Komentara: 36
Pregleda: 18329
Foto

Subotica bez zaraženih, ali spremna za svaku situaciju

19.03.2020. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
Subotica bez zaraženih, ali spremna za svaku situaciju

Posle prvozaraženog pacijenta iz Bačke Topole, koji je bio smešten u subotičku Opštu bolnicu, u našem gradu još uvek nema potvrđenih slučajeva obolelih od virusa korona. I pored toga, mere opreza podignute su na najviši mogući nivo, a gradski Štab za vanredne situacije skratio je radno vreme svih ugostiteljskih i trgovinskih objekata do 18 časova.

- Povod za Odluku je uvođenje policijskog časa da bi zaposleni u tim objektima mogli da stignu kući do 20 časova, kada je zabranjeno kretanje svima sem lekarima, pripadnicima MUP-a, vojske i svih onih kojima su izdate dozvole za kretanje i onih kojima je potrebna hitna medicinska pomoć u prisustvu najviše dva lica - objasnio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Nismo imali nepoštovanje policijskog časa i kršenje propisanog rada do 18 časova.

Subotica bez zaraženih, ali spremna za svaku situaciju

Doneto je niz odluka među kojima je zatvaranje svih državnih i privatnih vrtića, sportskih objekata i domova za stare, a javnim preduzećima naložena je dezinfekcija objekata. Takođe je naložena dezinfekcija stambenih objekata.

- Pozivni centar dobro funkcioniše i u proteklih 48 sati pružena je pomoć našim najstarijim sugrađanima, njih 186 obišli su volonteri i odneli im neophodnu hranu i lekove.  U Subotici u ovom momentu nema nijedne zaražene osobe, prvi zaraženi pacijent iz Bačke Topole, koji je bio smešten u Subotici oporavlja se u Kliničkom centru Vojvodine i uskoro bi trebao da bude pušten kući - dodao je gradonačelnik. - Svakodnevno komuniciramo sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja, a pohvaljujem sve naše medicinske radnike i činjenicu da je Subotica među prvima i koja je još u decembru imala spremno infektivno odeljenje. Sada smo otvorili i dve respiratorne ambulante, kako bi u njima zbrinjavali pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom, one se nalaze u Kumičićevoj i Zmaj Jovinoj ulici.

Subotica bez zaraženih, ali spremna za svaku situaciju

Gradonačelnik je još jednom pozvao naše sugrađane da poštuju pravila, da stariji od 65 godina ne izlaze na ulicu, a da ostali smanje kontakte i pomognu najstarijima.

- Spremni smo na svaku moguću situaciju i pohvalio bih naše sugrađane da su mnogo disciplinovaniji. Samo zajedno, uz najstrožiju disciplinu, možemo da pobedimo ovog nevidljivog neprijatelja - poručio je gradonačelnik.

Izvor: Subotica.com
Obraćanje gradonačelnika Bogdana Labana Obraćanje gradonačelnika Bogdana Labana Obraćanje gradonačelnika Bogdana Labana Obraćanje gradonačelnika Bogdana Labana Obraćanje gradonačelnika Bogdana Labana Obraćanje gradonačelnika Bogdana Labana Obraćanje gradonačelnika Bogdana Labana Obraćanje gradonačelnika Bogdana Labana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 36
Pregleda: 18329

Povezane vesti

Povezane teme

bogdan laban

gradski štab za vandredne situacije Subotica

vanredno stanje

štab za vanredne situacije

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.