Komentara: 64
Pregleda: 23604

Novčane kazne za starije od 65 godina ukoliko nastave da izlaze na ulicu

17.03.2020. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Novčane kazne za starije od 65 godina ukoliko nastave da izlaze na ulicu

S obzirom na to da sve do sada donete mere nisu dale dovoljno očekivane rezultate, Vlada Srbije ne isključuje mogućnost još oštrijih mera kako bi se sačuvalo zdravlje građana. To se prvenstveno odnosi na starije, kojima je od danas zabranjen izlazak, pod pretnjom novčane kazne u iznosu od 150.000 dinara, ukoliko nastave da izlaze na ulice.

SAMOIZOLACIJA ZA GRAĐANE KOJI DOLAZE IZ UGROŽENIH PODRUČJA

Građanima i stranim državljanima koji imaju boravište u Srbiji koji ulaze u zemlju iz država koje su žarišta epidemije korona virusa, naložena je samoizolacija u trajanju od 28 dana, dok je za one koji dolaze iz drugih zemalja određena samoizolacija od najmanje 14 dana. Svako nepoštovanje mera samoizolacije biće najstrože kažnjavano.

TRŽIŠTE LEKOVA POD KONTROLOM, APOTEKE SE REDOVNO OPSKRBLJUJU

Zabranjen je izvoz svih lekova u trajanju od 30 dana, iz preventivnih razloga, kako bi apoteke bile snabdevene svim neophodnim sredstvima. Takođe, ograničena je kupovina zaštitnih maski, što znači da jedna osoba, ima mogućnost kupovine najviše 10 maski, 10 rukavica, 2 pakovanja dezinfekcionih sredstava veće mililitraže ili 5 pakovanja manje mililitraže.

ZASEDAO ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

U Subotici juče je zasedao gradski Štab za vanredne situacije, nakon kojeg je izdata Naredba koja se sastoji iz 7 tačaka. Između ostalog definisane su mere koje ograničavaju kretanje lica starijih od 60 godina, a od danas je u funkciji poseban telefonski broj 024/636-136 na kojem stariji sugrađani (65+) mogu da dobiju pomoć u nabavci hrane, osnovnih životnih namirnica, lekova, ali i da čuju neke savete kako da sačuvaju svoje zdravlje ili ublaže neke nepovoljne simptome.  Više detalja u povezanim vestima.

NEMA NESTAŠICE ROBE, NEMA POTREBE ZA STVARANJEM ZALIHA

Iako poslednih dana vlada povećana tražnja robe široke potrošnje, pre svega prehrambenih artikala, nadležni su više puta apelovali da nema potrebe da se stvaraju zalihe, kao i da svega toga što ovih dana kupuju u velikim količinama ima u rezervama. To potvrđuju i brojni maloprodajni objekti koji kako se rafovi prazne tako ih i dopunjuju robom koja se svakodnevno distribuira od strane dobavljača. Vozači transpornih vozila takođe uveravaju javnost i dokumentuju da su magacini iz koji transportuju robu puni i dobro opskrbljeni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 64
Pregleda: 23604

Povezane vesti

Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.