Komentara: 0
Pregleda: 2865

Nedovoljno modernih stajališta

04.05.2010. u 11:17h
Izvor: RTV Yueco
Nedovoljno modernih stajališta

Na području Subotice samo tri autobuska stajališta zadovoljavaju moderne standarde. Većina ostalih su popularne „pečurke“, a kako se ide prema preferiji uređenih autobuskih stajališta je sve manje. U centru grada možete naći stajališta koja osim saobraćajnog znaka nemaju nikakvu drugu opremu tako da dok čekate autobus možete biti izloženi kiši, vetru ili snegu. U „Suboticatransu“ kažu da su oni još 2004. zahtevali od grada, u čijoj su ingerenciji stajališta, da nešto uradi na njihovoj modernizaciji i uređenju, a tek ove godine je Fond za kapitalna ulaganja za ove potrebe izdvojio 25 miliona dinara.

Devet gradskih linija u autobuskom saobraćaju pokriva 235 stajališa, od čega je 98 pečurki. Samo tri su urađena od pleksiglasa, najbliža najmodernijim rešenjima, slede popularne pečurke, a pojedina stajališta, osim oznake da tu staje autobus, ne pružaju apsolutno nikakvu zaštitu putnicima od snega, vetra i kiše dok čekaju autobus

Ni u Suboticatransu nisu zadovoljni izgledom autobuskih stajališta, ali ne mogu ništa ni da učine po tom pitanju jer su stajališta u ingerenciji grada. Gostujući sinoć u emisiji „Bez Kravate“ Yu Eco televizije, direktor JP Suboticatras Tibor Fazekaš izjavio je da je još 14. maja 2004. uputio dopis lokalnoj samoupravi u kojem stoji da su stajališta dotrajala.

U narednim mesecima autobuska stajališta u gradu bi trebalo da budu modernizovana. Kako je prilikom poslednje posete Subotici najavio direktor Fonda za kapitalna ulaganja Momčilo Milović, ovaj fond sa 25 miliona dinara podržaće izgradnju novih autobuskih stajališta u gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2865

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.