Komentara: 17
Pregleda: 12664

Uveden poseban broj za pomoć starijim sugrađanima u nabavci hrane i lekova

17.03.2020. u 07:17h
Izvor: subotica.rs
Uveden je poseban telefonski broj 024/636-136 na kojem stariji sugrađani (65+) mogu da dobiju pomoć u nabavci hrane, osnovnih životnih namirnica, lekova, ali i da čuju neke savete kako da sačuvaju svoje zdravlje ili ublaže neke nepovoljne simptome.
Uveden poseban broj za pomoć starijim sugrađanima u nabavci hrane i lekova

Gradska uprava donela je Odluku o formiranju Pozivnog centra, odnosno uvođenje posebnog telefonskog broja za pomoć starijim sugrađanima (65+) u nabavci prehrambenih proizvoda, lekova ali i pružanje lekarskih saveta. Broj telefona Pozivnog centra je 024/636-136 a dostupan je od 8 do 20 časova

- Primarna svrha ovog kontakt centra jeste evidentiranje potreba sugrađana, koji imaju 65 i više godina života. Nakon prijema informacije o potrebama i pribavljanja osnovnih podataka o licu koje se obratilo za pomoć, Gradska uprava će učiniti sve što je u njenoj moći da, uz pomoć volontera Crvenog krsta i koristeći svoje sopstvene kapacitete, obezbedi dopremanje hrane, lekova i pružanje lekarske pomoći, na kućnim adresama starijih sugrađana - objašnjavaju iz Gradske uprave, uz napomenu da se za hitnu medicinsku pomoć obraćaju isključivo Službi hitne pomoći putem opšteg broja 194.

Kontakt centar, koji će imati operatere koji mogu pružiti asistenciju kako na srpskom, tako i na mađarskom jeziku, pružaće takođe i osnovne informacije o posebnim merama koje su na snazi tokom vanrednog stanja.

- Molimo da se za pomoć obraćaju isključivo sugrađani stariji od 65 godina, koji nemaju drugi načina da dođu do hrane, lekova ili lekarskog pregleda. Jedino tako ćemo omogućiti da pomoć dođe do onih koji su najugroženiji. - dodaju iz Gradske uprave

Građani se takođe mogu obratiti putem elektronske pošte na adresi covid19@subotica.rs.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 17
Pregleda: 12664

Povezane vesti

Povezane teme

Gradska uprava Subotica

vanredno stanje

korona virus

pozivni centar

pomoć starijim osobama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.