Komentara: 17
Pregleda: 7002

Reflektori na Gradskom stadionu tek od naredne sezone

18.02.2015. u 08:11h
Izvor: Subotica.com
Nedavno smo saznali da se izgradnja stubova za reflektore na Gradskom stadionu pomera za period između kraja stare i nove sezone, odnosno da osvetljenje na stadionu možemo očekivati do početka sezone 2015/16. Ova tema se spominje od 2010. godine, a odlaže se iz sezone u sezonu.
Reflektori na Gradskom stadionu tek od naredne sezone

Pored lošeg stanja kompletne infrastrukture na Gradskom stadionu, kada se dugoročnije ne može bolje, onda i kratkoročne rekonstrukcije budu prihvatljive. Stanje infrastrukture je takvo kakvo jeste, glavni teren zahteva ozbiljne intervencije, a kada će se to desiti nije poznato.  Na ovom terenu se pored muške ekipe takmiči i ženska, koja je četiri godine uzastopno šampion Srbije.

Pored travnate podloge Subotica dugo čeka i reflektore, jer Spartak je jedan od malobrojnih superligaša koji svoje utakmice nisu u mogućnosti da igraju u noćnom terminu. Zbog ove teme Fudbalski savez Srbije (FSS) je pretio još letos da Spartak neće moći da svoje goste dočekuje u Subotici, ali se naknadno predomislio, po ko zna koji put.

Po rečima Vjekoslava Ostrogonca, člana Gradskog veća zaduženog za sport, omladinu i turizam, za izgradnju stubova i pratećih radova za montažu reflektora, iz gradskog budžeta obezbeđena su sredstva u visini od 25 miliona dinara.

Izabran projektant, dokumentacija do kraja februara

Tender za izradu projektne dokumentacije Grad je rapisao još krajem novembra 2014. godine, a pre nepunih mesec dana saznali smo da je izabran projektant koji bi po Ugovoru trebao da dostavi dokumentaciju do kraja februara. Na tenderu po kriterijumu najniže ponude izabrano je novosadsko preduzeće "DNP-inženjering" koje će za naknadu u iznosu od 390.000 dinara sa PDV-om izraditi neophodnu dokumentaciju. Ugovor sa projektantnom zaključen je 30. januara, a na tender su se prijavila još dva privredna subjekta.

Montaža reflektora čeka se od 2010. godine

Prva informacija da su Subotici obezbeđeni reflektori za Gradski stadion pojavila se još 2010. godine, ali od tada se postavljanje odgađa iz sezone u sezonu. Poslednjih par godina postojali su prilično jaki pritisci na Spartak kao učesnika Super lige da mora da obezbedi uslove kako bi se utakmice igrale u večernjem terminu, koji je svakako atraktivniji za publiku koja bi eventualno u većem broju dolazila na stadion, što prati i veće interesovanje sponzora, tu su i TV prava na prenose... mnogo interesa, ali malo pomaka godinama unazad...

Po rečima Ostrogonca reflektori na Gradskom stadionu u Subotici  bi trebalo da zasijaju u novoj sezoni, a da li će to (zaista) biti od avgusta (ove godine) pokazaće vreme.

Reflektori na Gradskom stadionu tek od naredne sezone

Osvetljenje sa pomoćnim reflektorima na zapadnoj tribini

Reflektori na Gradskom stadionu tek od naredne sezone

Kada ne može drugo, "krpljenje" je sledeće najbolje rešenje...

Od letos gazdovanje nad Gradskim stadionom, jednim od gradskih sportskih objekata, preuzelo je JKP "Stadion" koje je od tada, u skladu sa mogućnostima, vršilo određene radove - od krčenja rastinja oko glavnog objekta, preko renoviranja spoljnje fasade, krova i unutrašnjosti svlačionicama, pa sve do čišćenja odvodnih kanala koji su trebali da reše probleme sa lošom drenažom koja je Spartaku nekoliko sezona unazad pravila velike probleme, a zbog čega se u fudbalskim krugovima više pričalo o stanju travnate podloge nego o samoj fudbalskoj igri.

Reflektori na Gradskom stadionu tek od naredne sezone

Nažalost, još tokom prvog dela sezone čišćenje odvodnih kanala na glavnom terenu nije imalo duži efekat, ostaje da se vidi šta će se uraditi na tom planu u nastavku jer iako nismo imali jaku zimu i iako sam teren nije bio dugo pod snegom, inače izuzetno loše stanje podloge dolazi do izražaja već pri malo jačem pljusku, a tada su uslovi, moglo bi se reći i opasni za fudbal(ere).

Pomoćni teren sa veštačkom travom i rekonstrukcija glavnog terena

nedavnoj poseti čelnika FSS Tomislava Karadžića i Dragana Simovića, odnedavno promovisanog predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine (FSV) i novog-starog predsednika FK "Spartak", između ostalog sa gradonačelnikom Subotice pričalo se o izgradnji još jednog pomoćnog terena sa kvalitetnijom veštačkom travom, koji se očekuje da će zajednički da realizuju FSS i Grad Subotica. U tom razgovoru sagovornici su se složili da je neophodno učiniti nešto i vezano za travu na glavnom terenu, ali za obe teme nije preciziran niti okviran rok.

Tartan staza za atletičare

U mnogome zaboravljeni atletičari mogli bi u nekom doglednom vremenskom periodu da dobiju značajno bolje uslove za treniranje, makar što se tiče staze, a to bi pomoglo da se Subotica posle više decenija ponovo nađe na mapi organizatora nekih atletskih takmičenja.

Dotrajala staza na Gradskom stadionu, koja je postavljena pre tačno 40 godina, trebalo bi da se uz pomoć Atletskog saveza Srbije i Ministarstva za omladinu i sport do kraja ove godine renovira sa novom tartan podlogom. Ostaje nam da vidimo da li će se i nešto konkretno uraditi po ovom pitanju.

Izvor: Subotica.com
Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 7002

Povezane vesti

Povezane teme

jelen super liga

Stadion Spartak

fudbalski savez srbije

gradski stadion

jkp stadion subotica

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.