• Pregleda: 5441

Stižu nova stajališta do kraja godine

Korisnici javnog prevoza u Subotici trebalo bi da dobiju do kraja godine novih 20 autobuskih stajališta vrednih šest miliona dinara. Dotrajala stajališta biće zamenjena novim na deset lokacija u gradu i deset u prigradskim mesnim zajednicama. Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju grada” ovim nastavlja program započet prošle godine a koji se odnosi na obnovu postojećih autobuskih stajališta u gradu, kojih ima par stotina, od kojih je većina dotrajala i ne vrši svoju osnovnu funkciju – zaštita putnika od kiše i vetra.
Stižu nova stajališta do kraja godine

U Subotici postoji par stotina autobuskih stajališta na gradskim i prigradskim linijama. Mnoga od njih su u takvom stanju da ne pružaju preterano veliku zaštitu od atmosferskih (ne)prilika, dok na pojedinim mestima gde autobusi kupe putnike ulogu stajališta tokom kiše preuzimaju lokalni haustori, pošto ih uopšte i – nema. Kao na pojedinim mestima u ulici Đure Đakovića.

Program postepene zamene autobuskih stajališta u Subotici započelo je prošle godine Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju grada”. Prema rečima tehničkog direktora ovog preduzeća Jasmina Šečića, prošle godine uložena su 3 miliona dinara u postavljanje deset novih stajališta, dok je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova na postavljanju novih 20 stajališta na teritoriji Subotice, vredna šest miliona dinara. On je dodao da se odabir lokacija za zamenu i postavljanje novih stajališta vrši sa javnim prevoznikom, a na osnovu broja putnika i dotrajalosti postojećih popularno nazvanih “pečurki”.

Šečić kaže da Direkcija ima pozitivne povratne informacije o odnosu građana prema stajalištima postavljenim tokom prošle godine, da su sporadično registrovali narušavanje grafitima, te da će zbog toga u narednoj godini biti opredeljena određena sredstva za održavanje kako bi ta stajališta bila što dugotrajnija.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

14
brate Odgovori
samo nestavljajte stajalista na biciklisticku stazu da se svadjamo sa ljudima!!!!
Milenko Odgovori
Jako su ruzna,nije Maglai kriv,Sasa Vucinic ih birao.
Livija Odgovori
Dopada mi se kako je na slici nadam se da ce takva isto biti uzivo
maxim Odgovori
Licno mi se veoma dopadaju ova sto su urađena prošle godine a vidim da su i ova skori ista. Samo da se ne dozvoli balkanizacija i da se svagde napravi kiosk pored kao kod Patrije ili Lifke što je rađeno.
krle Odgovori
dali cemo ovakvo dobiti i u misicevu ako da onda svaka cast
Jelycin Odgovori
bolje bi bilo da su drveni
komsija Odgovori
da mi znati sta tu na njima kosta 6 miliona dinara???
ferrari Odgovori
Dobri su, ali barem sa "dolazne" strane da su providni....
Srbistan Odgovori
Gde 20 stajalista moze da vredi 6 MILIONA DINARA. To je oko 2600 eura za svako. Jel moguce da malo gvozdja, pleksiglasa, betona i rada 3 ljudi koji bi jednog zavrsili za jedan dan kosta 2600 eura?
bona fide Odgovori
@maxim: Kakve veze imaju kiosci sa balkanizacijom?
Racunica Odgovori
Čekajte malo, kako su prošle godine 20 stajališta platili 3 miliona dinara, a ove će isto 20 stajališta platiti 6 miliona dinara?!?!

Eto posla za istražne organe!
doktorant DSa Odgovori
@Racunica Zar si nepismen? Vidis da pise da su prosle godine izgradili 10. Uzmi logaritamske, pa dok dodjes do rezultata :)
amstel Odgovori
Pa ce ih huligani pokvariti
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Nije dovoljno samo "roditi dete" nego ga valja i ljuljati...pardon,u ovom slučaju-održavati stajališta. Sudeći,barem,po izgledu istog na beogradskom putu,a verovatno i drugih,u "Suboticatransu" i Direkciji očigledno ne misle tako.U telefonskom razgovoru lokalni prevoznik je starateljstvo prebacio na Direkciju a ova...?Na skrenutu pažnju mejlom o stanju bus-stajališta na prometnoj saobraćajnici, očekivao sam da na vlastito okom,g.Šečić naredi službi održavanja da reaguje skokom,ali...Ugradnja novih nadstrešnica a možda i još koječega je,izgleda,prihvatlljivija varijanta.Ako,pak,i usfali koji miliončić,ništa zato,zahvatiće nam iz đžepova.Podneli prijave ili ne,svejedno!'Bem ti ekonomisanje,ali i "babice".Koliko ih ima nije ni čudo što nam je sve kilavo?!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.