnu nabavku.

Lokacije za zamenu stajališta određene su u dogovoru sa Suboticatransom, postoje modeli bez klupe, sa jednom ili dve klupe, a montiraće se u skladu sa prostorom koji je na raspolaganju na konkretnoj lokaciji.

-"Posle više godina obećavanja da će autobuska stajališta biti obnovljena konačno je došlo na realizaciju. Stajališta su moderijeg izgleda, ove godine ćemo obnoviti 20 stajališta, a tokom naredne dve godine očekujemo da se zamene sva u gradskim i prigradskim naseljima" - izjavio je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice

Gradonačelnik obišao radove na zameni autobuskih stajališta

Cilj projekta zamene autobuskih stajališta je po rečima gradonačelnika da građani imaju lepša stajališta, što je korak napred u generalnom uređenju grada. Maglai je napomenuo i da će se obratiti pažnja i na odnošenje smeća sa ovih stajališta, konstatujući da to u prethodnom periodu nije urađeno na prikladan način.

- "Ovaj problem mora da se reši i naložio sam Direkciji za izgradnju grada da se time pozabave jer ne možemo stalno da prebacujemo odgovornost čija je to nadležnost, da li Suboticatransa ili Čistoće i zelenila" - zaključio je Maglai

U planu za sledeću godinu, po rečima v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada, je zamena stajališta u zaštićenom delu u užem centru grada, ali i na Paliću, a sve u dogovoru sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika.

- "Za ovu godinu planirano je da se zameni ovih 20, a već od naredne godine pokušaćemo da pokrijemo još veći broj na čitavoj teritoriji grada, ali i prigradskim naseljima. Vrlo nam je važno da gde je to moguće uz konsultaciju sa putarskim preuzećem napravimo niše gde će se autobusi moći zaustavljati bez da ugrožavaju saobraćaj." - istakao je Peter Blau, v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na zameni autobuskih stajališta Obilazak radova na zameni autobuskih stajališta Obilazak radova na zameni autobuskih stajališta Obilazak radova na zameni autobuskih stajališta Obilazak radova na zameni autobuskih stajališta Obilazak radova na zameni autobuskih stajališta Obilazak radova na zameni autobuskih stajališta Obilazak radova na zameni autobuskih stajališta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 6616

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Suboticatrans

jene maglai

ilija maravić

autobuska stajališta

peter blau

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.