Komentara: 0
Pregleda: 4124

Nova autobuska stajališta na proleće?

09.10.2010. u 10:50h
Izvor: RTV Yueco
Nova autobuska stajališta na proleće?

Ukoliko sve bude teklo po planu, sledećeg proleća u Subotici bi trebalo da budu postavljana nova savremena autobuska stajališta. Zavod za urbanizam napravio je plan, Skupština ga usvojila, a Direkcija za izgradnju grada je već krenula sa projektovanjem. Ukupno će biti postavljena 34 stajališta, a finansiraće ih Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 25 miliona dinara.

Po planu koji je usvojen na Skupštini grada, autobuska stajališta su podeljena na gradska i vangradska, s tim da je poseban akcenat stavljen na na dva sekundarna centra - Bajmok i Čantavir. Plan predviđa uređenje 12 postojećih stajališta u gradu, i još 22 van grada. Sva 34 stajališta trebalo biće moderna, kao što su Novosadska i Beogradska.

Na osnovu pomenutog plana, Direkcija za izgradnju grada krenula je sa projektovanjem autobuskih stajališta. Fond za kapitalna ulaganja je ranije za subotička autobuska stajališta namenio 25 miliona dinara.

Trenutno, na području Subotice samo tri autobuska stajališta zadovoljavaju moderne standarde. Većina ostalih su popularne „pečurke", a kako se ide prema preferiji uređenih autobuskih stajališta je sve manje. U centru grada možete naći stajališta koja osim saobraćajnog znaka nemaju nikakvu drugu opremu tako da dok čekate autobus možete biti izloženi kiši, vetru ili snegu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4124

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.