Komentara: 14
Pregleda: 6322

Stižu nova stajališta do kraja godine

12.07.2014. u 18:00h
Izvor: RTV Yueco
Korisnici javnog prevoza u Subotici trebalo bi da dobiju do kraja godine novih 20 autobuskih stajališta vrednih šest miliona dinara. Dotrajala stajališta biće zamenjena novim na deset lokacija u gradu i deset u prigradskim mesnim zajednicama. Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju grada” ovim nastavlja program započet prošle godine a koji se odnosi na obnovu postojećih autobuskih stajališta u gradu, kojih ima par stotina, od kojih je većina dotrajala i ne vrši svoju osnovnu funkciju – zaštita putnika od kiše i vetra.
Stižu nova stajališta do kraja godine

U Subotici postoji par stotina autobuskih stajališta na gradskim i prigradskim linijama. Mnoga od njih su u takvom stanju da ne pružaju preterano veliku zaštitu od atmosferskih (ne)prilika, dok na pojedinim mestima gde autobusi kupe putnike ulogu stajališta tokom kiše preuzimaju lokalni haustori, pošto ih uopšte i – nema. Kao na pojedinim mestima u ulici Đure Đakovića.

Program postepene zamene autobuskih stajališta u Subotici započelo je prošle godine Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju grada”. Prema rečima tehničkog direktora ovog preduzeća Jasmina Šečića, prošle godine uložena su 3 miliona dinara u postavljanje deset novih stajališta, dok je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova na postavljanju novih 20 stajališta na teritoriji Subotice, vredna šest miliona dinara. On je dodao da se odabir lokacija za zamenu i postavljanje novih stajališta vrši sa javnim prevoznikom, a na osnovu broja putnika i dotrajalosti postojećih popularno nazvanih “pečurki”.

Šečić kaže da Direkcija ima pozitivne povratne informacije o odnosu građana prema stajalištima postavljenim tokom prošle godine, da su sporadično registrovali narušavanje grafitima, te da će zbog toga u narednoj godini biti opredeljena određena sredstva za održavanje kako bi ta stajališta bila što dugotrajnija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6322

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

autobuska stajališta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.