• Pregleda: 4750

Pomoć starijim i socijalno ugroženim sugrađanima primarni zadatak svih gradskih službi

Za deset dana rada, Kontakt centar pri Gradskoj upravi koji pruža pomoć sugrađanima starijim od 65 godina, primio je 1.500 zahteva za pomoć u nabavci osnovnih životnih namirnica, lekova i kućne hemije, od čega je Crvenom krstu Subotice prosleđeno 490 zahteva za kućnu dostavu.
Pomoć starijim i socijalno ugroženim sugrađanima primarni zadatak svih gradskih službi

Od uvođenja vanrednog stanja, Gradska uprava formirala je Kontakt centar, odnosno posebnu telefonsku liniju (024/636-136) za pomoć starijim sugrađanima u nabavci prehrambenih proizvoda, lekova, kao i za pružanje lekarskih saveta. Kako objašnjava Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, pomažu se sve starije osobe koje pripradaju rizičnoj kategoriji stanovništva, kao i socijalno ugrožene porodice.

- Najveći broj zahteva se odnosio na dopremanje osnovnih životnih namirnica, lekova i kućne hemije, ali moram da kažem i da je oko 60 odsto poziva bilo informativnog karaktera, bez potrebe da se angažuju volonteri. Za vikend je broj zahteva bio u padu, što znači da se Kontakt centru javljaju samo oni sugrađani koji nemaju mogućnost ili nemaju nekog ko može da im pomogne u nabavci - kaže Stevanović, dodajući da Kontakt centar za sada dobro funkcioniše, a da je svrha njegovog formiranja bila da se evidentiraju potrebe sugrađana starijih od 65 godina. - Nakon prijema informacija o potrebama i osnovnih podataka o licima koja se javljaju, uz pomoć volontera Crvenog krsta i sopstvenih kapaciteta, obezbeđujemo pomoć u dopremanju hrane, lekova i kućne hemije na adrese naših sugrađana.

Po njenim rečima, sve službe Gradske uprave, javna komunalna preduzeća i ustanove stavljena su na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije, te da je njihov primarni zadatak da se pruži maksimalna pomoć starijim i najugroženijim sugrađanima.

- U stalnoj smo koordinaciji sa zdravstvenim ustanovama i ustanovama iz oblasti socijalne zaštite, naročito sa Crvenim krstom Subotice. Od uvođenja vanrednog stanja, svi resursi Crvenog krsta stavljeni su Gradskom štabu za vanredne situacije na raspolaganje i gotovo svakog sata smo u kontaktu. Do danas, njihovi volonteri su obišli 320 staračkih domaćinstava, a trenutno je u toku i realizacija ostalih zahteva. Ono što je bitno istaći jeste da je 1.200 korisnika Narodne kuhinje snabdeveno porodičnim paketima, a u toku je podela još 300 paketa za naše socijalno ugrožene sugrađane koji nisu korisnici Narodne kuhinje, a koji su na spisku Centra za socijalni rad i volonteri te pakete nose na kućne adrese - dodaje Stevanović.

Iz Gradske uprave apeluju još jednom na sugrađane da budu savesni i odgovorni, te da se striktno pridžavaju svih preporuka u cilju zaštite kako sopstvenog, tako i zdravlja svojih bližnjih.

- Poruka od svih nas je ostanite kod svojih kuća da biste sačuvali svoj život i svoje zdravlje i što budemo disciplinovaniji, brže ćemo izaći iz ove situacije - poručuje Stevanović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.